Ryttarebacksvägen 12

448 33, Floda Västra Götalands län

Ryttarebacksvägen 12

448 33, Floda Västra Götalands län

Boendemiljön i kvarteret

Området kring Ryttarebacksvägen 12 består till 94% av småhus. Det är vanligt med villor och radhus som för det mesta är byggda på 60- och 90-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Lerum bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 40 år, vilket är lägre än medelåldern i Lerum kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (32%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Lerum har 27% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 32% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (28%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 40% som högutbildade. 52% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 44% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 86%.

+16%

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 31 440 kr, vilket är 16% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 4 605 114 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Lerum betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Ryttarebacksvägen 12 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,65%

 (-1,00)

11,48%

 (0,20)

0,242%

 (0,00)

Summa

32,372%

 (-0,80)

+44%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 26,5% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 44% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i kvarteret

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

633 meter från adressen ligger Berghultsflygels förskola.

Närmaste grundskola är Berghultskolan (633 meter), som är en kommunal skola med ca 281 elever i årskurserna 1-5. Här har 99% av lärarna lärarexamen och det går 17 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria Portobello och Ancona Pizzabutik i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (575 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (379 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Portens Gym, sex minuters promenad från adressen.

Företagande

VVS & Rörmokare

Däckservice & Däckförsäljning

Målare

Bostadsförmedlingar

Byggmästare & Byggnadsentreprenörer

Arbetsmarknaden i Lerum

Jobb i närheten

Just nu finns det 89 lediga jobb i Lerum, vilket motsvarar 2% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Bovärd/Fastighetsvärd/Husvärd

- Innesäljare

- Torgförsäljare/Marknadsförsäljare

- Entertainer

- Förvaltningsassistent

Exempel på företag som anställer just nu:

- Lerums kommun , Post och vaktmästeriservice

- Floda Systemskylt AB

- Key Solutions

- Impressive Relations

- Lerums kommun , Myndighetsutövning

2%
Västra Götalands län Lerum

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Lerum

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat fredagen den 19 oktober kl 06:18

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Thomas Fuxborg.

22.27 Partille, bilbrand På Järnstångsvägen har räddningstjänsten larmats ut då en bil har börjat brinna. Även på Gamla gatan har en bil brunnit. Bilarna stod parkerade och polisen skriver anmälan om skadegörelse genom brand. 00.05 Töreboda, bilbrand På Industrigatan har en bil börjat brinna. Ett vittne har sett flera ungdomar springa från platsen strax efter att den började brinna. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats. 02.29 Uddevalla, stöld På Bastionsgatan ser ett vittne hur en man stjäl kopparkabel eller koppar på rullar. Detta lastar han in i en bil. Polis åker till platsen och påträffar mannen sittande i bilen. Han är i 40-årsåldern och grips misstänkt för stöld. 03.07 Göteborg, bilbrand På Lantmannagatan har flera svartklädda personer setts i samband med att två bilar har satts i brand. Personerna har sprungit i riktning mot Volvo och polisen har sökt efter dem utan resultat. En anmälan om skadegörelse genom brand har skrivit. 04.19 Göteborg, inbrott i butik Ett vaktbolag ser genom ett kameralarm att en man gör inbrott i en livsmedelsbutik på Olivedalsgatan. Man ser mannen inne i butiken och polis larmas. Trots att polisen är mycket snabbt på plats har mannen hunnit lämna på en moped. En ruta var krossad i butiken och en okänd mängd cigaretter var stulna. Ingen gripen.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 18 oktober kl 05:22

Kollision på E20 i höjd med Allum

Olyckan har inträffat i riktning mot Alingsås. Enligt initiala uppgifter står tre bilar i vänster körfält.  Ännu okänt om alla tre varit inblandade i olyckan. Två körfält avstängda för trafik vid olycksplatsen. Inga uppgifter om eventuella personskador.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat tisdagen den 9 oktober kl 07:48

Två bilar har kolliderat på Alingsåsvägen.

Troligen rör det sig om en frontalkrock och vägen är avstängd. Oklart om det är några personskador. Räddningstjänst samt ambulans är på plats. Bilarna kommer att behöva bärgas. Polisen på plats meddelar att två personer är skadade, kommer att avföras med ambulans. Oklart skadeläge. Bärgare beställs till platsen till två personbilar. En skadad körs till Sahlgrenska sjukhuset och en till Alingsås sjukhus. Polisen avrapporterar trafikolycka utan misstanke om brott.

47%
Sverige Lerum

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se