facebook_pixelFatvägen 1 Västerbottens län, Umeå - hitta.se

Fatvägen 1

906 20 Umeå, Umeå Västerbottens län

Bolån i Ersboda - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Ersboda. Vår snittränta är 1,37%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1.000.000 kronor är den effektiva räntan 1,38% (sep 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,37% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1.343.071 kronor och den första avbetalningen är 2.808 kronor.
Bolån i Ersboda

Boendemiljön i Ersboda

Boendemiljön i Ersboda

Området kring Fatvägen 1 består till 47% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 80- och 50-talet.

Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor. Femtiotalshusen går att känna igen på enkelheten i arkitekturen där inspiration hämtats från 30-talets funkisstil.

Wikipediafoton från närområdet

Umeå Maria församling
Ersmark, Umeå kommun
Sandbacka, Umeå
Ersbodakyrkan

Människorna i Ersboda

Människorna i Ersboda

Äldre medelinkomsttagarfamiljer och pensionärspar i villaförorter kring de större städerna

I Ersboda bor 45% kvinnor och 54% män. Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 38% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 64%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 734 kr, vilket är 5% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 455 132 kronor i lån.

-5%

Här i Umeå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Fatvägen 1 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,85% (1,20)

11,30% (0,02)

0,242% (0,00)

Summa

34,392% (1,22)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 45,9% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 74% fler röster än riksgenomsnittet.

V+74%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Fiat i området.

Toyota
Fiat

Bostadsmarknaden i Ersboda

i Ersboda pågår och planeras det för 447 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 12 objekt till salu i Umeå

Just nu finns det 9 hyreslägenheter att byta till i närheten av Fatvägen. Snitthyran är 6 786 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

412 meter från adressen ligger Måttet Förskola.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Stora Coop Ersboda på Formvägen 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Thaivagnen Ersboda och Restaurang Beirut i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters gångväg (879 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (145 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Tenton Gym Ersboda, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Ersboda

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikkontroll

Rapporterat måndagen den 26 oktober kl 08:17

Hastighetskontroll på Ersboda och i Bullmark.

Polisen har under kvällen haft hastighetskontroller på Ersmarksvägen på Ersboda, samt i Bullmark. Ingen förare rapporterades i någon av kontrollerna.

Brand

Rapporterat söndagen den 25 oktober kl 07:53

Larm om brand i flerfamiljshus på Ersboda.

Polisen larmas klockan 05:37 om en brand i en bostadslänga på Ersboda i Umeå. En person har förts till sjukhus, skadeläget är oklart.  Polisen har varit på plats och bistått i arbetet med att utrymma intilliggande bostäder. Uppdatering 09:33: Polisen har spärrat av bostaden där branden startade. En teknisk undersökning ska utföras på platsen. Förhör har hållits.  En anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet upprättas. 

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 24 oktober kl 12:44

Larm om trafikolycka på Bruksvägen, Ersboda.

Klockan 12:25 larmades polisen om en trafikolycka på Bruksvägen på Ersboda i Umeå. Enligt initiala uppgifter har två personbilar kolliderat. Skadeläget är oklart. Polispatrull är på plats.  Uppdatering 14:23 : En person har förts med ambulans till sjukvård, skadeläget är oklart. Föraren av den ena bilen medtogs för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri. Körkortet omhändertogs.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
534%
SverigeErsboda

Brott jämfört med riket