facebook_pixelPennygången 26 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Pennygången 26

414 82 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Högsbohöjd i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Pennygången 26.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1961

Fastigheten på Pennygången 26 är ett flerfamiljshus byggt 1961.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Högsbohöjd

Boendemiljön i Högsbohöjd

Området kring Pennygången 26 består till 48% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1920- och 1960-talet.

Boendemiljön i Högsbohöjd

En drönarbild över Högsbohöjd

En drönare har flugit över Högsbohöjd och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Högsbohöjd från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Nasirmoskén
Västra kyrkogården, Göteborg
Sannaplan
Högsbohöjd

Människorna i Högsbohöjd

Människorna i Högsbohöjd

Medelålders flerbarnsfamiljer med goda inkomster i villaförorter

I Högsbohöjd bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (31%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är segling, teater, konst, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utförsåkning, arbeta i trädgården, näringsliv och samhällsekonomi, energisparande och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 66% som högutbildade. 15% har gymnasieutbildning och 0% har endast grundskoleutbildning. 31% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 64%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 542 kr, vilket är 1% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 705 294 kronor i lån.

+1%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Pennygången 26 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 25,5% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 119% fler röster än riksgenomsnittet.

MP+119%

Bostadsmarknaden i Högsbohöjd

i Högsbohöjd pågår och planeras det för 479 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Högsbohöjd

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Pennygången. Snitthyran är 7 019 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

349 meter från adressen ligger Familje-Daghem Högsbo.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp Högsbo på Fyrktorget 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Vikings Kök Bar & Pizzeria och Tapasbaren i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (620 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (90 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, tolv minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Högsbohöjd

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 08:47

Målsägare har haft inbrott i sin bostad.

Polis fick larm om att en målsägare har haft inbrott i sin bostad på Tvärflöjtsgatan i Västra Frölunda. Polis är på platsen för att göra en brottsplatsundersökning. Oklart i nuläget när detta inbrott skall ha skett. Ingen är gripen för brottet.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 2 mars kl 05:47

En personbil och en lastbil är involverade i en olycka på Älvsborgsbron. Inga uppgifter om skadade.

Larmet har kommit in via SOS. Olyckan ska ha skett i södergående riktning. Ambulans och polis på väg.

Farligt föremål, misstänkt

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 06:54

Ev farligt föremål i lägenhet, Kaverös /Pågående insats/

Polis har spärrat av en lägenhet där det påträffas kemikalier och föremål som, i kombination med andra uppgifter,  bedöms kunna vara farliga. Initial bedömning är att det inte föreligger någon explosionsrisk. En lägenenhet är avspärrad. Själva fastigheten är inte utrymd i nuläget. Nationella bombskyddet är på väg till platsen för at göra en bedömning. En man är gripen för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Ärendet uppdateras under dagen 08:50 Uppdatering. Polisens arbetet fortsätter kring aktuell adress som är fortsatt avspärrad. Vi kommer att vidta flera utredningstekniska åtgärder under förmiddagen.   11:03 Uppdatering. Polisen arbetar fortfarande med platsundersökningen, inget nytt att rapportera. Sidan kommer att uppdateras när förändring sker.     12:43 Uppdatering. Polisen har arbetat klart på platsen och avspärrningarna är hävda. Polisen har gjort diverse beslag i ärendet som skall analyseras och gås igenom.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
252%
SverigeHögsbohöjd

Brott jämfört med riket