Gåddarbo 124 Västmanlands Län, Möklinta - hitta.se

Gåddarbo 124

73399, Sala Västmanlands Län

En villa byggd 1925

På adressen finns en villa byggd 1925. Huset är 155 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Möklinta.

En nyinflyttad i grannskapet

Senaste året flyttade en person in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen1 st

Tomten är ca 19356 kvadratmeter

Tomten, GAMMELBY 1:15, är mindre än andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Boendemiljön i Möklinta

Området kring gåddarbo 124 består till 99% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 80- och 20-talet.

Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor. Husen byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Gåddarbo 124

Vad tycker du om Gåddarbo 124?

Människorna i Möklinta

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

I Möklinta bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Sala kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (34%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Möklinta har 11% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 20% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 21% som högutbildade. 58% har gymnasieutbildning och 19% har endast grundskoleutbildning. 43% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 77%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 547 kr, vilket är 24% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 652 429 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-24%

Skatteläget i Sala

För de som är folkbokförda på gåddarbo 124 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,31(0,66)

10,88(-0,40)

0,242(0,00)

Summa

33,432(0,26)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Centerpartiet det största partiet med 22,2% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 264% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+264%

Bilägande

Man kör gärna Chevrolet och Audi i området.

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

11 296 meter från adressen ligger By Skola.

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (59 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Ridklubbar & Ridskolor.

Ridklubbar & Ridskolor

Arbetsmarknaden i Möklinta

Jobb i närheten

Just nu finns det 58 lediga jobb i Sala, vilket motsvarar 6% av alla lediga jobb i Västmanlands Län. Bland annat söker man:

- Montör, metallprodukter

- Läkare

- Köksmästare

- GIS-ingenjör

- Inköpschef

Exempel på företag som anställer just nu:

- Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

- Region Västmanland

- Sala kommun

- Randstad AB

- Metso

6%
Västmanlands LänSala

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Möklinta

Trafikolycka

Rapporterat söndagen den 18 november kl 01:09

En bilist har krockat på Rv68 i höjd med Fors.

SOS-Alarm meddelar att de skickar ambulans och räddningstjänst på en trafikolycka i Fors. Det är i nuläget oklart om någon person har blivit skadad, det finns inte heller någon information om hur olyckan har gått till. En polispatrull kommer att åka till platsen. UPPDATERING kl.13.40 Föraren av bilen är misstänkt för rattfylleri. Det finns inga uppgifter om att denne skall ha blivit skadad vid olyckan. UPPDATERING kl.14.55 Föraren var så pass berusad att han blev omhändertagen för tillnyktring efter provtagningen.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat torsdagen den 15 november kl 02:26

Trafikolycka Hammarbyvägen/Åsvägen

Vid korsningen i Möklinta krockar två bilar strax innan 13.30. Enligt initiala uppgifter har en av bilarna kört in i sidan på den andra bilen. Olyckan orsakar svårigheter i trafiken och bärgare är beställd till båda bilarna. Två stycken är avförda med ambulans, skadeläget är okänt.

Trafikolycka, singel

Rapporterat tisdagen den 13 november kl 09:00

En personbilsförare kör av vägen och voltar.

Utanför Tärnsjö voltar en personbilsförare när han kör av riksväg 56. Föraren är en man i 20-årsåldern och klarar sig utan skador men misstankar om drograttfylleri uppstår. Dessutom uppvisar han en annan persons alternativt falskt körkort så misstankar uppstår även om brukande av falsk urkund.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
33%
SverigeMöklinta

Brott jämfört med riket