facebook_pixelHolmåkravägen 3 Västra Götalands Län, Björketorp - hitta.se

Holmåkravägen 3

519 94 Björketorp, Mark Västra Götalands Län

Adress i Surteby-Kattunga i Björketorp i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Holmåkravägen 3.

Hitta hit

En villa byggd 1890

På adressen finns en villa byggd 1890. Huset är 80 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Surteby-Kattunga.

Bolån i Björketorp - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Björketorp. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Björketorp

Tomten är ca 2473 kvadratmeter

Tomten, HOLMÅKRA 5:9, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten HOLMÅKRA 5:9 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Surteby-Kattunga

Människorna i Surteby-Kattunga

Människorna i Surteby-Kattunga

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Surteby-Kattunga bor 42% kvinnor och 58% män. Medelåldern i området är 37 år, vilket är lägre än medelåldern i Marks kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (36%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 659 kr, vilket är 31% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 487 772 kronor i lån.

-31%

Skatteläget i Mark

För de som är folkbokförda på Holmåkravägen 3 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,21% (-0,44)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,932% (-0,24)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 29,9% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 94% fler röster än riksgenomsnittet.

C+94%

Bilägande

Man kör gärna Fiat och Renault i området.

Fiat
Renault

Bostadsmarknaden i Surteby-Kattunga

Just nu finns 4 objekt till salu i Mark

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola och en grundskola i närheten

261 meter från adressen ligger Björketorp förskola.

Närmaste grundskola är Björketorpskolan (261 meter), som är en kommunal skola med ca 102 elever i årskurserna 1-6. Här har 60% av lärarna lärarexamen och det går tolv elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (190 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (227 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Surteby-Kattunga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 27 november kl 07:57

Två bussar som kolliderat på Förläggarevägen Fritsla.

Polis och ambulans skickas till Förläggarevägen då två bussar har kolliderat. Enligt initiala uppgifter verkar olyckan inte ha medfört några personskador, men har orsakat problem i trafiken på plats. Det råder mycket halt väglag på olycksplatsen. 20.14När polis och ambulans kommer fram till platsen finns ingen av bussarna kvar. Polispatrull tar bort glassplitter från vägen, men lämnar därefter platsen utan åtgärd.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 21 november kl 07:57

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

01.57 Kinna, stöld genom inbrott och grovt hot mot tjänsteman Polisen larmas till Prästliden i Kinna med anledning av att två maskerade personer gör inbrott i ett garage. När polis kommer till platsen springer de två åt olika håll.Polispatrullen delar på sig och springer efter. En av tjuvarna hotar den ena polisen med ett tillhygge och polisen skjuter ett varningskott vilket gör att tjuven släpper tillhygget och kan gripas, han är 20 år. Den andre tjuven kommer undan och är inte gripen. 03.22 Åmål, bilbrand Vid Drottninggatan börjar det brinna i en parkerad bil. I samband med att branden startade sågs två personer lämna platsen. Polisen skriver en anmälan gällande skadegörelse genom brand. 05.18 Skövde, skadegörelse genom brand Vid Stationsvägen griper polisen två personer, en 18-årig kille och en 17-årig flicka som anlagt två bränder i två uppställda containers.  

Rån

Rapporterat måndagen den 16 november kl 08:20

På Mor Kerstins Torg har Coop blivit utsatt för ett rån.

En maskerad man med kniv har kommit in i butiken och hotat personalen. Han ville ha pengar och sa till personalen att lägga sig på golvet. Han försvann sedan springande från platsen. I nuläget oklart om han fick med sig några pengar. Inga fysiska personskador. Polis är på plats och söker i området. Ingen återfunnen/gripen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
27%
SverigeSurteby-Kattunga

Brott jämfört med riket