facebook_pixelNordenskiöldsgatan 6 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Nordenskiöldsgatan 6

413 09 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Linné i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Nordenskiöldsgatan 6.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1984

Fastigheten på Nordenskiöldsgatan 6 är ett flerfamiljshus byggt 1984.

Snittvärderingen är 59 840 kr/m²

Snittvärderingen på Nordenskiöldsgatan 6 är ca 59 840 kr/m².

Värdera bostad på Nordenskiöldsgatan 6

Evaluation

Värdeindikation

59 840 kr/m2

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Linné

Boendemiljön i Linné

I området kring Nordenskiöldsgatan 6 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (47%).

Sekelskifteshusen har ofta putsad fasad och en något oregelbunden arkitektur.

Wikipediafoton från närområdet

Göteborgs barnbördshus
Olivedalsgatan
Nordhemsskolan
Övre Husargatan

Människorna i Linné

Människorna i Linné

Urbana singelhushåll med höga inkomster och lägenhet i storstädernas mest urbana lägen

I Linné bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (51%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, andra länders kultur, teater, utrikespolitik, segling, inrikespolitik, jämställdhetsfrågor, litteratur, modenyheter och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 56% som högutbildade. 7% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 69%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 31 754 kr, vilket är 17% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 027 687 kronor i lån.

+17%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Nordenskiöldsgatan 6 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 26,1% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 130% fler röster än riksgenomsnittet.

L+130%

Bostadsmarknaden i Linné

i Linné pågår och planeras det för 275 lägenheter och snittpriset är 73 806 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Linné

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Nordenskiöldsgatan. Snitthyran är 8 606 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

213 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Tuvegranen.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp Nordenskiöldsgatan på Nordenskiöldsgatan 13.

Lockas man av restaurangbesök finns Grk café & deli och Restaurang Aberdeen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (428 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (249 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Linné

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån

Rapporterat torsdagen den 21 januari kl 06:07

I Olivedal har en kvinna i 90-årsåldern blivit bestulen på smycken i sin bostad.

En man med munskydd kom till kvinnans bostad och sa att han var från vårdcentralen och att hon skulle vaccineras. Väl inne i lägenheten började mannen leta i hennes skåp. När hon ifrågasatte detta slog han till henne och därför blir rubriceringen rån. Efter en stund lämnade mannen lägenheten och kvinnans alla smycken var borta. Polisen har varit hos kvinnan och tagit uppgifter för en anmälan. Kvinnan inte i behov av vård.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 20 januari kl 06:38

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Fredrik Svedemyr.

22.54 Stöld/inbrott, Johanneskyrkan, Masthugget. Polis skickas till Johanneskyrkan, där väktare påträffat två män, varav den ena sprungit från platsen. Den andre mannen kan gripas som misstänkt för stöld genom inbrott. Flera av kyrkans dörrar är uppbrutna, och väskor står packade vid ytterdörren för att tas med. Mannen är även misstänkt för narkotikabrott genom innehav. 03.50 Trafikolycka singel, Järbo, Färgelanda. Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till Järbo, där en personbil voltat. Föraren uppger smärtor i nacken, och förs med ambulans till sjukhus. Bilen bärgas från platsen.

Farligt föremål, misstänkt

Rapporterat måndagen den 18 januari kl 02:44

Misstänkt farligt föremål, Första Långgatan.

Polis skickas till Första Långgatan, efter samtal om ett misstänkt farligt föremål som anträffats. Polispatrull som anländer till platsen bedömer att föremålet måste undersökas vidare av nationella bombskyddet, och platsen spärras av. Detta påverkar framkomligheten för trafik, som spårvagnstrafiken som stoppas förbi platsen. Värmlandsgatan och Nordhemsgatan är avspärrade, och avspärrning pågår av Första Långgatan. 14.57 Föremålet är anträffat i anslutning till hållplats Masthuggstorget. 15.04 Personer uppmanas att inte gå ut i området. 15.21 Nationella bombskyddet har nu säkrat och undersökt föremålet, som bedöms vara ofarligt. 15.25 Samtliga avspärrningar är hävda, och Första Långgatan är åter öppen för trafik. 17.26 Händelsen rubriceras som sabotage, då föremålet gav upphov till stora trafikstörningar samt insats på plats av både polis och nationella bombskyddet. Föremålet var runt till formen, grönt med brun tejp och sladd. Det uppfattades som möjligt explosivt. Det finns ingen misstänkt och ingen målsägare som detta skulle ha riktats mot.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
506%
SverigeLinné

Brott jämfört med riket