Fiskhamnsgatan 6 A

414 58, Göteborg

Fiskhamnsgatan 6 A

414 58, Göteborg

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Fiskhamnsgatan 6 A bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 90-talet och 70-talet.

Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker. Husen byggda andra halvan sextiotalet och första delen av sjuttiotalet präglas ofta av det så kallade miljonprogrammet som innebar att husen byggdes i en mer enformig arkitektur med mindre fönster.

Tre drönarbilder över Majorna

En drönare har flugit över Majorna och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Majorna från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

Vanliga intressen är astrologi, prova nya produkter, trav och galopp, konst, skönhetsvård, ungdomskultur, foto/film, pyssla, film och djuretiska frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

-13%

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 711 kr, vilket är 13% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 140 641 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Fiskhamnsgatan 6 A gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21.12%

 (-0.53)

11.48%

 (+0.20)

0.242%

 (0.00)

Summa

32.842%

 (-0.33)

Låg medelålder i området

Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborg kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är högre än i resten av kommunen.

+275%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 22,1% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 275% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen i Majorna

12% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (20%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

För dig med elbil finns närmaste laddplats 544 meter bort på Amerikaskjulet med ett uttag för 7/3 Schuko och ett uttag för Type 2 Outlet.

Bostadsmarknaden i kvarteret

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

172 meter från adressen ligger Förskola Carl Johans Församlings.

Närmaste grundskola är Karl johansskolan F-9 (505 meter), som är en kommunal skola med ca 608 elever i årskurserna 1-6. Här har 92% av lärarna lärarexamen och det går 22 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är International IT College of Sweden (595 meter), som är en privat skola med ca 133 elever. Här har 77% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Tempo på Eriksbergstorget 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Café Majnabbe och Gyllene Suggan i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (68 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Sörhallsberget, ligger ca fem minuters gångväg (515 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, två minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Livsmedelsindustrier, Data & IT, Restauranger & Serveringar, Daghem, Förskolor & Fritidshem och Caféer.

Livsmedelsindustrier

Data & IT

Restauranger & Serveringar

Daghem, Förskolor & Fritidshem

Caféer

Arbetsmarknaden i Göteborg

Jobb i närheten

Just nu finns det 3 967 lediga jobb i Göteborg, vilket motsvarar 78% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Utesäljare

- Telefonförsäljare

- IT-strateg

- Innesäljare

- Helpdesktekniker/Supporttekniker

Exempel på företag som anställer just nu:

- Businesscare

- AB Bemanningskontoret

- Göteborgs stad. , SDF Norra Hisingen

- TM - Huset Göteborg

- Techbuddy AB

78%
Västra Götalands län Göteborg

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Majorna

Bråk - Göteborg

Rapporterat måndagen den 16 juli kl 06:22

Larm om bråk vid Järntorget.

Polis larmas till Järntorget efter ett bråk på platsen. En misstänkt man har lämnat platsen på en spårvagn. Det tillkommer uppgifter om att mannen själv sagt att han är beväpnad. Ingen person uppges vara skadad vid brottsplatsen. Polis följer linjen för den aktuella spårvagnen för att kunna hitta den misstänkta mannen. Kl 18:10 : Polisen har kunnat gå ombord på den aktuella spårvagnen vid Chalmers/Wavrinskys plats. Det framkommer då att den misstänka mannen lämnat vagnen på en tidigare hållplats. Polisen söker i närområdet efter den man som försvunnit. Polis har återfunnit en man som stämmer in på signalement mm vid Linnégatan. Han försökt springa ifrån polisen men kunde säkras. Den man som polisen hittat blir tillfälligt omhändertagen för ordningsstörning. Polisen har inte hittat något vapen, inte heller någon person som kan vara målsägande.   

Olaga hot - Göteborg

Rapporterat tisdagen den 10 juli kl 07:08

Två gripna misstänkta för olaga hot alt. försök till rån.

Polisen får samtal om att en person eventuellt varit utsatt för ett rånförsök i Majorna. De tre männen uppges ha hotat med kniv. Anmälaren följer sedan de tre misstänkta och kontaktar polisen. Inga kända personskador. Polisen kan av den anledningen hitta de misstänkta, två grips och den tredje undkommer. Den tredje mannen är dock känd och identifierad. Polisen utreder just nu rättsläget och tar uppgifter för anmälan. En kniv har beslagtagits. En av de gripna medtogs för provtagning, misstanke om narkotikabrott genom eget bruk.   

Sammanfattning kväll och natt - Västra götalands län

Rapporterat söndagen den 8 juli kl 07:27

God morgon. Polisen har haft väldigt mycket att göra under kvällen och natten. Dagens presstalesperson är Hans Lippens

Regionsledningscentralen har hanterat drygt 400 händelser. Inga allvarliga, större händelser har inträffat. Personrånen i Gbg city fortsätter tyvärr. En person är gripen i samband med ett rån försök i Haga. Det är alldeles för tidigt att säga om den personerna har varit inblandad i någon av de andra rånen som inträffat under de senaste veckorna. 180707 Kl 22.36 Göteborg, personrån På Baltzersgatan på Hisingen blev en man rånad på sin halskedja. Gärningsmannen försvann springandes från platsen och det ska ha varit en yngre man i ca 20 års åldern. Målsägande skärrad och chockad. Polispatrullerna inklusive hundpatrull har sökt i området. Ingen person är gripen för gärningen.  Kl 23:21. Göteborg, bilbrand Vid Ljungängsbacken är det en bil som av okänd anledning brinner. Inga personer invid bilen. Anmälan skadegörelse genom brand och ingen är gripen.  Kl 23:45. Trollhättan, bråk mm Polisen larmas ut till restaurang Burger King på Faktorsgatan där en ungdomsgäng bråkar och hotar andra gäster. Dom är ca 10 st och personal och gäster tycker det är väldigt otrevligt. Väktare och polis larmas till platsen. Ungdomarna lämnar springandes platsen när de upptäcker att väktare och polis är på väg fram. E kniv anträffas liggandes på golvet där ungdomarna har suttit. Ingen person grips för gärningen. Polisen skriver två anmälningar rörande grov misshandel samt brott mot knivlagen och en anmälan olaga hot.  180708 Kl 01:13. Göteborg, bilbrand På Cederflychtsgatan i Skälltorp är det två bilar som brinner. Enligt räddningstjänsten är två bilar helt utbrända och en tredje brand och rökskador. Ingen är gripen för gärningen och polisen skriver anmälan grov skadegörelse. Kl 03:47 Göteborg, personrån På Haga Nygatan är det en kvinna som blir utsatt för en personrån. EN yngre man försöker att slita av henne halskedjan. I samband med rånet blir hon av med sin mobiltelefon. Inledningsvis var det två yngre män som rånade henne men det rör sig flera runt omkring. En gärningsman är kvar i området och grips. Mannen är 25 års åldern och medtas till polisstation för förhör mm. Målsägande skärrad och chockad, hennes halsband har hon kvar men mobiltelefonen är borta.  Kl 05:14. Göteborg, bilbrand På Klareborgsgatan i Majorna är det en två bilar som brinner. Räddningstjänsten är på plats. Anmälan skadegörelse genom brand och ingen är gripen.

18%
Sverige Majorna

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se