Trädgårdsgatan 8

931 31, Skellefteå Västerbottens län

Trädgårdsgatan 8

931 31, Skellefteå Västerbottens län

På adressen

Bostadsrättsföreningen Lekatten är en äkta förening som registrerades 2011.

Mer info om här

293 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 293 personer in.

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Trädgårdsgatan 8 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 30-talet och 50-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (92%).

Flerbostadshusen byggda på 30-talet är ofta byggda i minimalistisk stil s.k. funkis och känns igen på de kvadratiska och släta fasaderna med sina glasade entréer. Femtiotalshusen går att känna igen på enkelheten i arkitekturen där inspiration hämtats från 30-talets funkisstil.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre och pensionerade par med höga inkomster i bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Skellefteå Centrum bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 58 år, vilket är högre än medelåldern i Skellefteå kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (48%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i gymnasieålder

I Skellefteå Centrum har 2% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i gymnasieålder och 8% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 48% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 31% arbetar i privat sektor.

-17%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 586 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 293 002 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Skellefteå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Trädgårdsgatan 8 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1.0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22.65%

 (+1.00)

11.30%

 (+0.02)

0.242%

 (0.00)

Summa

34.192%

 (+1.02)

+68%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 41,0% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 68% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna BMW och Hyundai i området.

För dig med elbil finns närmaste laddplats 204 meter bort på Citykompaniet parkering med två uttag för Type 2 Outlet.

Bostadsmarknaden i kvarteret

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

156 meter från adressen ligger Wana.

Närmaste grundskola är Kanalskolan (637 meter), som är en kommunal skola med ca 324 elever i årskurserna 6-9. Här har 96% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Guldstadsgymnasiet (153 meter), som är en privat skola med ca 96 elever. Här har 74% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Skeppargatan 20.

Lockas man av restaurangbesök finns Hotel Victoria och Candys i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (245 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Stadsparken, ligger mindre än en minuts gångväg (86 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, mindre än en minuts promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Data & IT, Frisörer, Restauranger & Serveringar, Fastighetsbolag och Klädaffärer.

Data & IT

Frisörer

Restauranger & Serveringar

Fastighetsbolag

Klädaffärer

Arbetsmarknaden i Skellefteå

Jobb i närheten

Just nu finns det 174 lediga jobb i Skellefteå, vilket motsvarar 97% av alla lediga jobb i Västerbottens län. Bland annat söker man:

- Kock, à la carte

- Enhetschef inom socialtjänst

- Maskinbyggare

- Civilingenjör, maskin

- Svetsare, manuell

Exempel på företag som anställer just nu:

- Pinchos

- Skellefteå kommun , individ - och familjeomsorg

- Nordisk Kompetens

- Alten Sverige AB

- Adecco Sweden AB

97%
Västerbottens län Skellefteå

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Skellefteå Centrum

Trafikolycka - Skellefteå

Rapporterat onsdagen den 19 september kl 08:40

Bil som kört i diket på Burträskvägen.

Polis beordras till Burträskvägen där en bilist kört i diket. En person färdades i bilen. Enligt initiala uppgifter ska det inte vara några personskador. Uppdatering 09:10 Föraren har själv ordnat med bärgare. Bilen ska inte stå trafikfarligt till.

Sammanfattning natt - Västerbottens län

Rapporterat söndagen den 16 september kl 08:05

Västerbotten, ett urval av händelser under natten

Kl 00:00-07:00 Kl 00:42 Väst på stan, Umeå Polis stoppar en bilist som setts köra aggressivt. En flygande besiktning utförs vilket resulterar i att bilen måste ombesiktigas. Det rapporteras även att registreringsskylten inte varit synlig. Kl 01:05 Universitetsområdet, Umeå Polisen kontrollerar några personer. En man misstänks för ringa narkotikabrott. Kl 01:47 centrum, Skellefteå Man omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Kl 02:17 Teg, Umeå Under natten hölls en trafikkontroll vid Kyrkbron. Alla kontrollerade förare var nyktra. Däremot utfärdades fem ordningsbot på grund av hastighetsöverträdelser. Kl 02:18 centrum, Skellefteå Bilist stoppad för kontroll. Bilen har tonade sidorrutor fram. En ordningsbot utfärdas. Kl 02:20 centrum, Skellefteå En man uppges ha slagit en annan man vid en busshållplats. Polis håller förhör och en anmälan upprättas. Kl 02:20 universitetsområdet, Umeå Ung man omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Kl 03:43 Östra Ersboda, Umeå Samtal till polisen gällande en man som står utomhus på en adress. Han bankar och ringer på ytterdörren. Personen som bor på adressen känner inte mannen. Polis till platsen. Mannen omhändertas med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, och förs till tillnyktringsenheten.

Trafikkontroll - Skellefteå

Rapporterat lördagen den 15 september kl 09:22

Hammarängen, trafikkontroll efter Burträskvägen

Alla trafikanter kunde passera, utan några anmärkningar.

51%
Sverige Skellefteå Centrum

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se