Västtorp Biskopsgården 5

521 53, Floby Västra Götalands län

Västtorp Biskopsgården 5

521 53, Floby Västra Götalands län

Boendemiljön i kvarteret

Området kring Västtorp Biskopsgården 5 består till 97% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och lantbruk som för det mesta är byggda på 50-talet och 40-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre och pensionerade medelinkomsttagare i villa utanför småorter eller i glesbygd

I Floby bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är högre än medelåldern i Falköping kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (31%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Floby har 12% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 21% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 18% som högutbildade. 57% har gymnasieutbildning och 24% har endast grundskoleutbildning. 48% arbetar i privat sektor.

-26%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 007 kr, vilket är 26% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 871 198 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Falköping

För de som är folkbokförda på Västtorp Biskopsgården 5 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21.60%

 (-0.05)

11.48%

 (+0.20)

0.242%

 (0.00)

Summa

33.322%

 (+0.15)

+85%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,1% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 85% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Hyundai i området.

För dig med elbil finns närmaste laddplats 599 meter bort på Restaurang Femkanten, Automotive Components Floby AB med två uttag för Type 2 Outlet.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

732 meter från adressen ligger Förskolan Kråketorp.

Närmaste grundskola är Floby Skola (732 meter), som är en kommunal skola med ca 340 elever i årskurserna 1-9. Här har 75% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns NamChai ThaiFood i Floby och Gästgiveriet i Floby i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 14 minuters gångväg (1444 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (11 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Idrottsföreningar & Idrottsförbund och Byggvaror & Järnaffärer.

Idrottsföreningar & Idrottsförbund

Byggvaror & Järnaffärer

Arbetsmarknaden i Falköping

Jobb i närheten

Just nu finns det 94 lediga jobb i Falköping, vilket motsvarar 16% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Distriktssköterska

- Civilingenjör, väg- och vattenbyggnad

- Lärare i gymnasiet

- Maskinsnickare/Operatör, trävaruindustri

- Utesäljare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Närhälsan Mösseberg Vårdcentral , Falköping

- Falköpings kommun , Samhällsbyggnadsförvaltningen

- Falköpings kommun , Barn - och utbildningsförvaltningen

- Kinnarps AB

- Jobi Paradise AB

16%
Västra Götalands län Falköping

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Floby

Rattfylleri - Falköping

Rapporterat måndagen den 17 september kl 06:07

Stopp och kontroll av bil i centrala Falköping

En polispatrull fick preja en annan bil som inte stannade på tecken. Mindre plåtskador på polisbil och den kontrollerade bilen. Föraren som var en man i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri och innehav av narkotika. En kvinnlig passagerare misstänks för narkotikabrott eget bruk och innehav av narkotika. Båda får följa med för provtagning.

Sammanfattning kväll och natt - Västra götalands län

Rapporterat söndagen den 16 september kl 07:23

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

17.23 Falköping, misshandlad man På Wetterlinsgatan har en man i 30-årsåldern blivit misshandlad av fyra andra män. De har skallat och slagit och bitit honom. Dessutom har en av dem försök att hugga honom med en kniv. Han klarar sig med lindriga skador och plåstras om av ambulanspersonal på plats. Senare under kvällen kan en man i 20-årsåldern gripas som misstänkt i ärendet som rubriceras som försök till mord alternativt grov misshandel.  22.01 Göteborg, personrån I Gårdsten har en man i 20-årsåldern blivit rånad av fem maskerade killar. De hotade honom med en kniv och ett pistolliknande föremål. De tvingade till sig hans bankkort och kod samt en mobiltelefon. Inga personskador. Polisen har sökt efter rånarna med bl a hund men ingen har ännu gripits. 23.38 Ale, rånförsök I Nödinge centrum har två killar försök att råna två personer på pengar genom att hota med en pistol. Först har de försökt att tvinga till sig pengar av en man och strax därefter av en kvinna. Inte vid något av tillfällena fick de med sig något. Ingen har heller kommit till skada. Polis som söker i området kan gripa en av de misstänkta, en man i 20-årsåldern, för försök till rån. 01.03 Göteborg, personrån På Andra Långgatan har två personer blivit utsatta för ett rån. 5-6 killar har hotat dem med kniv och tvingat till sig mobil, gitarr och väska bl a. De sprang sedan från platsen och har inte gripits. Inga personskador. 04.51 Göteborg, personrån I Landala har en man blivit rånad av två män med kniv. De har tagit hans plånbok m.m. och sprungit från platsen. Polis som är snabbt framme kan gripa en av rånarna, en man i 25-årsåldern. Inga personskador. 

Rån - Falköping

Rapporterat fredagen den 14 september kl 02:55

På Botvidsgatan har en man i 80-årsåldern blivit slagen och rånad.

Fyra män med ryggsäckar och kepsar på sig har kommit fram till mannen och en av dem har slagit honom i ansiktet så han började blöda. De tog mannens mobiltelefon innan de försvann från platsen. Polisen är på plats för att prata med mannen och söka efter rånarna. 16.15 Fortfarande har ingen gripits för rånet.

40%
Sverige Floby

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se