facebook_pixelGropens Gård 26 Västra Götalands län, Angered - hitta.se
Hitta.se

Gropens Gård 26

424 37 Angered, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Hammarkullen i Angered i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Gropens Gård 26.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1968

Fastigheten på Gropens Gård 26 är ett flerfamiljshus byggt 1968.

Bolån i Angered - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Angered. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Angered

Boendemiljön i Hammarkullen

Boendemiljön i Hammarkullen

I området kring Gropens Gård 26 bor många i flerbostadshus och kedjehus som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (43%).

Wikipediafoton från närområdet

Angereds närsjukhus
Hammarkulletorget
Mariakyrkan i Hammarkullen
Nordöstra Göteborg

Människorna i Hammarkullen

Människorna i Hammarkullen

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

I Hammarkullen bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (20%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 9% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 33% har endast grundskoleutbildning. 9% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 43%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 16 853 kr, vilket är 38% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 035 483 kronor i lån.

-38%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Gropens Gård 26 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 44,5% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 119% fler röster än riksgenomsnittet.

V+119%

Bostadsmarknaden i Hammarkullen

i Hammarkullen pågår och planeras det för 484 lägenheter och snittpriset är 57 247 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Vallhamra

Just nu finns det 36 hyreslägenheter att byta till i närheten av Gropens Gård. Snitthyran är 6 699 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

104 meter från adressen ligger Römosseförskolan.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Maxi ICA Stormarknad på Grepgatan 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Thai Samila Take Away och Hjällbo Restaurangen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 14 minuters gångväg (1496 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (148 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hammarkullen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 22 januari kl 07:08

Tre personbilar är inblandade i en trafikolycka Gamlestadsvägen/Hjällbovägen. Oklart skadeläge.

Ambulans, räddningstjänst och polis på plats. Enligt initiala uppgifter har två av bilarna frontalkrockat. Skadeläget är oklart. Uppdatering kl. 19:58 Två personbilar var inblandade i själva olyckan. En person förd till sjukhus i ambulans. En anmälan trafik är upprättad. 

Brand

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 05:10

Bilbrand på Kaprisgatan.

Polis fick larm om en bilbrand i ett parkeringshus på Kaprisgatan i Angered. Branden skall vara släckt ytterligare en bil skall vara brandskadad. Enligt räddningstjänsten kan branden vara anlagd. Polis är på platsen och arbetar med att höra vittnen och söka av området efter eventuella gärningspersoner.

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 12 januari kl 06:55

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

22.49 Göteborg, skadegörelse genom brand Polis och räddningstjänst larmas till Rosmaringatan i Lövgärdet med anledning av att en parkerad bil börjat brinna. Polisen misstänker att någon tänd eld på bilen och skriver en anmälan gällande skadegörelse genom brand. 01.34 Skara, mordbrand Polis och räddningstjänst larmas till Valhallagatan med anledning av en källare är rökfylld. Någon har tänt eld på en massa papper och ett flertal källarförråd blir totalförstörda. Fastigheten behövdes ej utrymmas då räddningstjänsten snabbt fick kontgroll på branden. Platsen spärras av för teknisk undersökning. 06.27 Göteborg, skadegörelse genom brand Polis och räddningstjänst larmas till Vagnmakaregatan med anledning av att en bil som står på en gångbana börjat brinna. Bilen blir totalförstöd och polisen misstänker att någon tänt eld på bilen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
181%
SverigeHammarkullen

Brott jämfört med riket