Kvicksundsstigen 6 Västmanlands län, Kvicksund - hitta.se

Kvicksundsstigen 6

635 32 Kvicksund, Västerås Västmanlands län

Adress i Kvicksund i Kvicksund i Västmanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kvicksundsstigen 6.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1993

Fastigheten på Kvicksundsstigen 6 är ett flerfamiljshus byggt 1993.

Bostadsrättsföreningen Stensjöpärlan är en äkta förening som registrerades 1991. Föreningen består av ca 55 bostadsrätter.

Mer info om Brf Stensjöpärlan

17 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 17 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen17 st

Snittvärderingen är 18 603 kr/m²

Snittvärderingen på Kvicksundsstigen 6 är ca 18 603 kr/m². Värderingen har medelhög precision.

Värdera bostad på Kvicksundsstigen 6

Evaluation

Värdeindikation

18 603 kr/m2Medelhög precision

Annons:

Räkna på ditt bolån i Kvicksund. Ansök och få individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt lån!

Boendemiljön i Kvicksund

housing_info

Området kring Kvicksundsstigen 6 består till 80% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 90- och 80-talet.

Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker. Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Vad tycker du om Brf Stensjöpärlan?

Människorna i Kvicksund

area_interests

Äldre och pensionerade par med höga inkomster i bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Kvicksund bor 51% kvinnor och 49% män. Vanliga intressen är teater, litteratur, golf, vin och vinprovning, konst, näringsliv och samhällsekonomi, utrikespolitik, värdepapper och värdepappersaffärer, privatekonomiska frågor och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Kvicksund har 14% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 23% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 48% som högutbildade. 44% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 42% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 81%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 476 kr, vilket är 5% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 844 885 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+5%

Här i Västerås betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Kvicksundsstigen 6 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,36(-1,29)

10,88(-0,40)

0,242(0,00)

Summa

31,482(-1,69)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 34,3% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 47% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+47%

Bilägande

Man kör gärna BMW och Toyota i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Kvicksund

Just nu finns 2 objekt till salu i Kvicksund

Strandvägen 1B,

6 rum & kök, 253 m²

7 750 000 kr

Räkna på ditt bolån

Södra Kvicksundsvägen 31,

5 rum & kök, 190 m²

7 500 000 kr

Räkna på ditt bolån

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 14 090 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på14 500 kr/m2 och går ner med 2.82 %

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola, en grundskola och en gymnasieskola i närheten

3 147 meter från adressen ligger Tumbo Barnträdgård.

Närmaste grundskola är Tegelviken Skola (1 150 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Ridskolan Strömsholm (8 412 meter), som är en kommunal skola.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (27 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (227 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Villauppvärmning, Takentreprenörer & Takläggare, Byggmästare & Byggnadsentreprenörer, Maskinindustrier och Organisationskonsulter.

Villauppvärmning
Takentreprenörer & Takläggare
Byggmästare & Byggnadsentreprenörer
Maskinindustrier
Organisationskonsulter

Arbetsmarknaden i Kvicksund

Jobb i närheten

Just nu finns det 3 404 lediga jobb i Västerås, vilket motsvarar 79% av alla lediga jobb i Västmanlands län. Bland annat söker man:

- Kundtjänstmedarbetare

- Servitör/Servitris

- CIO, Chief Information Officer/IT-chef

- Telefonförsäljare

- Personlig assistent

Exempel på företag som anställer just nu:

- Recruitive AB

- Carotte Staff

- Minna Technologies

- Key Solutions

- GIL

79%
Västmanlands länVästerås

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Kvicksund

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Skottlossning

Rapporterat fredagen den 12 juli kl 04:44

Person skottskadad i Vallby Centrum

Vid kl 16.00 inkommer larm från Vallby Centrum i Västerås angående skottlossning. På platsen anträffas en 33-årig man som är skottskadad. Oklara skador lastad i ambulans och förd till Centrallasarettet i Västerås. Ingen gärningsman är gripen. Händelsenotisen uppdateras under kvällen. Uppdatering 18.30 Polisen har inlett förundersökning om försök till mord. Brottsplatsen är avspärrad och teknisk undersökning ska genomföras. Ett antal personer förhörs i utredningen. Spaningsarbete efter gärningsmännen pågår förnärvarande. Vid 17.40-tiden fick polisen ett larm om en brinnande moped på Arkeologgatan, Bjurhovda i de östra delarna av Västerås. Alla iakttagelser i samband med att mopeden kommer till platsen och sätts i brand är mycket intressanta. Tips och iakttagelser är för närvarande mycket värdefulla för polisens utredningsarbete. Har du sett något som kan sättas i samband med brottet ring 11414. När ny information finns kommer händelsenotisen att uppdateras. UPPDATERING 19.40 Den skjutne mannen har träffats med ett flertal skott i underkroppen och benet. Hans tillstånd är oklart men han vårdas på Centrallasarettet i Västerås.

Misshandel

Rapporterat torsdagen den 11 juli kl 05:21

Två män i slagsmål.

16.20 Polisen fick samtal om slagsmål utomhus på Riktargatan i Torshälla, Eskilstuna. En man hade slagit en annan man i ansiktet. 16.46 Polis på plats. 17.15 Den drabbade har förts till sjukhus med ambulans. Gärningspersonen hade lämnat platsen. Polisen har pratat med folk på platsen men inte fått klarhet i orsaken till bråket. Både den misstänkte och den drabbade ska ha varit berusade.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 4 juli kl 05:50

Trafikolycka på Västerleden.

17.39 112-larm till polisen om att en trafikolycka ska ha inträffat i rondellen Västerleden - Mått Johanssons väg. Enligt en inringare ska en bilist ha kört in i ett personbilssläp. Ingen ska vara skadad. 17.46 polisen är framme på platsen. 17.49 ingen person är skadad. 18.41 polisen är nu klar på platsen. En av förarna, en man i 55-årsåldern har fått ett bötesföreläggande eftersom han inte hållit tillräckligt avstånd till framförvarande fordon. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
17%
SverigeKvicksund

Brott jämfört med riket