facebook_pixelStorsegelgatan 2 Västmanlands län, Västerås - hitta.se
Hitta.se

Storsegelgatan 2

723 56 Västerås, Västerås Västmanlands län

Adress i Öster Mälarstrand i Västerås i Västmanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Storsegelgatan 2.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Storsegelgatan 2 är ett flerfamiljshus.

Bolån i Västerås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västerås. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Västerås

Boendemiljön i Öster Mälarstrand

Boendemiljön i Öster Mälarstrand

I området kring Storsegelgatan 2 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (738%).

Wikipediafoton från närområdet

Öster Mälarstrand
Viksängs distrikt
Viksäng
Poesiparken

Människorna i Öster Mälarstrand

Människorna i Öster Mälarstrand

Pensionärer med låga inkomster i äldreboende eller bostadsrätt

I Öster Mälarstrand bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Västerås kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (17%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är lösa korsord eller sudoku, trav och galopp, kungligheter, krukväxter, hårvård, ishockey, skattefrågor, se sport på tv/läsa om sport, teater och föreningsverksamhet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 44% som högutbildade. 32% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 6% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 915 kr, vilket är 3% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 222 033 kronor i lån.

+3%

Här i Västerås betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Storsegelgatan 2 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,36% (-1,29)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

31,482% (-1,69)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 31,3% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 58% fler röster än riksgenomsnittet.

M+58%

Bostadsmarknaden i Öster Mälarstrand

i Öster Mälarstrand pågår och planeras det för 234 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 11 objekt till salu i Lillhamra

Just nu finns det 47 hyreslägenheter att byta till i närheten av Storsegelgatan. Snitthyran är 10 325 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

720 meter från adressen ligger Mb Förskolan i Västerås AB.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Regattagatan 20.

Lockas man av restaurangbesök finns Mickes Husman och Öster Mälarstrands Krog & Sushi i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (128 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Mälarparken, ligger ca en minuts gångväg (130 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Member 24 Kopparlunden, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Öster Mälarstrand

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 09:07

Inbrottslarm från en villa i Framnäs.

Väktare och polis åker till Framnäsvägen efter att ett inbrottslarm utlösts i en villa. Ett fönster till huset är öppet/saknas. Polisen söker av området med hund men inga misstänkta gärningsmän anträffas vare sig inomhus eller utomhus. Huset spärras av för teknisk undersökning och anmälan skrivs om grov stöld genom inbrott. Det är oklart vad som stulits.

Trafikbrott

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 04:36

En polisbil blir påkörd.

När en patrull ska stoppa en bil med körförbud som framförs i Sandviken kör föraren i bilen med körförbud på polisbilen. Inga personskador uppstår. Föraren är en man i 30-årsåldern och blir medtagen för kroppsbesiktning då han ger intryck av att vara påverkad. Han saknar körkort och blir även misstänkt för grov olovlig körning. En kvinnlig passagare i 20-årsåldern blir anmäld för tillåtande av olovlig körning. Bilen med körförbud tas i beslag av polisen. Uppdatering kl 19:19 Polisen skriver en anmälan om blåljussabotage. Rättelse: Av misstag stod tidigare att händelsen utspelat sig i Västerås. Rätt ort är Sandviken.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 02:48

En cyklist krockar med en bilförare på ett övergångsställe.

En man i 70-årsåldern på cykel och en man i 20-årsåldern i bil krockar på ett övergångsställe i korsningen Björnövägen och Viksängsgatan. Cyklisten ramlar på marken och får bla skrapsår men behöver inte ambulans.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
978%
SverigeÖster Mälarstrand

Brott jämfört med riket