Kapellplatsen 2

411 31, Göteborg

Kapellplatsen 2

411 31, Göteborg

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Kapellplatsen 2 är ett flerfamiljshus.

1 351 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 1 351 personer in.

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Kapellplatsen 2 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 70-talet och kring sekelskiftet.

Husen byggda andra halvan sextiotalet och första delen av sjuttiotalet präglas ofta av det så kallade miljonprogrammet som innebar att husen byggdes i en mer enformig arkitektur med mindre fönster. Sekelskifteshusen har ofta putsad fasad och en något oregelbunden arkitektur.

13 drönarbilder över Landala

En drönare har flugit över Landala och tagit 13 bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Landala från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Urbana singelhushåll med höga inkomster och lägenhet i storstädernas mest urbana lägen

Vanliga intressen är konst, andra länders kultur, teater, utrikespolitik, segling, inrikespolitik, jämställdhetsfrågor, litteratur, modenyheter och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

+17%

Här är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 31 762 kr, vilket är 17% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 298 332 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Kapellplatsen 2 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21.12%

 (-0.53)

11.48%

 (+0.20)

0.242%

 (0.00)

Summa

32.842%

 (-0.33)

Medelålder

Medelåldern i området är 45 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborg kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (20%) är lägre än i resten av kommunen.

+172%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 33,0% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 172% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen i Landala

13% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (20%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Toyota i området.

För dig med elbil finns närmaste laddplats 213 meter bort på Chalmers Vasa 2-3 med två uttag för Type 2 Outlet och två uttag för 7/3 Schuko.

Bostadsmarknaden i kvarteret

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

123 meter från adressen ligger Franska Skolan Fritidshem.

Närmaste grundskola är Franska Skolan F-9 (122 meter), som är en privat skola med ca 226 elever i årskurserna 1-9. Här har 77% av lärarna lärarexamen och det går 14 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är IHGR-gymnasiet (194 meter), som är en kommunal skola med ca 355 elever. Här har 65% av lärarna lärarexamen och det går 15 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

På gångavstånd ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Kapellplatsen 4.

Lockas man av restaurangbesök finns indian barbeque och Restaurang Landala i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (617 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (239 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, fyra minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Organisationskonsulter, Data & IT, Restauranger & Serveringar, Skönhetsbehandlingar och Frisörer.

Organisationskonsulter

Data & IT

Restauranger & Serveringar

Skönhetsbehandlingar

Frisörer

Arbetsmarknaden i Göteborg

Jobb i närheten

Just nu finns det 4 010 lediga jobb i Göteborg, vilket motsvarar 78% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Servitör/Servitris

- Intervjuare, opinionsundersökning

- Barista/Kaffebartender

- Kock, storhushåll

- Maskinoperatör, kött

Exempel på företag som anställer just nu:

- La Terrazza AB

- Nordic Mystery Shopping Sverige AB

- Kröss Kafe & Bar i Göteborg AB

- RÖDA STEN CAFE & RESTAURANG KOMMANDITBOLAG

- Direkt Chark AB

78%
Västra Götalands län Göteborg

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Landala

Bråk - Göteborg

Rapporterat tisdagen den 10 juli kl 09:49

Larm om större bråk vid Kungstorget i centrala Göteborg.

Polisen har fått ett larm om ett större bråk vid Kungstorget. Totalt uppges ett 20-tal personer vara inblandade. Det finns uppgifter om att man använt både påkar och järnrör. Oklart om någon är skadad. Polisen skickar ett antal enheter till platsen. Gruppen har delat på sig och rört sig mot både Avenyn och Grönsakstorget. Ännu oklart vad bråket handlar om. En person har hittat med skador på bla huvud vid Kungsgatan. Ambulans till platsen, skadeläget oklart.  

Sammanfattning kväll och natt - Hallands län

Rapporterat söndagen den 8 juli kl 07:27

God morgon. Regionsledningscentralen har haft väldigt mycket att göra. Drygt 80 händelser av 400 i Halland

Regionsledningscentralen har hanterat drygt 400 händelser. Inga allvarliga, större händelser har inträffat. Personrånen i Gbg city fortsätter tyvärr. En person är gripen i samband med ett rån försök i Haga. Det är alldeles för tidigt att säga om den personerna har varit inblandad i någon av de andra rånen som inträffat under de senaste veckorna. 180707 Kl 22:30. Varberg Polisen larmas till en restaurang på Kungsgatan där det enligt uppgift ska var en man som blivit misshandlad. Väktare finns på plats och det ligger en man på gatan när polispatrullen kommer fram till platsen . Ambulans kallas till dit och den skadade mannen får åka med till sjukhuset för vård. Polisen skriver två anmälningar rörande misshandel. Oklart om någon är gripen för gärningen. En person avlägsnas från platsen enligt Polislagen §13.  Kl 02:08. Halmstad, smitning från trafikolycka Polisen larmas till Nyhem där en bilist har blivit påkörd av en annan bilist som avvek från platsen. Smitaren lämnar platsen och ses gå in i en fastighet en bit från händelseplatsen. Polispatruller finns i området och spårar snabbt upp en lägenhet där gärningsmännen kan finnas. När polispatrullen går in i lägenheten anträffar de föraren till bilen samt ytterligare 4 påverkade personer. Polispatrullerna skriver anmälan smitning från trafikolycka samt 4 st ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav av narkotika.  Kl 04:23. Halmstad. Brand En polispatrull åker förbi en restaurang på Hamngatan och upptäcker en mindre brand. Räddningstjänsten släcker snabbt och det blir en anmälan skadegörelse genom brand. Ingen är gripen för gärningen.

Övrigt - Västra götalands län

Rapporterat fredagen den 6 juli kl 09:47

Hemsidan uppdateras inte mer i kväll. Media samtalen hanteras av befälen på RLC

Big power meet i Lidköping och Töreboda festivalen redovisas sammfattnignsvis under lördag och söndag morgon. Nu vid akutell publicering är det lugnt på båda festplatserna. Töreboda festivalen en hel del fylleri. Inga våldsbrott är inrapporterade Power big meet är det lugnt. Inga våldsbrott är inrapporterade

116%
Sverige Landala

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se