Byvägen 7 Västerbottens Län, Nyåker - hitta.se

Byvägen 7

914 94 Nyåker, Nordmaling Västerbottens Län

Adress i Nordmaling i Nyåker i Västerbottens Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Byvägen 7.

Hitta hit

Boendemiljön i Nordmaling

Området kring Byvägen 7 består till 94% av småhus. Det är vanligt med lantbruk och villor som för det mesta är byggda på 40- och kring sekelskiftet.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Byvägen 7

Vad tycker du om Byvägen 7?

Människorna i Nordmaling

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

I Nordmaling bor 45% kvinnor och 55% män. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Nordmaling har 5% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 10% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 16% som högutbildade. 59% har gymnasieutbildning och 23% har endast grundskoleutbildning. 37% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 75%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 109 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 136 599 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-15%

Evenemang och nöjen i närheten av Nordmaling

ticketmaster-logo
Olof Röhlander - OmstartIdun Umeå Folkets Hus2019 M04 24Visa mer
Özz Nûjen & Måns Möller - Världens HistoriaIdun Umeå Folkets Hus2019 M12 15Visa mer
Vi som älskar 90-talet - Festival EditionUmeå Energi Arena, Sol2019 M07 19Visa mer

Här i Nordmaling betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Byvägen 7 gäller skattetabell 35. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 500 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

23,30(1,65)

11,30(0,02)

0,242(0,00)

Summa

34,842(1,67)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,4% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 196% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+196%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 009 meter från adressen ligger Pepparkakans Förskola.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Handlar'n på Byvägen 68.

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (75 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tolv minuters cykelväg (3491 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden i Nordmaling

Jobb i närheten

Just nu finns det 20 lediga jobb i Nordmaling, vilket motsvarar 3% av alla lediga jobb i Västerbottens Län. Bland annat söker man:

- Kundtjänstmedarbetare

- Kassapersonal

- Leveranschef

- Svetsare, manuell

- Taxiförare/Taxichaufför

Exempel på företag som anställer just nu:

- Webhelp Nordic

- Circle K Detaljist AB

- Transdev Sverige AB

- Manpower

- Eco Properties AB

3%
Västerbottens LänNordmaling

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Nordmaling

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Hemlarm för villa, lägenhet och radhus.  Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och Räkna ut ditt pris

Advertisement

Trafikbrott

Rapporterat lördagen den 23 mars kl 02:12

Polis stoppar och kontrollerar en skoterförare utanför Bjurholm.

Mannen har återkallat körkort, anmälan grov olovlig körning.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 12 mars kl 10:17

Två personbilar olycka på riksväg 92 i Bjurholm.

Enligt initiala uppgifter är två personbilar och två personer inblandade i olyckan. Det ska röra sig om en sidokollision. Alla riktningar, i i korsningen till väg 353 där olyckan har inträffat, är avstängda. Polis och ambulans är på väg till platsen. Uppdatering 10:23 : Ambulanshelikopter är på väg till platsen. En person sitter kvar i den ena bilen, men ska enligt initiala uppgifter, inte vara fastklämd. Det finns inga ytterligare uppgifter om skadeläget. Uppdatering 10:44: En person förs med ambulans till sjukvård. Personen ska, enligt de uppgifter som finns i nuläget, inte vara allvarligt skadad. Personen klagar på bröstsmärtor. För ytterligare frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården. Det råder fortfarande totalstopp i alla riktningar. Bärgare behövs till bägge bilar. Uppdatering 10:56: Personen fördes med markburen ambulans. Ambulanshelikoptern behövde aldrig landa. Uppdatering 11:09: Trafiken har nu släppts på växelvis. Uppdatering 12:47: Sedan klockan 12:30 är vägen åter helt öppen för trafik. Fordonen har bärgats från platsen.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 11 mars kl 10:18

Singelolycka på riksväg 92 utanför Bjurholm.

Enligt initiala uppgifter har en lastbil vält vid krosningen till Västomån. Hela vägen, riksväg 92, är blockerad. Det är oklart om någon person har skadats. Polis har beordrats till olycksplatsen. Uppdatering 10:42: Bärgare har kallats till platsen. Dragbilen har vält och släpet ligger tvärs över vägen. Enligt patrull på plats råder begränsad framkomlighet på vägen. Uppdatering 12:14: Just nu råder stopp i alla tre riktningar i trevägskorsningen där olyckan har inträffat. En timmerbil är på plats för att lasta bort timret från olycksfordonet. Uppdatering 15:05 (av kommunikatör Liv Fahlén) Bärgningen är klar och vägen är åter öppen för trafik.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
63%
SverigeNordmaling

Brott jämfört med riket