facebook_pixelÖvre Kaserngården 12 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Övre Kaserngården 12

415 27 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Kviberg i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Övre Kaserngården 12.

Hitta hit

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (maj 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (maj 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Kviberg

Boendemiljön i Kviberg

I området kring Övre Kaserngården 12 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (37%).

Flerbostadshusen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil beroende på byggherre. Ofta är husen byggda med energioptimering och miljö i fokus.

Boendemiljön i Kviberg

Fem drönarbilder över Kviberg

En drönare har flugit över Kviberg och tagit fem bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Kviberg från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Kvibergsnäs landeri
Kvibergs marknad
Kvibergs museum
Kviberg

Människorna i Kviberg

Människorna i Kviberg

Unga studenter med låga inkomster och hög utbildning i universitetsstäder

I Kviberg bor 58% kvinnor och 42% män. Medelåldern i området är 25 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (2%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är näringsliv och samhällsekonomi, golf, besöka sportevenemang, läsa om olika resmål, fackliga frågor, utrikespolitik, vin och vinprovning, värdepapper och värdepappersaffärer, längdskidåkning och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 35% som högutbildade. 6% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 16% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 46%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 7 966 kr, vilket är 71% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 135 081 kronor i lån.

-71%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Övre Kaserngården 12 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Vänsterpartiet det största partiet med 22,2% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 233% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+233%

Bostadsmarknaden i Kviberg

i Kviberg pågår och planeras det för 513 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 473 objekt till salu i Kviberg

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Övre Kaserngården. Snitthyran är 7 122 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

642 meter från adressen ligger Lill-Martina Waldorfförskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Utby på Hagbergsgatan 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Beach Cuisine och Bana Pizzeria Handelsbolag i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (480 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Kvibergsplanerna, ligger ca en minuts gångväg (121 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, SATS Torpavallen, 13 minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kviberg

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån

Rapporterat fredagen den 11 juni kl 04:56

Vid Citytorget i Kortedala har en man i 30-årsåldern blivit rånad på sin mobiltelefon.

Två gärningsmän har slagit honom och tagit hans telefon. Han har fått fläskläpp och skrubbsår bl a och ambulans är på väg. Männen sprang från platsen och hoppade troligen på en spårvagn. Polis är på plats och söker efter de misstänkta rånarna. Mannen förd till Östra sjukhuset för vård. Ingen gripen.

Motorfordon, anträffat stulet

Rapporterat torsdagen den 10 juni kl 09:32

Stulet fordon anträffas.

En anmälare kom hem från jobbet efter att arbetat nattpass och i sitt garage vid Blekeslänten fann han en motorcykel och cyklar som han inte var ägare till och som han misstänkte kunde vara stulna. Polis kallades till platsen och då konstaterades att motorcykeln var anmäld stulen.

Stöld/inbrott

Rapporterat tisdagen den 8 juni kl 09:26

Inbrott på byggarbetsplats vid Skälltorp.

Polisen får in uppgifter om att man fått in ett kameralarm vid en byggarbetsplats i närheten av Selma Lagerlöfs torg. Kl 21.07: Polis på plats och man ser fyra personer inne på området som omedelbart börjar springa. Helikoptern ligger över platsen och man kan följa de flyende personerna. De misstänkta springer upp i ett terrängavsnitt. Där kan två av personerna säkras. De har då verktyg från byggarbetsplatsen i händerna. De visar sig vara födda -05. Två av de som lämnat platsen är fortfarande på fri fot. De blir tillfälligt omhändertaga med anledning av deras ålder. Utredningen får visa om de båda ska gripas.    

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
245%
SverigeKviberg

Brott jämfört med riket