Kungsgatan 101

903 31, Umeå

Kungsgatan 101

903 31, Umeå

Adress i Öst på stan i Umeå i Västerbottens län. Här bor Amanda, Paul, Anna, Mira och Tomas och tre företag finns på adressen.

Hitta hit

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Kungsgatan 101 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 60-talet och kring millennieskiftet.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

Vanliga intressen är styrketräning, film, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, gympa och workout, följa populära tv-serier, konst, utförsåkning och modenyheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

-4%

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 015 kr, vilket är 4% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 791 567 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Umeå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Kungsgatan 101 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1.2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22.85%

 (+1.20)

11.30%

 (+0.02)

0.242%

 (0.00)

Summa

34.392%

 (+1.22)

Låg medelålder i området

Medelåldern i området är 39 år, vilket är lägre än medelåldern i Umeå kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (20%) är högre än i resten av kommunen.

+223%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,4% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 223% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen i Öst på stan

10% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Ford och Volvo i området.

Bostadsmarknaden i kvarteret

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

277 meter från adressen ligger Förskola Laxen.

Närmaste grundskola är Minervaskolan (415 meter), som är en privat skola med ca 626 elever i årskurserna 1-9. Här har 92% av lärarna lärarexamen och det går 15 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Umeå Internationella Gymnasium (431 meter), som är en privat skola med ca 81 elever. Här har 76% av lärarna lärarexamen och det går sju elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Storgatan 80.

Lockas man av restaurangbesök finns Gröna Älgen och Hotell Pilen i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (368 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Döbelns park, ligger ca tre minuters gångväg (356 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Umeå c/o IKSU, sex minuters cykelväg från adressen.

Hjälp-, Stöd- & Intresseorganisationer

Restauranger & Serveringar

Organisationskonsulter

Redovisning, Revision & Skatterådgivning

Fastighetsbolag

Händelser och brott i närheten av Öst på stan

Trafikolycka - Umeå

Rapporterat onsdagen den 18 juli kl 12:06

Cyklist som åkt in i parkerad bil och skadat sig.

Mannen förd med ambulans till sjukhus, oklart skadeläge.

Sammanfattning natt - Västerbottens län

Rapporterat onsdagen den 11 juli kl 08:36

Västerbotten, ett urval av händelser under natten

Kl 00:00-07:00 Kl 01:47 Ålidhem, Umeå Samtal till polisen gällande bråk i lägenhet. Misstanke om att kvinna blivit misshandlad. Polispatrull till adressen. En man grips och förs till stationen. Förhör hålls och anmälan upprättas. Åklagare beslutar senare att anhålla mannen. Kl 02:12 Ålidhem, Umeå Moped som brinner på Professorvägen, inte i närheten av någon byggnad. Räddningstjänst släcker branden. Polis till platsen. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas. Kl 04:31 Centrum, Umeå Restaurang har haft inbrott. Polis till platsen. Ingen gärningsperson är kvar på platsen och inget uppges vara stulet. Polisen upprättar en anmälan gällande försök till stöld. Kl 05:40 Öst på stan, Umeå En person har tagit sig in i en lägenhet hos en äldre kvinna och tillgripit gods. Det hela ska ha inträffat någon gång mellan kl 04:00 och 05:30. Polis har varit på platsen (Pilgatan) under morgonen. Förhör har hållits och en anmälan gällande grov stöld upprättas. Om man gjort några iakttagelser som kan sättas i samband med stölden, kontakta polisen på telefonnummer 11414.

Sammanfattning kväll - Västerbottens län

Rapporterat tisdagen den 10 juli kl 04:51

Kvällens händelser i länet

16:23 - Trafikolycka, Umeå En cyklist har blivit påkörd av en moped i korsningen Gammliavägen/Rothoffsvägen. mopeden avvek från platsen. En polispatrull har varit på platsen och hållit förhör med den skadade kvinnan samt flera vittnen som sett olyckan och personerna på mopeden. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus, frågor angående skadeläget hänvisas till sjukvården. En anmälan skrivs angående olovligt avvkiande från trafikolycksplats. 17:24 - Trafikolycka, Skellefteå En trafikolycka har inträffat på Östra leden i höjd med Möröhöjden. Fyra bilar inblandade i en frontalkrock. Ingen av de sju personerna som färdades i bilarna har behövt åka till sjukhus med ambulans. Polispatrullen skriver en anmälan angående trafikolyckan. 17:29 - Trafikolycka, Vilhelmina Två bilar inblandade i en trafikolycka på E45 söder om Vilhelmina. En person förd med ambulans till Lycksele sjukhus, frågor gällande skadeläget hänvisas till sjukvården. Polispatrullen som varit på platsen skriver en anmälan gällande ej anpassat avstånd till framförvarande fordon och vållande till kroppsskada. 18:25 - Olaga hot, Skellefteå En man uppger att han blivit hotad med kniv av en annan man i en minder ort i Skellefteå kommun. En polispatrull har varit på platsen och tagit upp en anmälan gällande olaga hot och hållit förhör med målsägaren. 19:05 - Ololvlig körning, Umeå En man i 45-årsåldern misstänkt för olovlig körnig efter att ha stoppats när han körde bil utan giltigt körkort i centrala Umeå.

46%
Sverige Öst på stan

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se