facebook_pixelHusumvägen 15 Västernorrlands Län, Björna - hitta.se
Hitta.se

Husumvägen 15

890 50 Björna, Örnsköldsvik Västernorrlands Län

Adress i Björna i Björna i Västernorrlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Husumvägen 15.

Hitta hit

En villa byggd 1936

På adressen finns en villa byggd 1936. Huset är 135 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Björna.

Bolån i Björna - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Björna. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Björna

Tomten är ca 854 kvadratmeter

Tomten, BJÖRNA 2:84, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten BJÖRNA 2:84 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Björna

Människorna i Björna

Människorna i Björna

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Björna bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 56 år, vilket är högre än medelåldern i Örnsköldsviks kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (66%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är krukväxter, lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter, trav och galopp, energisparande, kungligheter, sticka och handarbeta och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 15% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 58%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 268 kr, vilket är 33% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 253 627 kronor i lån.

-33%

Här i Örnsköldsvik betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Husumvägen 15 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,44% (0,79)

11,29% (0,01)

0,242% (0,00)

Summa

33,972% (0,80)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 49,5% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 105% fler röster än riksgenomsnittet.

C+105%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Björna

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 6 590 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 6 590 kr/m2 och förblir oförändrade.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

56 meter från adressen ligger Förskola Grottan.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Nära på Fredrikavägen 4.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (433 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (363 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Björna

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 20 januari kl 08:18

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 22:00-07:00.

En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har också utfört kontroller av personer och fordon som inte lett till någon anmälan om brott.  Här följer ett urval av nattens ärenden: 00:40 Drograttfylleri, Kramfors Polisen stoppar och kontrollerar en personbil strax utanför Kramfors. Misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning och förhör. Förutom drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk misstänks han också för olovlig körning då han saknade behörighet att köra.  01:43 Skadegörelse, Härnösand Polisen kontaktas angående en skadegörelse. Gärningspersoner har setts utföra skadegörelse på en bil i centrum. Gärningspersonerna har inte återfunnits. En anmälan om skadegörelse upprättas. 03:13 Brand, Örnsköldsvik Polisen larmas om en rökutveckling i en byggnad i trakterna av Moliden, Örnsköldsvik. Det finns inga uppgifter om att några personer har skadats. Polisen har varit på plats för att biträda räddningstjänsten.  Övrigt: Två viltolyckor har inträffat sedan klockan 22:00 i går. En i Gideå, Örnsköldsvik samt en i Nyland, Kramfors. Det finns inga uppgifter om personskador.

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 12 januari kl 07:22

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning.  Här följer ett urval av nattens händelser: 03:23 Drograttfylleri, Örnsköldsvik: Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil på Björnavägen. Föraren, en man, misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk upprättas varefter föraren släpps. Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Stöld/inbrott

Rapporterat torsdagen den 7 januari kl 07:26

Bredbyn, polis kontaktas gällande inbrott hos företag

Ingen misstänkt är kvar på platsen när polispatrull kommer dit.  En brottsplatsundersökning genomförs och en anmälan gällande stöld upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
144%
SverigeBjörna

Brott jämfört med riket