facebook_pixelHaga Parkgata 9A Västmanlands län, Västerås - hitta.se
Hitta.se

Haga Parkgata 9A

723 36 Västerås, Västerås Västmanlands län

Adress i Haga i Västerås i Västmanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Haga Parkgata 9A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1946

Fastigheten på Haga Parkgata 9A är ett flerfamiljshus byggt 1946.

Bolån i Västerås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västerås. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Västerås

Boendemiljön i Haga

Boendemiljön i Haga

I området kring Haga Parkgata 9 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 1940-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (80%).

Wikipediafoton från närområdet

Emaus, Västerås
Gideonsberg
Hemdal, Västerås
Vårdmuseet

Människorna i Haga

Människorna i Haga

Unga medelinkomsttagare i bostadsrätt i etablerade förortsområden utanför storstad

I Haga bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Västerås kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (28%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 39% som högutbildade. 36% har gymnasieutbildning och 0% har endast grundskoleutbildning. 32% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 856 kr, vilket är 19% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 619 739 kronor i lån.

-19%

Här i Västerås betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Haga Parkgata 9A gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,36% (-1,29)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

31,482% (-1,69)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,3% av rösterna.

Bostadsmarknaden i Haga

i Haga pågår och planeras det för 1171 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Haga

Just nu finns det 30 hyreslägenheter att byta till i närheten av Haga Parkgata. Snitthyran är 7 120 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

753 meter från adressen ligger Förskolan Hagatrollet.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Bangatan Västerås på Bangatan 10.

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria Toscana och Restaurang Casablanca i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (772 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Hagaparken, ligger ca en minuts gångväg (143 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Member 24 Kopparlunden, elva minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Haga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 02:48

En bilförare misstänks för rattfylleri efter en krock.

En bilförare ska parkera på Bangatan och blir påkörd bakifrån. Det finns inget behov av ambulans. Den påkörande föraren är en man i 30-årsåldern som somnar bakom ratten efter krocken. Han omhändertas av polis för bland annat provtagning då det finns misstankar om rattfylleri. Polisen skriver anmälan om grovt rattfylleri och omhändertar mannens körkort och bilnycklar. 

Stöld/inbrott

Rapporterat fredagen den 8 januari kl 10:27

Två personer försöker bryta sig in i ett garage.

Två personer upptäcks av allmänhet när de försöker bryta sig in i ett garage på Haga parkgata. Personerna som är en man i 35-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern kontrolleras av polis och diverse brytverktyg anträffas. Mannen bär även kniv vilket leder till en anmälan om brott mot knivlagen.

Stöld/inbrott

Rapporterat fredagen den 8 januari kl 10:24

Inbrott i bil.

På morgonen upptäcks att det varit inbrott i en företagsägd bil på Åkarhagsgatan. En del småsaker som tex hörlurar har tillgripits, men inget tankkort då detta inte förvarades i bilen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
978%
SverigeHaga

Brott jämfört med riket