Björnvägen 17A

906 40, Umeå Västerbottens Län

Björnvägen 17A

906 40, Umeå Västerbottens Län

Boendemiljön i kvarteret

I området kring björnvägen 17 bor många i radhus och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 70-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (45%).

Människorna i kvarteret

Medelinkomsttagare i bostadsrätt i multikulturella etablerade förortsområden utanför storstad

I Umeå Maria bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 44 år, vilket är lägre än medelåldern i Umeå kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, gympa och workout, styrketräning, semestra utomlands, utförsåkning, utrikespolitik, meditation/yoga mm, läsa om olika resmål, näringsliv och samhällsekonomi och motionera.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Umeå Maria har 12% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 22% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 43% som högutbildade. 44% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 33% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 77%.

-13%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 536 kr, vilket är 13% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 888 543 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Umeå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på björnvägen 17 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,85%

 (1,20)

11,30%

 (0,02)

0,242%

 (0,00)

Summa

34,392%

 (1,22)

+147%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 43,7% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 147% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Ford i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Lokaltrafik

Avgångar från Umeå Hermelinvägen
1 Umeå Paradisgränd 9 min
1 Umeå Ö Ersboda 10 min
2 Söderslätts handelsomr. 12 min

Inom gångavstånd (2 min) finns Umeå Hermelinvägen busshållplats som exempelvis tar dig till Umeå Paradisgränd (1), Umeå Ö Ersboda (1) och Söderslätts handelsomr. (2).

Se fullständiga trafikalternativ och avgångstider

Bostadsmarknaden i kvarteret

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

384 meter från adressen ligger Harens Fritidshem.

Närmaste grundskola är Mariebergsskolan (384 meter), som är en kommunal skola med ca 305 elever i årskurserna 1-6. Här har 100% av lärarna lärarexamen och det går 16 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Minervagymnasium (2 845 meter), som är en privat skola med ca 563 elever. Här har 93% av lärarna lärarexamen och det går 17 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Forum på Formvägen 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Bowlingcentrum och Cooking Umeå i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tio minuters gångväg (1084 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (94 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Tenton Gym Marieberg, sex minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Bilverkstäder, Bildelar & Biltillbehör, Data & IT, Bilförsäljning och Daghem, Förskolor & Fritidshem.

Bilverkstäder

Bildelar & Biltillbehör

Data & IT

Bilförsäljning

Daghem, Förskolor & Fritidshem

Händelser och brott i närheten av Umeå Maria

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 9 november kl 07:46

Kvinna som blivit påkörd vid Mariehems centrum.

Kvinnan skjutsad till sjukhus för vård. Frågor om hälsoläge hänvisas till sjukvården. Polis har hållit förhör, anmälan trafikolycka.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 9 november kl 04:34

Flera fordon som kolliderat på Mariehem.

Fyra personer inblandade. Ska enligt initiala uppgifter inte vara några personskador. Ena bilen måste bärgas från platsen. Polis är på plats. Uppdatering 17:10 Inga personskador. Patrull har utfärdat en ordningsbot då ena föraren ej anpassat avståndet till framförvarande fordon.

Trafikkontroll

Rapporterat torsdagen den 8 november kl 06:19

Kolbäcksvägen-Mejerivägen, trafikkontroll.

Samtliga kontrollerade förare utan anmärkning.

46%
Sverige Umeå Maria

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se