facebook_pixelFagersta Västmanlands län, Fagersta - hitta.se
Hitta.se

Fagersta

Västmanlands län

Postort i Fagersta inom Västmanlands län som angränsar till Ängelsberg, Norberg, Söderbärke, Skinnskatteberg och Virsbo.

I området finns 11 189 personer över 16 år och 971 företag.

Bolån i Fagersta - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Fagersta. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Fagersta

Boendemiljön i Fagersta

Människorna i Fagersta

Människorna i Fagersta

Äldre och pensionerade singlar med medelinkomster i bostadsrätt i förort eller småstad

I Fagersta bor 60% kvinnor och 40% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är lägre än medelåldern i Fagerstas kommun (50år) men högre än Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (41%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorsport och meka med bilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Fagersta har 15% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 26% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 13% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 49%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 977 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 825 973 kronor i lån.

-15%

Skatteläget i Fagersta

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,11% (0,46)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

33,232% (0,06)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 44,7% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 47% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

SD+47%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 38 objekt till salu i Fagersta

Det har sålts 57 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 6 164 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 5 342 kr/m2 och går upp med 17.78 %.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

I området finns fyra livsmedelsbutiker, bl.a. Coop Nära på Norrbyvägen 11 och Coop Extra på Stationsvägen 18.

Lockas man av restaurangbesök finns Järnvägs Restaurang & Pub och Kapellbackens Krog i området.

Händelser och brott i närheten av Fagersta

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 12 april kl 09:59

Inbrott i bostad i Fagersta.

Polis beordras till en bostad i området Per-Ols med anledning av ett inbrott. Någon ska ha krossat en glasruta på en altandörr och tagit sig in i bostaden. Det är oklart vad som är tillgripet. Platsen spärras av för teknisk undersökning och en anmälan om grov stöld genom inbrott kommer att skrivas.

Brand

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 09:06

Rökutveckling från industri på Björnbacksvägen.

Polisen biträder räddningstjänsten vid en industri på Björnbacksvägen där det kommer rök från en tank. Tankens innehåll är oklart och det är även oklart om röken orsakats av brand. Åtminstone delar av lokalerna har utrymts av räddningstjänsten. I nuläget finns inga misstankar om brott. Uppdatering kl 21:30 Polisen skriver en anmälan om arbetsplatsolycka och framkallande av fara för annan.

Brand

Rapporterat torsdagen den 1 april kl 03:09

Lastbil med släp som börjar brinna.

En polispatrull beordras till Blomstervägen i Fagersta där en lastbil med släp har börjat brinna efter en explosion i ett däck. En förbipasserande sopbil lastad med två kubik vatten kan påbörja släckningsarbetet av branden som har spridit sig till släpet och gräset vid sidan om vägen. Tack vare föraren till sopbilen är branden nästan helt släckt när räddningstjänsten kommer till platsen. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan. Däremot tvingas en polispatrull inleda ett förföljande efter att en bil kört igenom avspärrningarna under pågående släckningsarbete. På riksväg 68 kan bilen, som visar sig vara belagd med körförbud, stoppas. Föraren, en man i 70-årsåldern, blir delgiven misstanke om vårdslöshet i trafik.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
43%
SverigeFagersta

Brott jämfört med riket