facebook_pixelFärnebo Heden 105 Västmanlands Län, Västerfärnebo - hitta.se
Hitta.se

Färnebo Heden 105

733 62 Västerfärnebo, Sala Västmanlands Län

Adress i Västerfärnebo i Västerfärnebo i Västmanlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Färnebo heden 105.

Hitta hit

Bolån i Västerfärnebo - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västerfärnebo. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Västerfärnebo

Boendemiljön i Västerfärnebo

Boendemiljön i Västerfärnebo

Området kring Färnebo heden 105 består till 38% av småhus. Det är vanligt med villor och lantbruk som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 1960-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Västerfärnebo landskommun
Västerfärnebo socken
Västerfärnebo distrikt
Kvarnsjön (Västerfärnebo socken, Västmanland)

Människorna i Västerfärnebo

Människorna i Västerfärnebo

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Västerfärnebo bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är lägre än medelåldern i Salas kommun (50år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (42%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 21% som högutbildade. 37% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 049 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 823 865 kronor i lån.

-15%

Skatteläget i Sala

För de som är folkbokförda på Färnebo heden 105 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,31% (0,66)

10,88% (-0,40)

0,242% (0,00)

Summa

33,432% (0,26)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 27,8% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 83% fler röster än riksgenomsnittet.

C+83%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 4 objekt till salu i Salbohed

Det har sålts 4 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 14 245 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 12 995 kr/m2 och går upp med 5.27 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (506 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca sex minuters gångväg (689 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Västerfärnebo

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 08:22

Boende vaknar av ett pågående inbrott.

Boende i ett radhus på Ebbagatan vaknar av oväsen från nedervåningen. När man kontrollerar ljudet är det tillrört på nedervåningen och i källaren, men ingen person är kvar på platsen. De boende konstaterar att bland annat elektronik tillgripits men någon helhetsbild av det stulna godset saknas fortfarande. Polisen rubricerar händelsen som grov stöld genom inbrott och en teknisk undersökning kommer att genomföras inom kort.

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 12:54

Förrådsinbrott i Sala.

På baksidan av en villa på Loftvägen har någon brytit sig in i ett förråd. Polis arbetar med spårsäkring och anmälningsupptagning. Initialt saknas inget gods från förrådet, det har däremot tillkommit en skidstav.

Skadegörelse

Rapporterat lördagen den 20 februari kl 07:30

Skadegörelse i lägenhet i Sala.

Polis beordras till en lägenhet i Sala där någon form av bråk ska pågå. På plats påträffas en man i 30-årsåldern som misstänks ha slagit sönder en vägg. Han visar även tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. När mannen kontrolleras hittas en kniv och misstänkt narkotika. Mannen är misstänkt för skadegörelse, brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott eget bruk och innehav.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
15%
SverigeVästerfärnebo

Brott jämfört med riket