facebook_pixelÅsboplan 5A Västra Götalands Län, Fristad - hitta.se
Hitta.se

Åsboplan 5A

513 34 Fristad, Borås Västra Götalands Län

Ett flerfamiljshus byggt 1956

Fastigheten på Åsboplan 5A är ett flerfamiljshus byggt 1956.

Bolån i Fristad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Fristad. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Fristad

Boendemiljön i Fristad-Gingri

Boendemiljön i Fristad-Gingri

I området kring Åsboplan 5 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (45%).

Wikipediafoton från närområdet

Fristads församling (före 1992)
Fristad-Gingri distrikt
Fristad hed

Människorna i Fristad-Gingri

Människorna i Fristad-Gingri

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Fristad-Gingri bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 56 år, vilket är högre än medelåldern i Borås kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (43%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 13% som högutbildade. 29% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 14% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 47%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 829 kr, vilket är 34% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 950 627 kronor i lån.

-34%

Skatteläget i Borås

För de som är folkbokförda på Åsboplan 5A gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,31% (-0,34)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

33,032% (-0,14)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 32,0% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 82% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+82%

Bostadsmarknaden i Fristad-Gingri

i Fristad-Gingri pågår och planeras det för 48 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 8 objekt till salu i Fristad

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av åsboplan. Snitthyran är 3 644 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

326 meter från adressen ligger Torggårdens förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (934 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (11 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Fristad-Gingri

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat lördagen den 20 februari kl 03:32

Inbrott i bostad.

En anmälare var bortrest och vid hemkomst upptäckte han att det varit inbrott i hans bostad på Södrakyrkogatan i Borås. Polis är på väg till platsen för att ta upp en anmälan och göra en brottsplatsundersökning.

Åldringsbrott

Rapporterat torsdagen den 18 februari kl 06:17

Två åldringsbrott genom bedrägeri, Alingsås.

Polis har under kvällen fått in anmälningar i två fall gällande bedrägeri, åldringsbrott. I båda fallen har målsägare, män 85 samt 95 år, fått besök av en man som uppgett sig komma från Telia. I det ena fallet har målsägare erbjudits att betala 200 kronor för en ny telefon, och i det andra har det uppgetts att målsägare betalat in för mycket pengar. I båda fallen har mannen fått med sig målsägarnas bankkort, varefter det saknas pengar på deras bankkonton. Två anmälningar gällande bedrägeri skrivs. https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/aldre-och-funktionsnedsatta/

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat torsdagen den 18 februari kl 06:50

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Anna Göransson.

23.50 Borås, misshandel. En man blir påhoppad utanför sin bostad i området Sjöbo varför polis samt ambulans larmas till platsen. Visar sig vara flera gärningsmän som alla var maskerade. Målsägande hade lyckats slå ifrån sig så att rånarna lämnade när de förstod att man inte skulle lyckas komma över något. I samband med händelsen har målsägande fått slag samt sparkar från rånarna och han blödde från ett sår i huvudet. Mannen som är i 25års åldern får åka med ambulansen till sjukhus för att få sitt sår omhändertaget. Inga personer gripna men man har tagit några saker i beslag som kommer att lämnas in för spårsäkring. 00.38 Trollhättan, brott mot knivlagen. En patrull stannar och kontrollerar en bil på Lextorpsvägen med flera personer i. Samtliga kontrolleras och föraren av bilen kan misstänkas för brott mot knivlagen då man hittar en kniv som tillhör honom, kniven tas i beslag 01.30 Falköping, allmänfarlig vårdslöshet. En fastighet är rökfylld på Järnvägsgatan varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Visar sig att det är 2 st golvmoppar som brunnit i källaren och gjort så att trappuppgångar har rökfyllts. Man utrymmer en del boende för säkerhets skull under själva saneringen. Platsen spärras av för en teknisk undersökning, ingen gripen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
537%
SverigeFristad-Gingri

Brott jämfört med riket