Svenstorp 109 Västra Götalands Län, Älvängen - hitta.se

Svenstorp 109

44695, Ale Västra Götalands Län

Adress i Starrkärr i Älvängen i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Svenstorp 109.

Hitta hit

Tre nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade tre personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen3 st

Tomten är ca 5657 kvadratmeter

Tomten, SVENSTORP 1:157, är mindre än andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Boendemiljön i Starrkärr

Området kring Svenstorp 109 består till 94% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 30- och kring sekelskiftet.

Trettiotalshusen karakteriseras av sin minimalistiska och kubformade stil med enkla takkonstruktioner och låg taklutning. Sekelskifteshusen varierar i stil beroende på materialval. Stenhusen har ofta putsade fasader med detaljer i vitt trä medan trähusen bjuder på snickarglädje.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Svenstorp 109

Vad tycker du om Svenstorp 109?

Människorna i Starrkärr

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Starrkärr bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är högre än medelåldern i Ale kommun (47 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (17%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Starrkärr har 18% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 30% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (26%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 26% som högutbildade. 54% har gymnasieutbildning och 16% har endast grundskoleutbildning. 47% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 80%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 432 kr, vilket är 3% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 431 654 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-3%

Här i Ale betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Svenstorp 109 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,4 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,87(0,22)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

33,592(0,42)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 26,0% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 85% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+85%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och BMW i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor, två grundskolor och en gymnasieskola i närheten

2 801 meter från adressen ligger Hövägens förskola.

Närmaste grundskola är Madenskolan (2 835 meter), som är en kommunal skola med ca 292 elever i årskurserna 3-6. Här har 99% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Ale gymnasium (3 742 meter), som är en kommunal skola med ca 74 elever. Här har 100% av lärarna lärarexamen och det går 17 elever per lärare.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (995 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Ambulans & Sjuktransport.

Ambulans & Sjuktransport

Händelser och brott i närheten av Starrkärr

Rån

Rapporterat tisdagen den 11 december kl 05:26

På ett serviceboende i Nödinge har en kvinna i 85-årsåldern blivit rånad på sina smycken.

En man knackade vid 16.30-tiden på dörren och när hon öppnade puttade han omkull henne så hon blev liggande på golvet. Därefter tog han sig in och stal hennes smycken och försvann från platsen. Kvinnan hittades av personalen och hade då en bula i huvudet. Polisen är på väg för att prata med kvinnan.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat måndagen den 10 december kl 10:11

Singelolycka med personbil vid Alvhem.

En singelolycka med personbil har inträffat på E45 vid Alvhem, norrgående riktning. Bilen har av okänd anledning voltat. Vägen tillfälligt blockerad/avstängd. Bärgare tillkallad. Föraren, en kvinna avförs till Kungälvs sjukhus. Klagar på nacksmärtor och har skadat fingrar, okänd omfattning. Polisen åker till sjukhuset för att höra föraren.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 4 december kl 07:58

Vid trafikplats 90 södra Skepplanda strax norr om Älvängen är det mindre lastbil och en minibuss som har kolliderat. Skadeläget är oklart

RV 45 ska det vara. Ambulans och räddningstjänst är på plats.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
38%
SverigeStarrkärr

Brott jämfört med riket