facebook_pixelÖvre Besvärsgatan 6 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Övre Besvärsgatan 6

411 29 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Landala i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Övre Besvärsgatan 6.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1971

Fastigheten på Övre Besvärsgatan 6 är ett flerfamiljshus byggt 1971.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Landala

Boendemiljön i Landala

I området kring Övre Besvärsgatan 6 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1940- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (47%).

Boendemiljön i Landala

Sex drönarbilder över Landala

En drönare har flugit över Landala och tagit sex bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Landala från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Partille Bokhandel
Föreningsgatan, Göteborg
Muraregatan
Landala

Människorna i Landala

Människorna i Landala

Unga urbana singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i innerstad eller citynära förort

I Landala bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, utrikespolitik, inrikespolitik, litteratur, modenyheter, följa populära tv-serier, vidareutbildning/gå på kurser och meditation/yoga mm.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 52% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 26% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 59%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 271 kr, vilket är 7% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 567 489 kronor i lån.

-7%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Övre Besvärsgatan 6 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 23,7% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 259% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+259%

Bostadsmarknaden i Landala

i Landala pågår och planeras det för 396 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Vasastaden

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Övre Besvärsgatan. Snitthyran är 4 871 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

239 meter från adressen ligger Muraregatan 9-11 Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Kapellplatsen 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Landala och Lunchmästar'n i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (596 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (24 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Landala

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, singel

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 02:28

En singelolycka med mc har inträffat vid Kungsten.

Olyckan ska enligt SOS ha inträffat vid Kungstensmotet, Högsboleden vid Fotögatan. En mc har av okänd anledning kört in i räcket på platsen. Föraren hamnar på vägbanan.Oklar skadebild. Mc-föraren körs med hjälp av ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Oklar skadebild. Inga kända brottsmisstankar.  

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 09:30

Två bilar kolliderat på Parkgatan.

Två bilar har kolliderat på Parkgatan i Göteborg. Inga uppgivna personskador. Trafiken på platsen kan påverkas fram tills arbetet på platsen är avslutat. Polis är på plats.  10:29 Uppdatering. En av förarna på platsen en man i 30-årsåldern misstänks för grov drograttfylleri samt grov vårdslöshet i trafik.  

Rån väpnat

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 09:15

Personrån i Haga.

En kvinna uppger att hon blivit utsatt för ett knivrån vid Vasagatan. En maskerad okänd man ska ha kommit upp bakifrån och hotat med kniv. Gärningsmannen har troligen tillgripit en mobiltelefon. Inga kända fysiska personskador men väldigt chockad. Gärningsmannen springer sedan från platsen ner mot Hagakyrkans hållplats. Polis söker efter gärningsmannen i närområdet. En person som kommit förbi brottsplatsen larmar polis.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
973%
SverigeLandala

Brott jämfört med riket