facebook_pixelRegementsgatan 73 Västmanlands län, Västerås - hitta.se

Regementsgatan 73

723 45 Västerås, Västerås Västmanlands län

Adress i Viksäng i Västerås i Västmanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Regementsgatan 73.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1963

Fastigheten på Regementsgatan 73 är ett flerfamiljshus byggt 1963.

Bolån i Västerås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västerås. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Västerås

Boendemiljön i Viksäng

Boendemiljön i Viksäng

I området kring Regementsgatan 73 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1960- och 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (41%).

Wikipediafoton från närområdet

Steam Hotel
Västmanlands regemente (gamla)
Kokpunkten (äventyrsbad)
Veteranbåtsmuseet i Västerås

Människorna i Viksäng

Människorna i Viksäng

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Viksäng bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 40 år, vilket är lägre än medelåldern i Västerås kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (7%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är prova nya produkter, spela dataspel/tv-spel, skönhetsvård, astrologi, följa populära tv-serier, film, ny teknik i vardagslivet, bild-/ljudanläggningar, datorer och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 26% har gymnasieutbildning och 25% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 48%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 243 kr, vilket är 44% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 467 003 kronor i lån.

-44%

Här i Västerås betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Regementsgatan 73 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,36% (-1,29)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

31,482% (-1,69)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,2% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 45% fler röster än riksgenomsnittet.

V+45%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Hyundai i området.

Toyota
Hyundai

Bostadsmarknaden i Viksäng

i Viksäng pågår och planeras det för 200 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 34 objekt till salu i Västerås

Just nu finns det 30 hyreslägenheter att byta till i närheten av Regementsgatan. Snitthyran är 8 546 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor, två grundskolor och en gymnasieskola i närheten

368 meter från adressen ligger Mb Förskolan i Västerås AB.

Närmaste grundskola är Storängsskolan (375 meter), som är en kommunal skola med ca 217 elever i årskurserna 1-6. Här har 75% av lärarna lärarexamen och det går elva elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Praktiska Gymnasiet Västerås (452 meter), som är en privat skola med ca 197 elever. Här har 58% av lärarna lärarexamen och det går tolv elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Stora Coop Pilgatan på Pilgatan 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Kvarterskrogen La Pizza och Locavore i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (651 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca fem minuters gångväg (585 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Member 24 Kopparlunden, nio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Viksäng

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 23 november kl 10:13

Flera tankkort stulna från fordon.

Flera företag på Gasverksgatan i Västerås anmäler att de har haft inbrott i sina fordon. Totalt handlar det om 11 företagsbilar och gärningsmannen har tagit sig in genom att krossa en ruta. I några av bilarna har tankkort tillgripits. En anmälan om stöld genom inbrott kommer att skrivas.

Narkotikabrott

Rapporterat tisdagen den 17 november kl 12:29

En man går runt och filmar in i företagslokaler.

En privatperson iakttar en man som anmälaren upplever är i 20-årsåldern, och som ska gå runt på Östermalm i Västerås och filma in i olika företagslokaler. En patrull beordras till platsen för att söka efter den aktuella mannen. I närheten av Kopparbergsvägen får man syn på en person som stämmer in på signalementet, och som man väljer att kontrollera. Mannen, som visar sig vara en pojke i mellersta tonåren, misstänks för ringa narkotikabrott för eget bruk. Han får också följa med för en kroppsbesiktning.

Stöld

Rapporterat måndagen den 16 november kl 04:18

En man stjäl kött och hotar en kund.

En kund i en livsmedelsbutik på Regementsgatan försöker stoppa en stöld och hotas med ett tillhygge av en man som stjäl en korg med kött. Mannen tar sig ut ur butiken med köttet och personalen låser dörrarna till butiken för att den aggressiva mannen inte ska ta sig in igen. Mannen försvinner sedan från platsen. Flera patruller söker efter mannen, dock utan att hitta honom. Polisen skriver anmälningar om stöld och olaga hot.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
978%
SverigeViksäng

Brott jämfört med riket