Gåddarbo 124

733 99, Möklinta

Gåddarbo 124

733 99, Möklinta

Adress i Möklinta i Möklinta i Västmanlands län. Här bor Leila Linnea och Olov och två företag finns på adressen.

Hitta hit

En villa byggd 1925

På adressen finns en villa byggd 1925. Huset är 155 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Möklinta.

Ändra bostadsuppgifter

En nyinflyttad i grannskapet

Senaste året flyttade en person in.

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen

Tomten är ca 19356 kvadratmeter

Tomten, GAMMELBY 1:15, är mindre än andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Få översiktskarta, tomtkarta, taxeringsuppgifter, detaljplans- och lagfartsinfo mm. Köp Tomt/Fastighetsrapport!

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Gåddarbo 124 bor många i villor som för det mesta är byggda på 80-talet och 20-talet.

Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor. Husen byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

-24%

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 547 kr, vilket är 24% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 652 429 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Sala

För de som är folkbokförda på Gåddarbo 124 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22.31%

 (+0.66)

10.88%

 (-0.40)

0.242%

 (0.00)

Summa

33.432%

 (+0.26)

Låg medelålder i området

Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Sala kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (34%) är högre än i resten av kommunen.

+264%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Centerpartiet det största partiet med 22,2% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 264% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen i Möklinta

20% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Chevrolet och Audi i området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

11 296 meter från adressen ligger By Skola.

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (59 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Ridklubbar & Ridskolor.

Ridklubbar & Ridskolor

Arbetsmarknaden i Sala

Jobb i närheten

Just nu finns det 74 lediga jobb i Sala, vilket motsvarar 8% av alla lediga jobb i Västmanlands län. Bland annat söker man:

- Truckförare

- Skolpsykolog

- Läkarsekreterare/Vårdadmin/Medicinsk sekreterare

- Montör, metallprodukter

- Svetsare, manuell

Exempel på företag som anställer just nu:

- Ikett Personalpartner AB

- Sala kommun

- Achima Care

- Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

- Ropus Nordic AB

8%
Västmanlands län Sala

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Möklinta

Brand - Sala

Rapporterat torsdagen den 7 juni kl 07:08

Ny markbrand i Sala kommun

Vid lunchtid upptäcks en brand i terrängen i Nässelbo strax intill länsväg 826 ca 6,5 kilometer väster om Möklinta. Området som brinner är mindre än 100 x 50 meter och en helikopter är snabbt på plats och släcker. Vid 12:30 är branden under kontroll. Det kan inte uteslutas att branden är anlagd och polisen är mycket intresserad av iakttagelser bland annat gällande personer och fordon som rört sig i området. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning.

Brand - Sala

Rapporterat onsdagen den 6 juni kl 11:25

En kvinna har gripits som misstänkt för grov mordbrand i Broddbo

Kvinnan greps på morgonen den 6 juni efter att hon varit anhållen i sin frånvaro. Kvinnan är anhållen klockan 10:28 den 6 juni av kammaråklagare Tomas Eriksson i Uppsala. Några ytterligare kommentarer kommer inte att lämnas av åklagare i ärendet. Polisen söker fortfarande efter personer som har gjort iakttagelser vid brandplatserna i Broddbo där man kan ha gjort iakttagelser av fordon och personer som uppträder på ett annorlunda sätt efter skogsbilvägar m.m. Har man tips ringer man till polisen på 114 14 och meddelar vad man har sett. Man kan även maila till polisen på adressen https://polisen.se/kontakt/mejla-region-Mitt/ Mikael Hedström presstalesperson i region Mitt tfn 010-56 785 42

Brand - Sala

Rapporterat tisdagen den 5 juni kl 06:25

5 juni, Brand, Sala

Klockan 15.04 larmades polis och räddningstjänst till Broddbo i Sala med anledning av ytterligare en kraftig skogsbrand. Polis och räddningstjänst arbetar i området med branden som inte är under kontroll. Arbete pågår med att bekämpa branden och evakuera fastigheter i området. Länsväg 800, som går från Sala till Broddbo är avstängd med anledning av branden. Polisen uppmanar människor att inte ge sig ut i brandområdet även om platserna inte är avspärrade eller evakuerade. Uppdatering kl. 20.00 Ett tiotal fastigheter har evakuerats i Ulvsbo och förnärvarande pågår evakuering på flera platser i brandens riktning. Bland annat Nilsbo och Nötbo. Omständigheterna i samband med branden i Broddbo har lett  till att polisen har inlett förundersökning gällande grov mordbrand då det finns anledning att anta att branden kan vara anlagd. Förundersökningen är just påbörjad och förnärvarande pågår initiala utredningsåtgärder. Polisen är mycket angelägen att få in tips från allmänheten som kan ha gjort iakttagelser av personer och fordon i det aktuella området. Tips och iakttagelser mottages på telefon 114 14. Polisen uppmanar allmänheten i området att vara uppmärksamma och följa händelseutvecklingen. Texten kan komma att uppdateras

33%
Sverige Möklinta

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se