facebook_pixelPirkgatan 26 Västernorrlands län, Örnsköldsvik - hitta.se
Hitta.se

Pirkgatan 26

891 60 Örnsköldsvik, Örnsköldsvik Västernorrlands län

En villa byggd 1970

På adressen finns en villa byggd 1970. Huset är 136 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Salmostaden.

Värderingen är 15 294 kr/m²

Villan på Pirkgatan 26 värderas till ca 2 080 000 kr (15 294 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

2 080 000 kr

Bolån i Örnsköldsvik - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örnsköldsvik. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Örnsköldsvik

Tomten är ca 553 kvadratmeter

Tomten, RÖDINGEN 13, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten RÖDINGEN 13 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Salmostaden

Människorna i Salmostaden

Människorna i Salmostaden

Äldre medelinkomsttagarfamiljer och pensionärspar i villaförorter kring de större städerna

I Salmostaden bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Örnsköldsviks kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (28%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är golf, utförsåkning, näringsliv och samhällsekonomi, längdskidåkning, segling, vin och vinprovning, föreningsverksamhet, skattefrågor, inrikespolitik och värdepapper och värdepappersaffärer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 48% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 0% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 59%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 35 912 kr, vilket är 32% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 593 541 kronor i lån.

+32%

Här i Örnsköldsvik betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Pirkgatan 26 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,44% (0,79)

11,29% (0,01)

0,242% (0,00)

Summa

33,972% (0,80)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 48,1% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 70% fler röster än riksgenomsnittet.

S+70%

Bilägande

Man kör gärna BMW och Citroen i området.

BMW
Citroen

Bostadsmarknaden i Salmostaden

i Salmostaden pågår och planeras det för 293 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 71 objekt till salu i Örnsköldsvik

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av Pirkgatan. Snitthyran är 5 976 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

492 meter från adressen ligger Kyrktuppen Förskola.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Hemmakväll på Nygatan 5.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Victory och Strandgatan 7 Bistro & Cocktailbar i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (616 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (55 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Curves, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Salmostaden

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Narkotikabrott

Rapporterat tisdagen den 1 december kl 12:51

Stora Torget, polis kontaktas gällande person som ofredat personal vid butik

Polispatrull åker till platsen. Personen misstänks vara påverkad av narkotika. Han får följa med för provtagning. En anmälan upprättas.

Knivlagen

Rapporterat fredagen den 27 november kl 10:07

Man misstänks för brott mot knivlagen.

Polisen kontrollerar en man i Järvsta-Lungvik, Örnsköldsvik. Mannen tas med för provtagning och förhör efter misstanke om narkotikapåverkan. Han misstänks också för brott mot knivlagen. Anmälan upprättas. 

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 24 november kl 07:25

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med relativt låg arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Här följer ett urval av nattens händelser: 22:51 Misshandel, Örnsköldsvik Polis beordras till en mataffär i Örnsköldsvik med anledning av misshandel. Två personer i övre tonåren är inblandade. Polis håller förhör och anmälan och motanmälan gällande misshandel upprättas. 00:40 Trafikbrott, Sundsvall En ordningsbot (böter) utfärdas till en förare som stoppas och kontrolleras i Kovland, Sundsvall, med anledning av att bilen som körs är avställd. 01:37 Rattfylleri, Örnsköldsvik Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Järvsta-Lungvik, Örnsköldsvik. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 35-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och anmälan gällande misstänkt drograttfylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk, upprättas. 04:09 Skadegörelse, Örnsköldsvik Polis beordras till Örnsköldsvik resecentrum med anledning av skadegörelse av dörrar. Ingen misstänkt person anträffas. En anmälan gällande misstänkt skadegörelse upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
144%
SverigeSalmostaden

Brott jämfört med riket