facebook_pixelÄngsvallevägen 9A Västra Götalands Län, Ed - hitta.se
Hitta.se

Ängsvallevägen 9A

668 32 Ed, Dals-Ed Västra Götalands Län

Adress i Dals-Ed i Ed i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Ängsvallevägen 9A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1968

Fastigheten på Ängsvallevägen 9A är ett flerfamiljshus byggt 1968.

Bolån i Ed - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Ed. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Ed

Boendemiljön i Dals-Ed

Boendemiljön i Dals-Ed

I området kring Ängsvallevägen 9 bor många i villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (42%).

Wikipediafoton från närområdet

Dals-Eds socken
Ängs naturreservat
Skogens öga
Dals-Eds kyrka

Människorna i Dals-Ed

Människorna i Dals-Ed

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Dals-Ed bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är lägre än medelåldern i Dals-Eds kommun (51år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (30%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 15% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 28% har endast grundskoleutbildning. 26% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 602 kr, vilket är 31% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 187 997 kronor i lån.

-31%

Här i Dals-ed betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Ängsvallevägen 9A gäller skattetabell 35. Det innebär att inkomstskatten här är 1,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 500 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

23,21% (1,56)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

34,932% (1,76)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 32,7% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 86% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+86%

Bostadsmarknaden i Dals-Ed

Just nu finns 25 objekt till salu i Ed

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 484 meter från adressen ligger Toppens förskola.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Coop Konsum på Delesgatan 7.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (255 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (183 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Eds Atletklubb, mindre än en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Dals-Ed

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 21 januari kl 03:48

På E45 i närheten av Köpmannebro har en bilist kört in i mitträcket.

Det är oklart om någon är skadad. Mycket halt på platsen. Polis på väg.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat lördagen den 16 januari kl 07:21

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

23.12 Billingsfors, rattfylleri m.m. Föraren av en bil misstänks för drograttfylleri då han stoppas för kontroll på Stenebyvägen. Föraren, en man i 20-årsåldern, tas med för provtagning. Då han saknar körkort rapporteras han även för olovlig körning. 23.57 Göteborg, brand På Paprikagatan har det börjat brinna i en bil som står intill ett garage och när räddningstjänsten anländer har det även tagit sig i garaget. Räddningstjänsten får kontroll på branden men ytterligare en bil får mindre skador. Polisen har skrivit anmälan om grov skadegörelse genom brand. 01.36 Borås, inbrott I samband med ett inbrott på Viskastrandsgymnasiet grips en man på bar gärning av väktare som kommit till platsen. Polis larmas och efter en stund kan även en kvinna gripas i närheten. De är nu misstänkta för stöld genom inbrott. 02.59 Mölndal, drograttfylleri På E6 vid Sandsjöbacka stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 35-årsåldern som misstänks vara narkotikapåverkad. Han tas med för provtagning. I bilen hittas även en mindre mängd misstänkt narkotika som tas i beslag. Han rapporteras för drograttfylleri samt innehav av narkotika. 03.05 Lidköping, rattfylleri På Annagatan stoppar polisen en bilist för kontroll. Förare är en kvinna i 50-årsåldern som blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Hon tas med för vidare provtagning och rapporteras för rattfylleri.

Rån väpnat

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 05:54

Överfallslarm, väpnat rån mot Systembolaget i Bengtsfors.

Överfallslarmet löser ut på Systembolaget vid Berglunds gränd i Bengtsfors. När polis/väktare får kontakt står det klart att ett rån har genomförts på platsen. Enligt de första uppgifterna som når polisen har en ensam gärningsman kommit in i butiken. Han har visat upp en bag/väska med ett föremål som kan ha varit ett gevär. Han har på detta sätt hotat personalen och kommit över en okänd summa pengar från kassan. Rånet uppges ha inträffat ca fem minuter före det att polisen får vetskap. Mannen var till viss del maskerad för ansiktet och talade på bruten svenska. Han bar en större bag, blå till färgen som han även förvarade det vapen som han visat upp tillsammans med de pengar han tillgripit. Vapnet ska aldrig ha riktats mot någon, det har inte avlossats. Ingen person är fysiskt skadad. Det finns dock uppgifter om att personalen är chockad av det som inträffat, inget behov av ambulans. Butiken nu stängd i avvaktan på att polis anländer.   Ingen gripen i nuläget. Flera polispatruller kallas till platsen. Kl 18.00: Första polispatrull framme på brottsplatsen. Arbete pågår på platsen för att få fram uppgifter kring en möjlig gärningsman, förhör, brottsplatsundersökning. Polisen har även sökt med hund från brottsplatsen. Teknisk undersökning kommer att genomföras under morgondagen. Kl 19.00: Ingen gripen för närvarande. Polisen har dock gjort vissa fynd som kan vara kopplade till händelsen. Kl 20.39 : Polisen griper en man i en bostad i Bengtsfors. Polisen har även gjort nya fynd som troligen binder den gripne till brottet. Pengarna har ännu inte återfunnits. Ingen övrig information kan för närvarande lämnas ut från utredningen.    Vittnesuppgifter eller iakttagelser som kan sättas i samband med rånet kan lämnas på 114 14.   

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
85%
SverigeDals-Ed

Brott jämfört med riket