facebook_pixelÄngsvallevägen 9A Västra Götalands Län, Ed - hitta.se

Ängsvallevägen 9A

668 32 Ed, Dals-Ed Västra Götalands Län

Adress i Dals-Ed i Ed i Västra Götalands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Ängsvallevägen 9A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1968

Fastigheten på Ängsvallevägen 9A är ett flerfamiljshus byggt 1968.

Bolån i Ed - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Ed. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Ed

Boendemiljön i Dals-Ed

Boendemiljön i Dals-Ed

I området kring Ängsvallevägen 9 bor många i villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1970- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (42%).

Wikipediafoton från närområdet

Ängs naturreservat
Dals-Eds kommun
Skogens öga
Dals-Eds distrikt

Människorna i Dals-Ed

Människorna i Dals-Ed

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Dals-Ed bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är lägre än medelåldern i Dals-Eds kommun (51år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (30%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 15% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 28% har endast grundskoleutbildning. 26% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 602 kr, vilket är 31% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 187 997 kronor i lån.

-31%

Här i Dals-ed betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Ängsvallevägen 9A gäller skattetabell 35. Det innebär att inkomstskatten här är 1,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 500 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

23,21% (1,56)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

34,932% (1,76)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 32,7% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 86% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+86%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Suzuki i området.

Toyota
Suzuki

Bostadsmarknaden i Dals-Ed

Just nu finns 27 objekt till salu i Ed

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 484 meter från adressen ligger Toppens förskola.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Coop Konsum på Delesgatan 7.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (255 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (183 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Eds Atletklubb, mindre än en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Dals-Ed

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat söndagen den 29 november kl 12:03

Vi får larm om att föraren av en personbil har kört in i ett träd på länsväg 2149 vid Grinstad. Inga uppgifter om allvarliga skador.

Polis och ambulans har varit på plats. Föraren är förd till sjukhus med ambulans. Enligt uppgift med bröstsmärtor och ont i nacken. Uppdatering kl.12:13 Patrullen skriver en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Bråk

Rapporterat fredagen den 27 november kl 12:59

Flera personer i bråk vid Västra gatan i Brålanda. Möjligen en man skadad.

Ingångsuppgifter från SOS: Enligt SOS så ska ett flertal personer varit involverade i någon typ av bråk vid Västra gatan. Det ska enligt anmälare/vittnen ha förekommit tillhyggen, möjligen yxor på platsen. Oklart om någon är skadad. Polis och ambulans larmas till platsen. Kl 12.34: Polis på plats. Uppgifter framkommer om en personbil som lämnat platsen för bråket. Bilen anträffas av ytterligare en polispatrull under färd, den misstänkta bilen vägra stanna på uppmaning av polis. Förundersökning inleds med rubricering grov misshandel. Uppgifter har framkommit att en person ska ha fått skador i bakhuvudet från en yxa. Den skadade har ännu inte anträffats. Möjligen färdas han i den bil som polisen har för avsikt att stoppa. KL 12.46: Den misstänkta bilen kan stoppas. En man har gripits, oklart om det var i bilen eller vid platsen för bråket. Den skadade har körts till sjukhus med hjälp av ambulans, oklart skadeläge. En hundpatrull tillkallas för saksök, dvs. eftersöka tillhygge/yxa. Ytterligare en person gripen. De gripna är en man och en kvinna. 14.37 Platsen för händelsen är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

Rattfylleri

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 07:38

Rattfylleri Kvarnåsgatan

Polisen har påträffat en misstänkt rattfyllerist på Kvarnåsgatan. Sedvanliga utredningsrutiner.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
85%
SverigeDals-Ed

Brott jämfört med riket