facebook_pixelÅsbogatan 16 Västra Götalands län, Borås - hitta.se
Hitta.se

Åsbogatan 16

503 36 Borås, Borås Västra Götalands län

Adress i Borås Centrum i Borås i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Åsbogatan 16.

Hitta hit

Snittvärderingen är 36 065 kr/m²

Snittvärderingen på Åsbogatan 16 är ca 36 065 kr/m².

Värdera bostad på Åsbogatan 16

Evaluation

Värdeindikation

36 065 kr/m2

Bolån i Borås - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Borås. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Borås

Boendemiljön i Borås Centrum

Boendemiljön i Borås Centrum

I området kring Åsbogatan 16 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1960- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (127%).

Wikipediafoton från närområdet

Borås Gustav Adolfs distrikt
Kulturhuset, Borås
Borås Gustav Adolfs församling
Borås konstmuseum

Människorna i Borås Centrum

Människorna i Borås Centrum

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

I Borås Centrum bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 40 år, vilket är lägre än medelåldern i Borås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är styrketräning, film, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, gympa och workout, följa populära tv-serier, konst, utförsåkning och modenyheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 30% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 53%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 879 kr, vilket är lika mycket som i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 153 351 kronor i lån.

-1%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda på Åsbogatan 16 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31% (-0,34)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,032% (-0,14)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 31,8% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 60% fler röster än riksgenomsnittet.

M+60%

Bostadsmarknaden i Borås Centrum

i Borås Centrum pågår och planeras det för 371 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Centrum

Just nu finns det 23 hyreslägenheter att byta till i närheten av Åsbogatan. Snitthyran är 7 145 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

146 meter från adressen ligger Brotorpsgården Förskola Daghem.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Borås Pro Centrumföreningen och Trappen Restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (210 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Annelundsparken, ligger ca två minuters gångväg (207 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, DC.Doctor of Chiropractic Peter Björkman, en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Borås Centrum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 2 mars kl 06:40

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Fredrik Svedemyr.

22.16 Rattfylleri, väg 40, Borås.  En bil framförs vinglande på väg 40, och den stoppas av polispatrull för kontroll i höjd med Hultamotet- Föraren, en man, visar tecken på narkotikapåverkan och tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Han har sedan tidigare ingen behörighet att köra bil, och i bilen anträffas en kniv. Han är nu även misstänkt för grov olovlig körning och brott mot knivlagen. Han tas med för provtagning och fortsatt utredning. 02.30 Stöld/inbrott, Bagerigatan, Mölndal . Polispatrull skickas till platsen efter att ett inbrottslarm lösts ut från en butik. En ruta är krossad, och två mörkt klädda gärningsmän har setts lämna platsen med påsar. Glass konstateras vara tillgripet. En anmälan stöld genom inbrott skrivs. Ingen misstänkt anträffas på platsen. 05.11 Trafikolycka, E6 Stenungsund. En lastbil har kört in i mitträcket, norrgående riktning, och står ut i vägbanan. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen. Olyckan har inte medfört några personskador, men under tiden arbete pågår på platsen är ett körfält i norr- samt södergående riktning avstängda. En anmälan vårdslöshet i trafik skrivs.

Stöld/inbrott

Rapporterat lördagen den 20 februari kl 03:32

Inbrott i bostad.

En anmälare var bortrest och vid hemkomst upptäckte han att det varit inbrott i hans bostad på Södrakyrkogatan i Borås. Polis är på väg till platsen för att ta upp en anmälan och göra en brottsplatsundersökning.

Åldringsbrott

Rapporterat torsdagen den 18 februari kl 06:17

Två åldringsbrott genom bedrägeri, Alingsås.

Polis har under kvällen fått in anmälningar i två fall gällande bedrägeri, åldringsbrott. I båda fallen har målsägare, män 85 samt 95 år, fått besök av en man som uppgett sig komma från Telia. I det ena fallet har målsägare erbjudits att betala 200 kronor för en ny telefon, och i det andra har det uppgetts att målsägare betalat in för mycket pengar. I båda fallen har mannen fått med sig målsägarnas bankkort, varefter det saknas pengar på deras bankkonton. Två anmälningar gällande bedrägeri skrivs. https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/aldre-och-funktionsnedsatta/

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
537%
SverigeBorås Centrum

Brott jämfört med riket