facebook_pixelLerbäcksvägen 30 Västra Götalands län, Äspered - hitta.se

Lerbäcksvägen 30

516 92 Äspered, Borås Västra Götalands län

Adress i Äspered i Äspered i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Lerbäcksvägen 30.

Hitta hit

Bolån i Äspered - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Äspered. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Äspered

Boendemiljön i Äspered

Boendemiljön i Äspered

Området kring Lerbäcksvägen 30 består till 45% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 1970-talet.

Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil.

Wikipediafoton från närområdet

Angshestra sjö
Lerbäck, Borås kommun
Äspereds församling
Sundholmens slott

Människorna i Äspered

Människorna i Äspered

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Äspered bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Borås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (28%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, fotboll, bild-/ljudanläggningar, värdepapper och värdepappersaffärer, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning, längdskidåkning, privatekonomiska frågor och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 34% som högutbildade. 38% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 74%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 33 604 kr, vilket är 24% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 548 937 kronor i lån.

+24%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda på Lerbäcksvägen 30 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31% (-0,34)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,032% (-0,14)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 26,9% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 70% fler röster än riksgenomsnittet.

C+70%

Bilägande

Man kör gärna Skoda och Toyota i området.

Skoda
Toyota

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 34 lägenheter och snittpriset är 30 769 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 2 objekt till salu i Äspered

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 10 655 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 9 836 kr/m2 och går upp med 8.33 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sju förskolor i närheten

6 832 meter från adressen ligger Dannike förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (227 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (79 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Äspered

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, singel

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 03:39

Bilist som har kört i diket på väg 40 trafikplats 87 Hultamotet.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till väg 40 Hultamotet, där en bilist har kört i diket. Olyckan uppges ha inträffat strax innan motet, i riktning mot Ulricehamn. Skadeläget är initialt okänt. 15.59 Polis och räddningstjänst har varit på platsen, men någon bil har inte anträffats. Händelsen är avslutad.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 09:42

Vid Bogesundsgatan är det en kvinnlig fotgängare som blir påkörd av en manlig bilist.

Kvinnan klagar på smärtor i benen och är vaken och talbar. Oklart om kvinnan var i behov av sjukhusvård. Mannen misstänks för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Trafikolycka, singel

Rapporterat måndagen den 16 november kl 12:49

Bilist som kört in i ett träd, Gällstad.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till Gällstad där en bilist kört in i ett träd. Bilisten är vaken och talbar, och är den som själv larmar SOS. Skadeläget är dock okänt.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
537%
SverigeÄspered

Brott jämfört med riket