facebook_pixelJonas Wenströms Gata 13 Västmanlands län, Västerås - hitta.se
Hitta.se

Jonas Wenströms Gata 13

724 66 Västerås, Västerås Västmanlands län

Adress i Hammarby i Västerås i Västmanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Jonas Wenströms Gata 13.

Hitta hit

Bolån i Västerås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västerås. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Västerås

Boendemiljön i Hammarby

Boendemiljön i Hammarby

Området kring Jonas Wenströms Gata 13 består till 24% av småhus. Det är vanligt med kedjehus och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Stohagen-Spantgatan
Mikaelikyrkan, Västerås
Hammarby, Västerås
Hammarby stadshage

Människorna i Hammarby

Människorna i Hammarby

Äldre medelinkomsttagarfamiljer och pensionärspar i villaförorter kring de större städerna

I Hammarby bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är lägre än medelåldern i Västerås kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (37%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, längdskidåkning, besöka sportevenemang, fotboll, gympa och workout, semestra i sverige, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 27% som högutbildade. 45% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 50%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 367 kr, vilket är 5% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 3 426 687 kronor i lån.

+5%

Här i Västerås betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Jonas Wenströms Gata 13 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,36% (-1,29)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

31,482% (-1,69)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 24,7% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 50% fler röster än riksgenomsnittet.

L+50%

Bostadsmarknaden i Hammarby

i Hammarby pågår och planeras det för 273 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Stohagen

Just nu finns det 57 hyreslägenheter att byta till i närheten av Jonas Wenströms Gata. Snitthyran är 7 134 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

52 meter från adressen ligger Förskolan Tusenfotingen.

Matbutiker och restauranger

Bara elva minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Gjutformsgatan 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Garlic&Ginger i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters gångväg (823 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Råbyskogen, ligger ca tre minuters gångväg (382 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hammarby

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, personskada

Rapporterat tisdagen den 4 maj kl 05:15

En person skadas i en krock på Köpingsvägen.

Föraren av en lätt lastbil och en personbilsförare krockar på Köpingsvägen. Personbilsföraren är en kvinna i 50-årsåldern - hon skadas och förs till sjukhus med ambulans. Polisen kommer att skriva en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Olaga hot

Rapporterat onsdagen den 28 april kl 08:44

Personer har en konflikt och hot uttalas.

En person har mottagit hot både över telefon och då ett antal män dykt upp utanför personens lägenhet på Råby. När polisens patruller kommer till platsen finns två män i 20-årsåldern utanför lägenheten, de två männen kontrolleras utan att något vapen eller annat tillhygge anträffas. Polisen skriver anmälningar om olaga hot. Konfliktens sammanhang är oklart.

Trafikhinder

Rapporterat måndagen den 26 april kl 06:35

Vattenläcka skapar trafikproblem.

En polispatrull beordras till Sjöhagsvägen i Västerås där en större vattenläcka skapar problem för trafiken. Enligt patrullen på plats ska vattenläckan ännu inte vara åtgärdad, och det är just nu svårt att ta sig förbi platsen. Uppdaterad kl 18:56 Vattenläckan ska nu vara åtgärdad. Östergående körfältet kommer att vara avstängt under kvällen och natten.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
978%
SverigeHammarby

Brott jämfört med riket