facebook_pixelLindholmspiren 9 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Lindholmspiren 9

417 56 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress på Lindholmen i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Lindholmspiren 9.

Hitta hit

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön på Lindholmen

Boendemiljön på Lindholmen

I området kring Lindholmspiren 9 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (421%).

Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Boendemiljön på Lindholmen

En drönarbild över Lindholmen

En drönare har flugit över Lindholmen och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Lindholmen från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Lindholmen Science Park
Backa teater
Radiomuseet, Göteborg
Lindholmens tekniska gymnasium

Människorna på Lindholmen

Människorna på Lindholmen

Unga studenter med låga inkomster och hög utbildning i universitetsstäder

På Lindholmen bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 23 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (3%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är styrketräning, film, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, gympa och workout, följa populära tv-serier, konst, utförsåkning och modenyheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 64% som högutbildade. 15% har gymnasieutbildning och 2% har endast grundskoleutbildning. 16% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 56%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 9 544 kr, vilket är 65% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 115 269 kronor i lån.

-65%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Lindholmspiren 9 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 24,4% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 176% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+176%

Bostadsmarknaden på Lindholmen

Lindholmen pågår och planeras det för 385 lägenheter och snittpriset är 77 709 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 56 objekt till salu i Sannegården

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Lindholmspiren. Snitthyran är 7 720 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

622 meter från adressen ligger Herrgårdsskolan.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Kvantum Sannegården på Vintergatan 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Ls Kitchen och Bistrot i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (57 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Keillers park, ligger ca sex minuters gångväg (699 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness, fyra minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Lindholmen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat torsdagen den 7 januari kl 07:58

Brand i lägenhet vid Stigberget.

Räddningstjänsten och ambulans åker på en brand i lägenhet vid Bockhornsgatan. Enligt uppgifter från platsen ska det brinna i en lägenhet på andra våning. Polisen följer med för att kunna stödja räddningstjänsten. Fastigheten i stor utrymd när polisen kommer fram. Polisen håller undan folk så att räddningstjänsten kan arbeta ostört. Inga personskador. Ingen person kvar i lägenheten. Det ska dock varit folk i lägenheten under dagen. Lägenheten ska lämnas sista januari. Relativt kraftiga brandskador samt rökskador på övriga lägenheter i trapphuset. Ännu inte känt om det finns några brottsmisstankar. Ännu oklart hur branden startat.

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 3 januari kl 08:03

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

20.16 Göteborg, grov mordbrand Polis och räddningstjänst larmas till ett garage på Bredfjällsgatan i Hammarkullen med anledning av att två bilar brinner i garaget. När räddningstjänsten anländer till platsen blir de beskjutna med fyrverkerier av ungdomar. Polisen kommer till platsen och kan se till att räddningstjänsten kan göra sitt jobb. Polisen skriver en anmälan gällande grov mordbrand och blåljussabotage. Inga personskador. 02.17 Skövde, skadegörelse Någon har slängt en fyrverkeripjäs på Polishuset vid Prinsgatan vilket resuterade i ett brännmärke på en ruta. Inga övriga skador på varken personal eller byggnad. 02.24 Mölndal, försök till mord Polis larmas till Almåsgången i Lindome med anledning av att någon blivit knivskuren. På platsen utomhus anträffas en man i 30-årsåldern knivskuren. Han körs till sjukhus för vård. Han uppger platsen där brottet skett och polis genomför en husrannsakan på aktuell adress där fem personer hämtas till förhör. En förundersökning gällande mordförsök inleds.  

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat fredagen den 1 januari kl 08:27

