facebook_pixelUmnäs 235 Västerbottens Län, Slussfors - hitta.se

Umnäs 235

923 97 Slussfors, Storuman Västerbottens Län

Adress i Stensele i Slussfors i Västerbottens Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Umnäs 235.

Hitta hit

Bolån i Slussfors - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Slussfors. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Slussfors

Boendemiljön i Stensele

Människorna i Stensele

Människorna i Stensele

Äldre och pensionerade låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa på landet i glesbygdslän

I Stensele bor 40% kvinnor och 60% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är lägre än medelåldern i Storumans kommun (53år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (50%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, sportfiska, friluftsliv, längdskidåkning, meka med bilar, trav och galopp, djuretiska frågor, rida, motorcyklar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 17% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 18% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 54%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 640 kr, vilket är 28% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 590 541 kronor i lån.

-28%

Här i Storuman betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Umnäs 235 gäller skattetabell 35. Det innebär att inkomstskatten här är 1,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 500 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

23,15% (1,50)

11,30% (0,02)

0,242% (0,00)

Summa

34,692% (1,52)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,0% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 84% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+84%

Bilägande

Man kör gärna Suzuki och Chrysler i området.

Suzuki
Chrysler

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

7 148 meter från adressen ligger Slussfors skola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (187 meter) från vattnet.

Händelser och brott i närheten av Stensele

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 2 december kl 07:05

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med reltativt låg arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Sammanfattning natt

Rapporterat måndagen den 30 november kl 07:10

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har också kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Fem viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Inga personskador har rapporterats.

Sammanfattning eftermiddag

Rapporterat lördagen den 28 november kl 07:08

En mycket lugn eftermiddag och kväll

Västerbottens län har haft en mycket lugn eftermiddag och kväll. Det enda ärende som vi har att rapportera om är en skadegörelse i Bjurhom, som skrivits om separat.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
71%
SverigeStensele

Brott jämfört med riket