Centrumvägen 16 Västra Götalands län, Åsarp - hitta.se

Centrumvägen 16

52170, Falköping Västra Götalands län

Adress i Åsarp i Åsarp i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Centrumvägen 16.

Hitta hit

24 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 24 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen24 st

Boendemiljön i Åsarp

Området kring Centrumvägen 16 består till 88% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 70- och 30-talet.

Sjuttiotalet är det årtionde då det byggdes flest hus i Sverige. En del hus är inspirerade av dansk arkitektur och vanliga byggnadsmaterial är mexitegel kombinerat med träpanel. Flerbostadshusen byggda på 30-talet är ofta byggda i minimalistisk stil s.k. funkis och känns igen på de kvadratiska och släta fasaderna med sina glasade entréer.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Centrumvägen 16

Vad tycker du om Centrumvägen 16?

Människorna i Åsarp

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

I Åsarp bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 55 år, vilket är högre än medelåldern i Falköping kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (31%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Åsarp har 16% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 24% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 23% som högutbildade. 54% har gymnasieutbildning och 21% har endast grundskoleutbildning. 45% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 84%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 284 kr, vilket är 14% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 500 106 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-14%

Skatteläget i Falköping

För de som är folkbokförda på Centrumvägen 16 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,60(-0,05)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

33,322(0,15)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 22,3% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 242% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+242%

Bilägande

Man kör gärna Renault och Toyota i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola och två grundskolor i närheten

4 579 meter från adressen ligger Träskon Förskola.

Närmaste grundskola är Åsarpsskolan (841 meter), som är en kommunal skola med ca 114 elever i årskurserna 1-6. Här har 81% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Ekehagens Forntidsby i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (563 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (49 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Bilverkstäder, Däckservice & Däckförsäljning, Målare, Frisörer och Byggmästare & Byggnadsentreprenörer.

Bilverkstäder
Däckservice & Däckförsäljning
Målare
Frisörer
Byggmästare & Byggnadsentreprenörer

Händelser och brott i närheten av Åsarp

Misshandel

Rapporterat fredagen den 14 december kl 08:52

Polis larmas till Odengatan där det enligt inringaren är slagsmål mellan två män.

En av männen, född 1998 körs med ambulans till sjukhus efter ett slag mot huvudet, i övrigt oklart skadeläge. Båda männen vill anmäla den andre för misshandel, polispatrull skriver två anmälningar. I övrigt är omständigheterna något oklara.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat fredagen den 14 december kl 08:25

På Hjelmarsrörsgatan har två bilar krockat.

Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen som skall vara i en korsning Hjelmarsrörsgatan - Hollendergatan. Två personer får åka med ambulansen till sjukhus, oklar status. Trolig orsak till olyckan är att någon av de inblandade har missat väjningsplikten, en anmälan skrivs.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 11 december kl 07:04

Singelolycka på riksväg 26.

18.28 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka på riksväg 26, i höjd med Apelskift mellan Mullsjö och Jönköping. Enligt larmet var det en singelolycka där en personbil kört av vägen. 18.51 Polis på plats. 18.58 Varken föraren, en man i 75-årsåldern, eller fordonet uppges ha skadats i olyckan. Bilen behövde dock bärgas från platsen. Det finns ingen misstanke om brott med anledning av olyckan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
40%
SverigeÅsarp

Brott jämfört med riket