Kungsgatan 127

903 32, Umeå

Kungsgatan 127

903 32, Umeå

Ett flerfamiljshus byggt 1964

Fastigheten på Kungsgatan 127 är ett flerfamiljshus byggt 1964.

503 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 503 personer in.

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Kungsgatan 127 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 40-talet och 90-talet.

Fyrtiotalshusen är vanligen av puts, men material som eternit och tegel används också på fasaderna. Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

-30%

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 072 kr, vilket är 30% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 364 501 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Umeå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Kungsgatan 127 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1.2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22.85%

 (+1.20)

11.30%

 (+0.02)

0.242%

 (0.00)

Summa

34.392%

 (+1.22)

Hög medelålder i området

Medelåldern i området är 46 år, vilket är högre än medelåldern i Umeå kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (14%) är lägre än i resten av kommunen.

+251%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,9% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 251% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen i Öst på stan

17% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Volkswagen och Opel i området.

Parkeringsplatser

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i kvarteret

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

187 meter från adressen ligger Uven/Mården/Öbacka Förskola.

Närmaste grundskola är Östermalms Skola (272 meter), som är en kommunal skola med ca 219 elever i årskurserna 1-6. Här har 100% av lärarna lärarexamen och det går 18 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Fridhemsgymnasiet (420 meter), som är en kommunal skola med ca 416 elever. Här har 90% av lärarna lärarexamen och det går åtta elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Storgatan 80.

Lockas man av restaurangbesök finns Shanghai och Gröna Älgen i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (363 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (185 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Umeå c/o IKSU, fem minuters cykelväg från adressen.

Hjälp-, Stöd- & Intresseorganisationer

Redovisning, Revision & Skatterådgivning

Restauranger & Serveringar

Organisationskonsulter

Daghem, Förskolor & Fritidshem

Arbetsmarknaden i Umeå

Jobb i närheten

Just nu finns det 545 lediga jobb i Umeå, vilket motsvarar 89% av alla lediga jobb i Västerbottens län. Bland annat söker man:

- Projektledare, IT

- Eventsäljare/Eventförsäljare

- Personlig assistent

- Läkarsekreterare/Vårdadmin/Medicinsk sekreterare

- Säljkonsulent

Exempel på företag som anställer just nu:

- Tillväxt , IT

- Sector Alarm AB

- Humana Assistans AB

- Västerbottens läns landsting , Hand - / plastikkir skrivenhet Umeå

- Himmelriket i Sverige AB

89%
Västerbottens län Umeå

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Öst på stan

Försvunnen person - Umeå

Rapporterat fredagen den 20 juli kl 09:38

Försvunnen dement äldre kvinna.

Äldre dement kvinna har försvunnit från sitt boende på Dragonens äldrecenter. Vid försvinnandet bar kvinnan mörka byxor,vita strumpor, blommig tröja och svart handväska. Kvinnan har grått hår. Kvinnan sågs senast vid kl 20:00. Vid anträffande av kvinnan eller iakttagelser, kontakta polisen. 21:54 Kvinnan åter välbehållen.

Sammanfattning natt - Västerbottens län

Rapporterat onsdagen den 11 juli kl 08:36

Västerbotten, ett urval av händelser under natten

Kl 00:00-07:00 Kl 01:47 Ålidhem, Umeå Samtal till polisen gällande bråk i lägenhet. Misstanke om att kvinna blivit misshandlad. Polispatrull till adressen. En man grips och förs till stationen. Förhör hålls och anmälan upprättas. Åklagare beslutar senare att anhålla mannen. Kl 02:12 Ålidhem, Umeå Moped som brinner på Professorvägen, inte i närheten av någon byggnad. Räddningstjänst släcker branden. Polis till platsen. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas. Kl 04:31 Centrum, Umeå Restaurang har haft inbrott. Polis till platsen. Ingen gärningsperson är kvar på platsen och inget uppges vara stulet. Polisen upprättar en anmälan gällande försök till stöld. Kl 05:40 Öst på stan, Umeå En person har tagit sig in i en lägenhet hos en äldre kvinna och tillgripit gods. Det hela ska ha inträffat någon gång mellan kl 04:00 och 05:30. Polis har varit på platsen (Pilgatan) under morgonen. Förhör har hållits och en anmälan gällande grov stöld upprättas. Om man gjort några iakttagelser som kan sättas i samband med stölden, kontakta polisen på telefonnummer 11414.

Sammanfattning kväll - Västerbottens län

Rapporterat tisdagen den 10 juli kl 04:51

Kvällens händelser i länet

16:23 - Trafikolycka, Umeå En cyklist har blivit påkörd av en moped i korsningen Gammliavägen/Rothoffsvägen. mopeden avvek från platsen. En polispatrull har varit på platsen och hållit förhör med den skadade kvinnan samt flera vittnen som sett olyckan och personerna på mopeden. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus, frågor angående skadeläget hänvisas till sjukvården. En anmälan skrivs angående olovligt avvkiande från trafikolycksplats. 17:24 - Trafikolycka, Skellefteå En trafikolycka har inträffat på Östra leden i höjd med Möröhöjden. Fyra bilar inblandade i en frontalkrock. Ingen av de sju personerna som färdades i bilarna har behövt åka till sjukhus med ambulans. Polispatrullen skriver en anmälan angående trafikolyckan. 17:29 - Trafikolycka, Vilhelmina Två bilar inblandade i en trafikolycka på E45 söder om Vilhelmina. En person förd med ambulans till Lycksele sjukhus, frågor gällande skadeläget hänvisas till sjukvården. Polispatrullen som varit på platsen skriver en anmälan gällande ej anpassat avstånd till framförvarande fordon och vållande till kroppsskada. 18:25 - Olaga hot, Skellefteå En man uppger att han blivit hotad med kniv av en annan man i en minder ort i Skellefteå kommun. En polispatrull har varit på platsen och tagit upp en anmälan gällande olaga hot och hållit förhör med målsägaren. 19:05 - Ololvlig körning, Umeå En man i 45-årsåldern misstänkt för olovlig körnig efter att ha stoppats när han körde bil utan giltigt körkort i centrala Umeå.

46%
Sverige Öst på stan

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se