Erik Dahlbergsgatan 24

411 26, Göteborg

Erik Dahlbergsgatan 24

411 26, Göteborg

Adress i Vasastaden i Göteborg i Västra Götalands län. Här bor Marianne och ett företag finns på adressen.

Hitta hit

På adressen

Bostadsrättsföreningen Schillerska Tomten är en äkta förening som registrerades 1993. Föreningen består av ca 45 bostadsrätter.

Mer info om Bostadsrättsföreningen Schillerska Tomten

1 248 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 1 248 personer in.

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Erik Dahlbergsgatan 24 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 20-talet.

Sekelskifteshusen har ofta putsad fasad och en något oregelbunden arkitektur. Husen byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak.

Sex drönarbilder över Vasastaden

En drönare har flugit över Vasastaden och tagit sex bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Vasastaden från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Urbana singelhushåll med höga inkomster och lägenhet i storstädernas mest urbana lägen

Vanliga intressen är konst, andra länders kultur, teater, utrikespolitik, segling, inrikespolitik, jämställdhetsfrågor, litteratur, modenyheter och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

+34%

Här är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 36 340 kr, vilket är 34% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 879 326 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Erik Dahlbergsgatan 24 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21.12%

 (-0.53)

11.48%

 (+0.20)

0.242%

 (0.00)

Summa

32.842%

 (-0.33)

Låg medelålder i området

Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborg kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (11%) är lägre än i resten av kommunen.

+107%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 48,2% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 107% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen i Vasastaden

19% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (20%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Volvo och BMW i området.

För dig med elbil finns närmaste laddplats 630 meter bort på Chalmers Vasa 2-3 med två uttag för Type 2 Outlet och två uttag för 7/3 Schuko.

Parkeringsplatser

Bostadsmarknaden i kvarteret

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

79 meter från adressen ligger Montessoriförskolan Centrum.

Närmaste grundskola är Montessoriförskolan Centrum (79 meter), som är en privat skola med ca 232 elever i årskurserna 1-9. Här har 84% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Schillerska Gymnasiet (48 meter), som är en kommunal skola med ca 1 001 elever. Här har 98% av lärarna lärarexamen och det går 19 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp på Vasagatan 30.

Lockas man av restaurangbesök finns The Steakhouse och Happy M Kitchen i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (436 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Vasaparken, ligger mindre än en minuts gångväg (80 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness, två minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Organisationskonsulter, Restauranger & Serveringar, Data & IT, Skönhetsbehandlingar och Fastighetsbolag.

Organisationskonsulter

Restauranger & Serveringar

Data & IT

Skönhetsbehandlingar

Fastighetsbolag

Händelser och brott i närheten av Vasastaden

Mord/dråp, försök - Göteborg

Rapporterat fredagen den 15 juni kl 08:09

Misshandlad man anträffad utanför Ernst Fontells plats

En skadad man körde själv i bil till Ernst Fontells plats. Utanför polishuset tog han kontakt med en ledig polis och berättade att han skadats på annan plats och sedan kört till polishuset. Den skadade mannen hade en stickskada på kroppen. Ambulans kallades och han kördes i ambulans till sjukhus för vård. Okänt hur mannens skadeläge är. Det är fortfarande okänt var mannen utsatts för brottet. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet. Polis har för avsikt att försöka hålla förhör med mannen på sjukhus. En förundersökning gällande försök till mord har inletts.  Vid 20-tiden hämtades en man till förhör i ärendet. Mannen hämtades i Göteborgs nordöstra delar. Uppdatering kl 21.28 Den hämtade mannen är ännu inte förhörd men uppgifter i förundersökningen har framkommit som gör att han kommer att delges misstanke om försök till mord. Därefter kommer åklagare att ta beslut om eventuellt anhållande. Den skadade mannen på sjukhus har ännu inte kunna förhöras. Inga uppgifter finns i nuläget heller att lämna om hans tillstånd.

Inbrott - Göteborg

Rapporterat fredagen den 15 juni kl 03:00

Bilinbrott på Heden

Vittne såg hur några personer gjorde inbrott i en bil som stod parkerad på p-plats Heden. Tjuvarna åkte sedan iväg i en bil från platsen. Polisen kunde sedan stoppa den aktuella bilen i Allén. I bilen åkte tre personer, två män och en kvinna. Alla tre greps misstänkta för inbrottet i bilen på Heden. Föremål som stulits ur den parkerade bilen hittas i tjuvarnas bil. Detta tas i beslag. Även tjuvarnas bil tas i beslag.

Trafikolycka, personskada - Göteborg

Rapporterat tisdagen den 12 juni kl 05:54

Bil och cyklist som kolliderat vid Packhusplatsen

Cyklisten körd i ambulans till sjukhus med vad som initialt anges som lindrigare skador. Polispatrull skriver en rapport om trafikolyckan.

116%
Sverige Vasastaden

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se