Jämtland 14

911 92, Vännäs Västerbottens län

Jämtland 14

911 92, Vännäs Västerbottens län

En villa byggd 1929

På adressen finns en villa byggd 1929. Huset är 170 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Vännäs.

Ändra bostadsuppgifter

Tomten är ca 6574 kvadratmeter

Tomten, JÄMTLAND 1:9, är mindre än andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Få översiktskarta, tomtkarta, taxeringsuppgifter, detaljplans- och lagfartsinfo mm. Köp Tomt/Fastighetsrapport!

Boendemiljön i kvarteret

Området kring Jämtland 14 består till 97% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 80-talet och 20-talet.

Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor. Husen byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre och pensionerade medelinkomsttagare i villa utanför småorter eller i glesbygd

I Vännäs bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Vännäs kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (23%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Vännäs har 21% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 27% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 45% som högutbildade. 50% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 45% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 87%.

-20%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 680 kr, vilket är 20% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 969 374 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Vännäs betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Jämtland 14 gäller skattetabell 35. Det innebär att inkomstskatten här är 2.0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 500 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

23.65%

 (+2.00)

11.30%

 (+0.02)

0.242%

 (0.00)

Summa

35.192%

 (+2.02)

+159%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,6% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 159% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

5 746 meter från adressen ligger Odjuret/Skönheten Fritidshem.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 13 minuters gångväg (1331 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (26 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden i Vännäs

Jobb i närheten

Just nu finns det 20 lediga jobb i Vännäs, vilket motsvarar 4% av alla lediga jobb i Västerbottens län. Bland annat söker man:

- Rektor

- Taxiförare/Taxichaufför

- Distriktssköterska

Exempel på företag som anställer just nu:

- Vännäs kommun

- Eco Properties AB

- Västerbottens läns landsting , Vännäs HC

4%
Västerbottens län Vännäs

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Vännäs

Stöld/inbrott - Vännäs

Rapporterat söndagen den 14 oktober kl 02:10

Vännäsby, miljonstöld på företag

Någon gång mellan lördag kväll och söndag morgon har nya fyrhjulingar i kartong stulits från ett företag på Företagsvägen. Kartongerna är gula med svart text (Can-Am). Det handlar om minst 14 fyrhjulingar (Can-Am) och det totala värdet på dessa är sexsiffrigt. Polis är på plats för en brottsplatsundersökning. Om man gjort några iakttagelser som kan sättas i samband med stölden, kontakta polisen på telefonnummer 11414. Polisen har gått ut med rikslarm gällande denna händelse. Iakttagelser av en lastbil som kan tänkas ha denna last är av intresse i hela landet.

Trafikkontroll - Vännäs

Rapporterat torsdagen den 11 oktober kl 04:28

Östra Spöland, trafikkontroll.

Ordningsbot utfärdad till 3 förare på grund av hastighetsöverträdelse.

Trafikkontroll - Umeå

Rapporterat fredagen den 5 oktober kl 06:07

Trafikkontroll i Rödåsel.

Polisen har under eftermiddagen haft en trafikkontroll i Rödåsel. Totalt fick fem förare en ordningsbot för hastighetsöverträdelse. Den högsta uppmätta hastigheten på sträckan, med en tillåten hastighet på 50 km/h, var 75 km/h.

63%
Sverige Vännäs

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se