Tegelbruksvägen 7

907 42, Umeå Västerbottens Län

Tegelbruksvägen 7

907 42, Umeå Västerbottens Län

Boendemiljön i kvarteret

Området kring tegelbruksvägen 7 består till 70% av småhus. Det är vanligt med villor och kedjehus som för det mesta är byggda på 70- och 80-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre medelinkomsttagarfamiljer med äldre barn eller utflugna barn i villaförorter

I Ålidhem bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är högre än medelåldern i Umeå kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (20%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, prova nya produkter, trav och galopp, konst, skönhetsvård, ungdomskultur, foto/film, pyssla, film och djuretiska frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Ålidhem har 19% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 27% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 60% som högutbildade. 36% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 34% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 80%.

-15%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 974 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 149 971 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Umeå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på tegelbruksvägen 7 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,85%

 (1,20)

11,30%

 (0,02)

0,242%

 (0,00)

Summa

34,392%

 (1,22)

+147%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 35,4% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 147% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Ford i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i kvarteret

1 bostad till salu

Just nu finns 1 objekt till salu i anslutning till området.

Slutpriser i närheten

Det har sålts 1 objekt i området senaste sex månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 30 363 kr/m². Budgivningarna startar i snitt på 29 090 kr/m² och går upp med 4.38 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

922 meter från adressen ligger Grönstenens förskola.

Närmaste grundskola är Carlshöjdsskolan (922 meter), som är en kommunal skola med ca 399 elever i årskurserna 1-9. Här har 98% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Minervagymnasium (3 186 meter), som är en privat skola med ca 563 elever. Här har 93% av lärarna lärarexamen och det går 17 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara tio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Circle K Carlshem på Glimmervägen 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang 5 KNOP och Times Kitchen i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (165 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (164 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Fastighetsbolag, Återvinning, Partihandel, Byggmästare & Byggnadsentreprenörer och Åkerier.

Fastighetsbolag

Återvinning

Partihandel

Byggmästare & Byggnadsentreprenörer

Åkerier

Arbetsmarknaden i Umeå

Jobb i närheten

Just nu finns det 530 lediga jobb i Umeå, vilket motsvarar 88% av alla lediga jobb i Västerbottens Län. Bland annat söker man:

- Lärare i grundskolan, årskurs 4-6

- Motorbyggare

- Systemutvecklare/Programmerare

- Redovisningsekonom

- Entreprenadingenjör

Exempel på företag som anställer just nu:

- Umeå kommun , Utbildning , Grundskola , Berghemsskolan

- Umrab AB

- Umeå universitet

- Randstad AB

- HSB Norr (Umeå)

88%
Västerbottens Län Umeå

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Ålidhem

Trafikbrott

Rapporterat tisdagen den 13 november kl 04:23

Ålidhem, olovlig körning.

En polispatrull stoppar och kontrollerar en förare vars utländska körkort inte längre visar sig vara giltigt i Sverige*. Körkortet omhändertas och mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks därför för olovlig körning. * Ett utländskt körkort som är utfärdat i en stat utanför EES är inte giltigt i Sverige om du varit folkbokförd här sedan mer än ett år. Så länge du inte är folkbokförd i Sverige finns ingen begränsad tid för hur lång tid du får köra i landet. Om du har ett utländskt körkort utfärdat i en stat inom EES får du fortsätta köra så länge det körkortet är giltigt. (Källa: Transportstyrelsen)

Misshandel, grov

Rapporterat tisdagen den 13 november kl 10:29

Uppdatering rörande skottskadad man på Ålidhem natten mot måndag.

Den rättsmedicinska undersökning som genomfördes under måndag samt spår som säkrats på brottsplatsen har stärkt misstankarna om att mannens skador tillfogats med ett skjutvapen. Den skottskadade mannen har kunnat lämna sjukhuset. Under dagen kommer polisen att fortsätta knacka dörr i området. De tips och iakttagelser som inkommit till polisen under det senaste dygnet följs upp löpande för att se om det kan föra utredningen framåt. En faktor som komplicerar utredningsarbetet är att de berättelser som lämnats av målsägaren inte stämmer överens med de spår som säkrats på brottsplatsen vilket försvårar utredningsarbetet. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Stöld/inbrott

Rapporterat tisdagen den 13 november kl 09:17

Inbrott i två bilar på Carlshem.

Polis beordras till Carlshem där en man haft inbrott i sin företagsbil. Inbrottet ska ha skett under natten och en ruta är trasig. I nuläget är det oklart exakt vad som saknas, men bland annat är tobak tillgripet. När patrullen är på platsen uppmärksammar de ännu en bil på parkeringen som haft inbrott och patrullen tar kontakt med ägaren. Patrullen upprättar två anmälningar.

46%
Sverige Ålidhem

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se