facebook_pixelVargbogatan 5B Västmanlands län, Västerås - hitta.se
Hitta.se

Vargbogatan 5B

723 34 Västerås, Västerås Västmanlands län

Adress i Hemdal i Västerås i Västmanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Vargbogatan 5B.

Hitta hit

Ett radhus byggt 2006

På adressen finns ett radhus byggt 2006. Huset är 108 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Hemdal.

Bolån i Västerås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västerås. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Västerås

Tomten är ca 5790 kvadratmeter

Tomten, HOVTÅNGEN 1, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten HOVTÅNGEN 1 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Hemdal

Boendemiljön i Hemdal

Området kring Vargbogatan 5 består till 31% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1930- och kring millennieskiftet.

Wikipediafoton från närområdet

Freja, Västerås
Vårdmuseet
Korsängsgärdet
Hemdal-Centrallasarettet

Människorna i Hemdal

Människorna i Hemdal

Barnfamiljer med höga inkomster i välbeställda villaförorter kring storstäderna

I Hemdal bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Västerås kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är sambos med barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (0%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är segling, teater, konst, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utförsåkning, arbeta i trädgården, näringsliv och samhällsekonomi, energisparande och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 66% som högutbildade. 16% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 29% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 56%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 37 537 kr, vilket är 38% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 208 433 kronor i lån.

+38%

Här i Västerås betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Vargbogatan 5B gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,36% (-1,29)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

31,482% (-1,69)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,9% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 29% fler röster än riksgenomsnittet.

M+29%

Bostadsmarknaden i Hemdal

i Hemdal pågår och planeras det för 175 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Folkets Park

Just nu finns det 30 hyreslägenheter att byta till i närheten av Vargbogatan. Snitthyran är 5 590 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

459 meter från adressen ligger Förskolan Skattkistan.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Pilgatan Västerås på Pilgatan 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Kvarterskrogen La Pizza och Pizzeria Toscana i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tolv minuters gångväg (1215 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (176 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Member 24 Kopparlunden, nio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hemdal

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat lördagen den 23 januari kl 07:50

Vindsinbrott på Patentgatan.

Oväsen från vinden till ett flerbostadshus på Patentgatan gör att polis kallas till platsen. På vinden hittar patrullerna ett uppbrutet förråd och tre personer. De tre personerna är en man i 50-årsåldern, en man i 40-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern. Samtliga omhändertas med stöd av LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer). En anmälan om stöld genom inbrott skrivs och en av männen blir även misstänkt för narkotikabrott.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 21 januari kl 05:16

Trafikolycka på Malmabergsgatan.

Polis beordras till en trafikolycka på Malmabergsgatan där två personbilar ska ha kolliderat. En av bilarna, som körs av en kvinna i 40-årsåldern, ska ha kört in i baken på den andra bilen. En passagerare, en kvinna i 50-årsåldern, i den påkörda bilen kontrolleras på plats av ambulanspersonal.  

Stöld

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 11:40

En postbil utsätts för en stöld av post när brevbäraren var borta från bilen. Liknande stöld har skett tidigare.

Postbilen stod parkerad på Träddragargatan när stölden skedde. Postbilen hade lämnats låst på adressen och två gärningsmän bröt sig in i bilen och tillgrepp post. Ett vittne såg de två männen springa från postbilen med en påse under armen och ringde då polisen. Gärningsmännen sprang mot Svarvargatan och försvann. Polisen söker vittnen till händelsen. Har man sett något av stölden så ringer man polisen på 114 14 eller mailar till polisen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
978%
SverigeHemdal

Brott jämfört med riket