Gustav Adolfsgatan 2A Västra Götalands län, Alingsås - hitta.se

Gustav Adolfsgatan 2A

441 33 Alingsås, Alingsås Västra Götalands län

168 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 168 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen168 st

Boendemiljön i Sörhaga

I området kring Gustav Adolfsgatan 2 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 60- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (51%).

Sextiotalshusen är ofta byggda helt eller delvis i tegel med större fönsterpartier för ökat ljusinsläpp. Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Gustav Adolfsgatan 2A

Vad tycker du om Gustav Adolfsgatan 2A?

Människorna i Sörhaga

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

I Sörhaga bor 53% kvinnor och 47% män. Vanliga intressen är astrologi, prova nya produkter, trav och galopp, konst, skönhetsvård, ungdomskultur, foto/film, pyssla, film och djuretiska frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Sörhaga har 8% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 18% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 46% som högutbildade. 43% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 41% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 80%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 32 762 kr, vilket är 21% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 925 655 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+21%

Evenemang och nöjen i närheten av Sörhaga

ticketmaster-logo
MASKERADBALSMORDET 1789Grand Hotel2019 M11 16Visa mer
Årets MamaPalladium2019 M05 02Visa mer
Ta det som en man - En föreställning av och med Hampus NessvoldAlströmerteatern2019 M11 08Visa mer
Radikal Optimist - en humorshow av och med Anders JanssonAlströmerteatern2019 M10 18Visa mer

Skatteläget i Alingsås

För de som är folkbokförda på Gustav Adolfsgatan 2 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,36(-0,29)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

33,082(-0,09)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 27,0% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 75% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+75%

Bilägande

Man kör gärna Audi och Volvo i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Sörhaga

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor, en grundskola och en gymnasieskola i närheten

321 meter från adressen ligger Nolhaga Förskola.

Närmaste grundskola är Gustav Adolfsskolan (0 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Alströmergymnasiet (982 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp på Sveagatan 8.

Lockas man av restaurangbesök finns Trattoria Momenti Liberi och Restaurang Cyrano i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (96 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Plantaget, ligger ca två minuters gångväg (290 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, fem minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Frisörer, Klädaffärer, Fastighetsbolag, Restauranger & Serveringar och Skönhetsbehandlingar.

Frisörer
Klädaffärer
Fastighetsbolag
Restauranger & Serveringar
Skönhetsbehandlingar

Händelser och brott i närheten av Sörhaga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Hemlarm för villa, lägenhet och radhus.  Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och Räkna ut ditt pris

Advertisement

Rån övrigt

Rapporterat onsdagen den 20 mars kl 06:18

Ett rån/rånförsök har ägt rum i en ICA affär i centrala Alingsås.

Personalen i en en ICA affär vid Stationsgatan ertappade två killar med att stjäla i butiken. När personalen konfronterar de båda så skallar och sparkar de personalen som ingrep. Personalen försöker hålla kvar de båda misstänkta men de sliter sig loss med hjälp av våld och springer från platsen. Enligt uppgifter från butikspersonalen så har händelsen gjort att det blivit en del skador i butiken, oklar omfattning. Det är heller inte känt om de båda misstänkta fick med sig något gods. Inga kända personskador. Polis larmas till butiken för att ta uppgifter för anmälan. Polispatruller söker även i närområdet efter de båda killar som lämnat platsen. Ännu ingen gripen.    Med tanke på hur de båda misstänkta killarna agerat så kommer brottet troligen att rubriceras som rån (motvärnsfallet). Det finns eventuellt ID-uppgifter på de båda misstänkta. Uppdatering: De båda misstänkta har måttat slag och sparkar mot personalen, lite oklart om någon blivit träffad. Ingen i personalen har dock blivit skadad. Rubriceringen blir dock rån. Ingen gripen i nuläget.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat lördagen den 9 mars kl 07:45

Det har varit en normal kväll/natt och inga större händelser har rapporterats till polisen.

00.56 Göteborg, grov vårdslöshet i trafik Vid Kungsportsavenyn är det en bil med flera personer i som kör mot färdriktningen i spårvagnsspåren upp mot Götaplatsen i mycket hög fart. En polispatrull påbörjar ett förföljande som så småningom slutar vid Torpagatan i Munkebäck, där föraren i bilen försöker preja polisbilen men kör själv av vägen. I bilen färdas tre personer som körs till sjukhus för vård. Under förföljandet är det fyra polisbilar som skadas i samband med att den misstänkte föraren kör på polisbilarna. Personerna i bilen är misstänkta för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och grov olovlig körning. 03.35 Lerum, singelolycka Vid Stenkullenvägen är det en kille som kör av vägen, men klarar sig utan fysiska skador. Han saknar dock körkort och det misstänks att han är alkoholpåverkad. Han får följa med för provtagning.  06.25 Göteborg, personrån Vid Kobbarnas Väg är det en man som blir misshandlad och frånstulen kontanter av två okända personer. De kom till platsen i en svart bil och hoppade ur bilen och attackerade målsägaren. Han fick mottaga ett tio-tal slag mot huvudet samtidigt som de tog kontanter, cirka 2000 kronor. De försvann sedan från platsen i den svarta bilen.   

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat fredagen den 8 mars kl 06:15

Dagens presstalespersoner är Anna Göransson samt Christer Fuxborg. Till kvällen kommer Thomas Fuxborg.

23.05 Falköping, drograttfylleri. En patrull stannar och kontrollerar en bilist i området Karleby. Föraren visar tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning, en anmälan skrivs. 02.21 Alingsås, rattfylleri m.m. En bilist kontrolleras i området Ingared och där blåser föraren positivt och får följa med för provtagning. I samband med kontrollen hittas en mindre mängd misstänkt narkotika som tas i beslag. 03.30 Göteborg, misshandel. Två kvinnor slåss med varandra på Kungsportsavenyn varför en ordningsvakt larmar fram polis. En man som observerat kvinnorna försöker gå emellan men blir då attackerad av en av kvinnorna. Polis griper de båda kvinnorna som får följa med för vidare utredning, ingen behövde uppsöka sjukhus.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
37%
SverigeSörhaga

Brott jämfört med riket