facebook_pixelKungsåra Råby 15 Västmanlands Län, Västerås - hitta.se
Hitta.se

Kungsåra Råby 15

725 98 Västerås, Västerås Västmanlands Län

Adress i Kungsåra i Västerås i Västmanlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kungsåra råby 15.

Hitta hit

En villa byggd 1984

På adressen finns en villa byggd 1984. Huset är 73 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Kungsåra.

Bolån i Västerås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västerås. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Västerås

Tomten är ca 1399 kvadratmeter

Tomten, KUNGSÅRA-RÅBY 4:2, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten KUNGSÅRA-RÅBY 4:2 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Kungsåra

Boendemiljön i Kungsåra

Området kring Kungsåra råby 15 består till 35% av småhus. Det är vanligt med villor och lantbruk som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 1990-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Brustorpet
Kungsåra distrikt
Solparken, Västerås
Kungsåra församling

Människorna i Kungsåra

Människorna i Kungsåra

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Kungsåra bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 60 år, vilket är högre än medelåldern i Västerås kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (34%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 23% som högutbildade. 47% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 45% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 70%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 164 kr, vilket är 33% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 625 924 kronor i lån.

-33%

Här i Västerås betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Kungsåra råby 15 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,36% (-1,29)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

31,482% (-1,69)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 27,1% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 57% fler röster än riksgenomsnittet.

C+57%

Bostadsmarknaden i Kungsåra

Just nu finns 1 objekt till salu i Östanbro

Det har sålts 4 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 25 239 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 23 728 kr/m2 och går upp med 2.85 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

5 637 meter från adressen ligger Berga Barn och Fritid Ekonomisk Förening.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tolv minuters cykelväg (3474 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (120 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kungsåra

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat onsdagen den 20 januari kl 05:24

Inbrott i äldreboende på Viksäng.

Polis beordras till ett äldreboende på Viksäng där någon ska ha brutit sig in under natten och tillgripit musikutrustning. En anmälan om stöld genom inbrott kommer att skrivas.

Skadegörelse

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 03:43

Ungdomar som kastar isblock på en bil.

Polisen får ett samtal från en man som har fått framrutan krossad av en sten. Enligt anmälaren ska det ha varit minst två ungdomar, eller barn, som har stått på en bro i anslutning till Råby centrum och kastat stenen på framrutan. En polispatrull beordras till platsen där det visar sig vara ett isblock som har kastats. En anmälan skadegörelse kommer att skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Räddningsinsats

Rapporterat tisdagen den 12 januari kl 12:25

Ett mindre flygplan nödlandar på en åker.

Ett mindre propellerflygplan nödlandar på en åker i närheten av Östanbro. Händelsen hanteras av räddningstjänsten och polis assisterar. Inga personskador uppstår vid händelsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
978%
SverigeKungsåra

Brott jämfört med riket