facebook_pixelSkenevägen 2A Västra Götalands län, Överlida - hitta.se
Hitta.se

Skenevägen 2A

512 60 Överlida, Svenljunga Västra Götalands län

Adress i Mjöbäck i Överlida i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Skenevägen 2A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1939

Fastigheten på Skenevägen 2 är ett flerfamiljshus byggt 1939.

Värderingen är 6 733 kr/m²

Huset på Skenevägen 2A värderas till ca 1 010 000 kr (6 733 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

1 010 000 kr

Bolån i Överlida - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Överlida. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Överlida

Tomten är ca 1175 kvadratmeter

Tomten, LIDA 2:34, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten LIDA 2:34 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Mjöbäck

Människorna i Mjöbäck

Människorna i Mjöbäck

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Mjöbäck bor 56% kvinnor och 44% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är lägre än medelåldern i Svenljungas kommun (50år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (48%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 24% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 57%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 607 kr, vilket är 28% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 845 353 kronor i lån.

-28%

Här i Svenljunga betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Skenevägen 2A gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,9 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,35% (0,70)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

34,072% (0,90)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 25,1% av rösterna.

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Fäxhult

Det har sålts 3 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 16 681 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 13 086 kr/m2 och går upp med 25.90 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

7 310 meter från adressen ligger Öxabäckskolan.

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, HB Centrumboden i Överlida på Ternoffs Väg 2.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (138 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (214 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Mjöbäck

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat söndagen den 17 januari kl 07:38

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

19.32 Hylte, inbrott I Staffansbo har det varit inbrott i en lägenhet. Ägaren kommer hem och ser att altandörren är sönderslagen och stor oreda i lägenheten. Man har stulit en dator, tv, pass m.m. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och skrivit anmälan om stöld genom inbrott. 21.42 Varberg, drograttfylleri m.m. På länsväg 760 i Tvååker vägrar en bilist att stanna när polisen ska kontrollera dem. Det blir ett förföljande som går söderut på E6. Vid en avfart i Falkenberg kör föraren av vägen och polisen kan säkra honom. Inga personskador. Föraren, en man i 25-årsåldern, tas med för provtagning och är misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, ej stannat på polismans tecken. 01.50 Kungsbacka, drograttfylleri m.m. På Lindomevägen stoppas en bilist för kontroll. I bilen färdas två män och en kvinna och samtliga visar tecken på narkotikapåverkan. De tas med för provtagning. Föraren, en man i 35-årsåldern misstänks för drograttfylleri och de andra två misstänks för eget bruk av narkotika.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat onsdagen den 13 januari kl 07:02

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

22:04, Falkenberg, stöld/inbrott Vi får larm om att ett flertal gärningspersoner har brutit sig in i en affärslokal. Väktare och polis åker till platsen. Väl framme är det inga fordon eller gärningspersoner kvar. Det är dock stor oreda i lokalen. Polis söker av området med bland annat hund, men utan att hitta någon av gärningspersonerna. En patrull skriver en anmälan om stöld genom inbrott. 22:25, rattfylleri, Laholm En patrull stoppar en bil på Veingevägen. Föraren tas med för kontroll misstänkt för rattfylleri.  

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 9 januari kl 07:13

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser, dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

22:48 Trafikolycka, Varberg. En man cyklade omkull på Östra Långgatan i Varberg. Mannen upplevdes snurrig av polis och ambulans tillkallades till platsen. Mannen klagade även på huvud smärta. Ingen misstanke om brott.    00:08 Olovlig körning, Varberg. Polis stoppade ett fordon på Skällingevägen o Varberg föraren saknar körkort, polis skrev anmälan om Grov olovlig körning. Föraren som är i 35-årsåldern fick fortsätta sin färd till fots. 02:53 Brand, Stålgatan i Halmstad. En kastrull med olja fattade eld på spisen och lågor slog upp, elden släcktes av kvinnan i familjen som var hemma. Räddningstjänst och polis var på plats och dokumenterade. polis skrev anmälan om allmänfarlig vårdslöshet då det var stor spridningsrisk för elden.    

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
47%
SverigeMjöbäck

Brott jämfört med riket