facebook_pixelIrsta Prästgård 12 Västmanlands Län, Västerås - hitta.se
Hitta.se

Irsta Prästgård 12

725 97 Västerås, Västerås Västmanlands Län

Adress i Irsta i Västerås i Västmanlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Irsta prästgård 12.

Hitta hit

Värderingen är 32 523 kr/m²

Huset på Irsta Prästgård 12 värderas till ca 6 830 000 kr (32 523 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

6 830 000 kr

Bolån i Västerås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västerås. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Västerås

Tomten är ca 2040 kvadratmeter

Tomten, IRSTA PRÄSTGÅRD 1:12, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten IRSTA PRÄSTGÅRD 1:12 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Irsta

Människorna i Irsta

Människorna i Irsta

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Irsta bor 39% kvinnor och 61% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är lägre än medelåldern i Västerås kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 31% som högutbildade. 43% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 64%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 33 272 kr, vilket är 23% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 057 243 kronor i lån.

+23%

Här i Västerås betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Irsta prästgård 12 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,36% (-1,29)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

31,482% (-1,69)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 30,2% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 52% fler röster än riksgenomsnittet.

M+52%

Bostadsmarknaden i Irsta

Just nu finns 1 objekt till salu i Västerås

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 022 meter från adressen ligger Förskolan i Ur och Skur Västerängen - Irsta.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters cykelväg (1704 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Irsta

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld, försök

Rapporterat måndagen den 19 april kl 01:08

En man grips efter försök till stöld i butik.

En polispatrull beordras till en butik på Hylsvägen i Västerås där personal har stoppat en man från att lämna butiken med varor som han inte har betalat för. Enligt personalen är det varor för ett värde v drygt 4 000 kronor som har tillgripits. Mannen, som är i 20-årsåldern, grips och blir misstänkt för försök till stöld.

Misshandel

Rapporterat måndagen den 12 april kl 05:08

En missnöjd kund gör butikspersonal illa med en tv.

En missnöjd kund vill göra ett återköp av en tv i en butik på Hälla men oenighet uppstår kring återköpet och tv:n skjuts över en disk och träffar en kvinna i 45-årsåldern ur personalen. Hon gör sig illa men behöver inte vård. Kunden är en man i 60-årsåldern som finns kvar på plats när polis anländer. Efter att patrullen talat med de inblandade skrivs en anmälan om misshandel.

Stöld, försök

Rapporterat torsdagen den 8 april kl 05:39

Två personer försöker ta sig in i ett cykelförråd.

Två män försöker ta sig in i ett cykelförråd på Gunnilbogatan men upptäcks av boende som ringer polisen. Männen åker från platsen med bil och när en patrull ger stoppsignal åt en som kan ha med inbrottsförsöket att göra väljer föraren att försöka köra ifrån patrullen. Efter ett kortare förföljande mot Haga parkgata stannar föraren bilen och både föraren och en passagerare springer i väg åt olika håll. Polisen spårar med hund i området och en man hittas som har tagit sig in på spårområdet vid Bangatan. Det går inte att knyta mannen till bilen och efter kontroll släpps han. I den dumpade bilen anträffas brytverktyg. Polisen skriver en anmälan om vårdslöshet i trafik. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
978%
SverigeIrsta

Brott jämfört med riket