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Har varit mycket att göra och här är några siffror på vad polisen har fått arbeta med under kvällen/ natten i hela regionen: 250 ärenden med smällare/ raketer inblandade 9 st personrån 39 st omhändertagna för fylla 103 anmälningar är skrivna av yttre personal kopplade till ärenden som inkommit till RLC. 21.02 Göteborg, blåljussabotage. Poliser beskjuts av raketer på Näverlursgatan men dess bättre kommer ingen till skada. Flera patruller till platsen men ingen kan gripas i nuläget. 22.04 Trollhättan, allmänfarlig vårdslöshet. Brinner på en balkong på Slåttervägen varför ambulans, polis samt räddningstjänst kallas dit. Visar sig att det är marschaller som brunnit och spridit sig till något som förvarades på balkongen. Branden släckt och ingen kom till fysisk skada, en anmälan skrivs. 22.30 Mölndal, synnerligen grov misshandel. En 20 åring man blir knivhuggen av en okänd person på Gladiolusgatan. Han har inte blivit av med något vad han kan komma ihåg. Ambulansen kör honom till Sahlgrenska för vård. Enligt uppgifter från sjukvården är han lindrigt skadad. Ingen gripen i nuläget och en anmälan skrivs. 22.40 Stenungsund, allmänfarlig vårdslöshet. Brinner på ett garagetak på Hamburgvägen varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Någon försöker släcka branden på egen hand när räddningstjänst anländer. Branden släcks och en anmälan skrivs. Oklart i skrivande stund vad som förorsakat branden. Tekniker är beställt för en platsundersökning. 23.24 Göteborg, personrån. En man i 30 års åldern blir hotad av en annan man med kniv vid Lilla Bommen. Målsägande blir av med sin mobiltelefon och rånaren springer från platsen, ingen gripen. 00.15 Bengtsfors, misshandel m.m. Ett flertal personer bråkar i Billingsfors varför polis larmas till platsen. Bråket uppstod i samband med att de började skjuta raketer på platsen. Polis skriver anmälan om olaga hot, misshandel samt allmänfarlig vårdslöshet. 00.22 Lidköping, blåljussabotage. En kille, 18 år, som skjutit smällare mot polis i området Nya Staden får åka med till stationen för att sova ruset av sig, en anmälan skrivs. 00.22 Göteborg, personrån. En man blir rånad på sin mobiltelefon samt kontanter på Prinsgatan/ Linnégatan. Polis till platsen men ingen person påträffas som kan sättas i samband med själva händelsen. Mannen hjälps hem till bekanta och en anmälan skrivs. 01.38 Göteborg, grov misshandel. På Norra Gubberogatan blir en man i 18 års åldern knivhuggen i benet i trappuppgången. En objuden gäst försökte ta sig in i en lägenhet där ett nyårsfirande pågick. I samband med detta blir en av de som stod för festen stucken i benet av den objudna gästen som sedan försvann från platsen. Den skadade personen undersöktes av ambulansen på platsen och behövde inte åka med för sjukhusvård, en anmälan skrivs. 01.55 Göteborg, personrån. En man blir omringad av flera personer på Aschebergsgatan och i samband med detta är det någon som tillgriper hans mobiltelefon. Polis söker av närområdet men utan resultat, en anmälan skrivs. 02.20 Trollhättan, skadegörelse genom brand. Flera bilar brinner på Kronogården varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Visar sig att det är två bilar som brinner och släcks av räddningstjänsten, ingen gripen. 02.49 Vara, trafikolycka. En bil kör av vägen och hamnar på taket. Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen. Visar sig ha varit 5 personer i bilen i samband med olyckan. En av dem får åka med ambulansen till sjukhus för vård, oklart skadeläge. 03.11 Borås, personrån. En man i 20 års åldern blir rånad på sina tillhörigheter på Annelundsmotet. Han blöder i ansiktet i samband men vet inte om detta skedde i samband med rånet. Rånarna springer sedan i riktning mot Annelundsparken men ingen påträffades där av patrull vid kontroll. Polis kör hem målsägande till sin familj då han inte behövde uppsöka sjukhus. 04.02 Trollhättan, hot mot tjänsteman m.m. En bil har kört av E45:an och hamnat i diket. Ledig polis på väg hem stannar till och kan då se hur någon springer från platsen. Patrull som kommer till platsen springer efter personen och kan till slut gripa honom. I samband med gripandet hotar den misstänkte poliserna med en kniv varför man använde ”pepparspray” för att kunna lugna ner honom. Mannen som är i 20 års åldern är misstänkt för rattfylleri, hot mot tjänsteman, vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka. Mannen får åka med till stationen för vidare utredning.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
269%
SverigeLindholmen

Brott jämfört med riket