Kungsgatan 33A Västra Götalands län, Alingsås - hitta.se

Kungsgatan 33A

441 31 Alingsås, Alingsås Västra Götalands län

Adress i Alingsås i Alingsås i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Kungsgatan 33.

Hitta hit

318 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 318 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen318 st

Boendemiljön i Alingsås

I området kring Kungsgatan 33 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 90- och 60-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (71%).

Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker. Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Kungsgatan 33A

Vad tycker du om Kungsgatan 33A?

Människorna i Alingsås

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

I Alingsås bor 54% kvinnor och 46% män. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Alingsås har 6% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 16% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 37% som högutbildade. 50% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 40% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 78%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 347 kr, vilket är 14% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 726 944 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-14%

Evenemang och nöjen i Alingsås

ticketmaster-logo
Årets MamaPalladium2019 M05 02Visa mer
MASKERADBALSMORDET 1789Grand Hotel2019 M11 16Visa mer
Radikal Optimist - en humorshow av och med Anders JanssonAlströmerteatern2019 M10 18Visa mer
Ta det som en man - En föreställning av och med Hampus NessvoldAlströmerteatern2019 M11 08Visa mer

Skatteläget i Alingsås

För de som är folkbokförda på Kungsgatan 33 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,36(-0,29)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

33,082(-0,09)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,0% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 46% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+46%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Renault i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i området

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor, en grundskola och två gymnasieskolor i närheten

136 meter från adressen ligger Lindens Förskola.

Närmaste grundskola är Östlyckeskolan (443 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Alströmergymnasiet (1 072 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Åkanten på Stationsgatan 30.

Lockas man av restaurangbesök finns MX Rockbar och Deli Deli i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (190 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Savannen, ligger ca två minuters gångväg (275 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness, mindre än en minuts promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Frisörer, Klädaffärer, Tandläkare, Skönhetsbehandlingar och Restauranger & Serveringar.

Frisörer
Klädaffärer
Tandläkare
Skönhetsbehandlingar
Restauranger & Serveringar

Arbetsmarknaden i Alingsås

Jobb i närheten

Just nu finns det 213 lediga jobb i Alingsås, vilket motsvarar 4% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Lärare i grundskolan, årskurs 7-9

- Undersköterska, hemtjänst och äldreboende

- Redovisningsekonom

- Lärare i grundskolan, årskurs 1-3

- Sjuksköterska, medicin och kirurgi

Exempel på företag som anställer just nu:

- Alingsås kommun , Vuxenutbildning

- Alingsås kommun , Tuve hemtjänst

- SJR

- Alingsås kommun , Noltorp

- Alingsås lasarett , Kirurgi - och Ortopedikliniken , Kirurgavdelning 6

4%
Västra Götalands länAlingsås

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Alingsås

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Hemlarm för villa, lägenhet och radhus.  Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och Räkna ut ditt pris

Advertisement

Rån övrigt

Rapporterat onsdagen den 20 mars kl 06:18

Ett rån/rånförsök har ägt rum i en ICA affär i centrala Alingsås.

Personalen i en en ICA affär vid Stationsgatan ertappade två killar med att stjäla i butiken. När personalen konfronterar de båda så skallar och sparkar de personalen som ingrep. Personalen försöker hålla kvar de båda misstänkta men de sliter sig loss med hjälp av våld och springer från platsen. Enligt uppgifter från butikspersonalen så har händelsen gjort att det blivit en del skador i butiken, oklar omfattning. Det är heller inte känt om de båda misstänkta fick med sig något gods. Inga kända personskador. Polis larmas till butiken för att ta uppgifter för anmälan. Polispatruller söker även i närområdet efter de båda killar som lämnat platsen. Ännu ingen gripen.    Med tanke på hur de båda misstänkta killarna agerat så kommer brottet troligen att rubriceras som rån (motvärnsfallet). Det finns eventuellt ID-uppgifter på de båda misstänkta. Uppdatering: De båda misstänkta har måttat slag och sparkar mot personalen, lite oklart om någon blivit träffad. Ingen i personalen har dock blivit skadad. Rubriceringen blir dock rån. Ingen gripen i nuläget.

Brand

Rapporterat fredagen den 15 mars kl 01:13

Det brinner i ett hus i Töllsjö.

Inkommer larm om en brand i en villa varför räddningstjänst, ambulans samt polis larmas fram till platsen. Inga uppgifter i nuläget om brandens omfattning men en person körs med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset med brännskador. Huset kommer att spärras av för en teknisk undersökning så fort räddningstjänst är klara med sitt. Uppdatering:  När räddningstjänst söker igenom villan hittas ytterligare en skadad man. Mannen har brännskador och har även vad som kan vara stickskador. Mannen som ännu inte är identifierad körs med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset, oklart skadeläge. En förundersökning inleds gällande mordbrand samt försök till mord. Utredningsarbetet pågår, tekniker är på väg.   Den man som först anträffades och kördes till sjukhus med brännskador är misstänkt för försök till mord, mannen med stickskador är målsägare. Båda männen är nedsövda på sjukhus, målsägaren har enligt sjukvården livshotande skador. Åklagare är förundersökningsledare.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat lördagen den 9 mars kl 07:45

Det har varit en normal kväll/natt och inga större händelser har rapporterats till polisen.

00.56 Göteborg, grov vårdslöshet i trafik Vid Kungsportsavenyn är det en bil med flera personer i som kör mot färdriktningen i spårvagnsspåren upp mot Götaplatsen i mycket hög fart. En polispatrull påbörjar ett förföljande som så småningom slutar vid Torpagatan i Munkebäck, där föraren i bilen försöker preja polisbilen men kör själv av vägen. I bilen färdas tre personer som körs till sjukhus för vård. Under förföljandet är det fyra polisbilar som skadas i samband med att den misstänkte föraren kör på polisbilarna. Personerna i bilen är misstänkta för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och grov olovlig körning. 03.35 Lerum, singelolycka Vid Stenkullenvägen är det en kille som kör av vägen, men klarar sig utan fysiska skador. Han saknar dock körkort och det misstänks att han är alkoholpåverkad. Han får följa med för provtagning.  06.25 Göteborg, personrån Vid Kobbarnas Väg är det en man som blir misshandlad och frånstulen kontanter av två okända personer. De kom till platsen i en svart bil och hoppade ur bilen och attackerade målsägaren. Han fick mottaga ett tio-tal slag mot huvudet samtidigt som de tog kontanter, cirka 2000 kronor. De försvann sedan från platsen i den svarta bilen.   

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
37%
SverigeAlingsås

Brott jämfört med riket