facebook_pixelÄngelsberg Västmanlands län, Ängelsberg - hitta.se
Hitta.se

Ängelsberg

Västmanlands län

Postort i Fagersta inom Västmanlands län som angränsar till Virsbo, Västerfärnebo, Norberg och Fagersta.

I området finns 356 personer över 16 år och 54 företag.

Bolån i Ängelsberg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Ängelsberg. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Ängelsberg

Boendemiljön i Ängelsberg

Människorna i Ängelsberg

Människorna i Ängelsberg

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

I Ängelsberg bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 56 år, vilket är högre än medelåldern i Fagerstas kommun (50 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (54%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, arbeta i trädgården och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Ängelsberg har 4% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 5% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 38% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 29% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 054 kr, vilket är 22% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 080 727 kronor i lån.

-22%

Skatteläget i Fagersta

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,11% (0,46)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

33,232% (0,06)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 32,4% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 78% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

SD+78%

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i området

På Jägargatan 25 ligger Virsboskolan.

Händelser och brott i närheten av Ängelsberg

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 12 april kl 09:59

Inbrott i bostad i Fagersta.

Polis beordras till en bostad i området Per-Ols med anledning av ett inbrott. Någon ska ha krossat en glasruta på en altandörr och tagit sig in i bostaden. Det är oklart vad som är tillgripet. Platsen spärras av för teknisk undersökning och en anmälan om grov stöld genom inbrott kommer att skrivas.

Brand

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 09:06

Rökutveckling från industri på Björnbacksvägen.

Polisen biträder räddningstjänsten vid en industri på Björnbacksvägen där det kommer rök från en tank. Tankens innehåll är oklart och det är även oklart om röken orsakats av brand. Åtminstone delar av lokalerna har utrymts av räddningstjänsten. I nuläget finns inga misstankar om brott. Uppdatering kl 21:30 Polisen skriver en anmälan om arbetsplatsolycka och framkallande av fara för annan.

Trafikolycka, singel

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 09:17

En utlandsregistrerad skåpbil körde av vägen och hamnade på taket vid Åvestbo. Föraren tog sig ur fordonet själv men var chockad.

Allt tyder på att det är det hala väglaget som är orsaken till olyckan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
43%
SverigeÄngelsberg

Brott jämfört med riket