Smedjegatan 5

411 13, Göteborg Västra Götalands län

Smedjegatan 5

411 13, Göteborg Västra Götalands län

Adress vid Packhusplatsen i Göteborg i Västra Götalands län. Här bor Grethe och Fredric och nio företag finns på adressen.

Hitta hit

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Smedjegatan 5 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 70-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (81%).

Flerbostadshusen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil beroende på byggherre. Ofta är husen byggda med energioptimering och miljö i fokus. Husen byggda andra halvan sextiotalet och första delen av sjuttiotalet präglas ofta av det så kallade miljonprogrammet som innebar att husen byggdes i en mer enformig arkitektur med mindre fönster.

Fyra drönarbilder över Packhusplatsen

En drönare har flugit över Packhusplatsen och tagit fyra bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Packhusplatsen från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre och pensionerade par med höga inkomster i bostadsrätt med närhet till storstadslivet

Vid Packhusplatsen bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 36 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborg kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (5%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är modenyheter, andra länders kultur, segling, utrikespolitik, näringsliv och samhällsekonomi, vin och vinprovning, konst, jämställdhetsfrågor, skönhetsvård och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

Vid Packhusplatsen har 0% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 5% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (20%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 63% som högutbildade. 27% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 60% arbetar i privat sektor.

-5%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 654 kr, vilket är 5% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 327 003 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Smedjegatan 5 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21.12%

 (-0.53)

11.48%

 (+0.20)

0.242%

 (0.00)

Summa

32.842%

 (-0.33)

+119%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 29,4% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 119% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna BMW och Mercedes i området.

För dig med elbil finns närmaste laddplats 197 meter bort på Casinot med ett uttag för CHAdeMO, ett uttag för CCS EU och ett uttag för Type 2 Cable.

Bostadsmarknaden i kvarteret

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

144 meter från adressen ligger Stadsbyggnadskontoret.

Närmaste grundskola är Vittra Kronhusparken F-9 (283 meter), som är en privat skola med ca 401 elever i årskurserna 1-9. Här har 82% av lärarna lärarexamen och det går tolv elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Rytmus (56 meter), som är en privat skola med ca 250 elever. Här har 90% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp Nordstan på Östra Hamngatan 20.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Bhoga och Restaurang Hamngatan i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (68 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Kungsparken, ligger ca fem minuters gångväg (549 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness, två minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Klädaffärer, Advokater, Restauranger & Serveringar, Finans- & Bankverksamhet och Damkläder.

Klädaffärer

Advokater

Restauranger & Serveringar

Finans- & Bankverksamhet

Damkläder

Arbetsmarknaden i Göteborg

Jobb i närheten

Just nu finns det 4 322 lediga jobb i Göteborg, vilket motsvarar 78% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Kallskänka

- Tandsköterska

- Juristassistent/Paralegal

- Butikssäljare, fackhandel

- Redovisningsekonom

Exempel på företag som anställer just nu:

- Espresso House

- Tandfakta

- The Pace

- Elgiganten AB

- Dfind Finance AB

78%
Västra Götalands län Göteborg

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Packhusplatsen

Sammanfattning kväll och natt - Västra götalands län

Rapporterat lördagen den 15 september kl 07:19

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

01.03 Härryda, trafikolycka På riksväg 40 i närheten av Björrödsmotet har en personbil i hög hastighet kört in i bakdelen på en lastbil. I bilen färdades tre män som samtliga blev allvarligt skadade och förda till Sahlgrenska sjukhuset. För en av dem är läget kritiskt. Fordonen tagna i beslag för teknisk undersökning. 02.35 Borås, trafikolycka smitning På Nya Kyrkvägen i Fristad har två personer blivit påkörda av en bilist. Bilisten smet från olyckan och har inte hittats. De påkörda är en man och en kvinna i 25-årsåldern. De är förda till sjukhus i ambulans, kvinnan med ett brutet ben och mannen med smärtor i nacke och rygg. 02.42 Uddevalla, grov stöld På Norra Kyrkogatan har en kvinna i 55-årsåldern blivit utsatt för en väskryckning. Allting gick snabbt och hon hann inte se hur förövaren/förövarna såg ut eller hur många de var. Inga kända personskador. 04.31 Borås, narkotikabrott På Åkerigatan kontrolleras tre personer i 20-årsåldern, två män och en kvinna. Samtliga visar tecken på drogpåverkan och tas med för provtagning. De rapporteras för eget bruk av narkotika. 06.13 Göteborg, personrån I Haga har en man i 20-årsåldern blivit rånad på sin mobiltelefon. Det tog 40-60 minuter innan polisen kontakades då han först tog sig hem till bostaden. Han uppger att han blivit nersparkad av två män som tog hans telefon. Inga uppgifter om att han behövde sjukhusvård. En anmälan om rån har skrivits och ingen har gripits.

Sammanfattning kväll och natt - Västra götalands län

Rapporterat onsdagen den 12 september kl 06:45

Det har varit en normal kväll/natt och inga större händelser har rapporterats till polisen.

23.09 Göteborg, inbrott Vid Vallgatan kan polisen konstatera att någon har krossat en ruta på baksidan till restaurangen Granpa och tagit sig in. Oklart vad som saknas.  23.38 Göteborg, narkotikabrott Vid Brunnsparken kontrollerar polisen en kille som misstänks vara narkotikapåverkad. Han får följa med för provtagning misstänkt för narkotikabrott. 00.58 Göteborg, trafikolycka Uppe på Bäckedalsmotet är det två bilister som kolliderar. En av de inblandade körs till sjukhus med nackskador. 01.21 Vänersborg, rattfylleri Vid Djupedalsvägen, Blåsut stoppas en kvinnlig bilist för kontroll. Hon misstänks vara alkoholpåverkad och får följa med för provatgning. 06.12 Vara, inbrott Vid Skolgatan konstaterar personal på Alléskolan att det varit inbrott. Ett flertal dörrar är uppbrutna på skolan och det hänger bland annat elkablar från taket. Oklart vad som saknas men troligen saknas det bland annat projektorer. 06.44 Vara, inbrott Vid Allégatan konstaterar personal på Lagmansgymnasiet att det varit inbrott på skolan. Ett flertal kontor och arkiv uppbrutna. Oklart vad som saknas.

Trafikolycka - Göteborg

Rapporterat tisdagen den 11 september kl 02:43

Trafikolycka på E45 vid Marieholm

Det är två personbilar som i södergående kolliderat på E45 vid Marieholm. En person är körd i ambulans till sjukhus. Okänt skadeläge för denne. En bil står lite illa till och ska bärgas från platsen.

116%
Sverige Packhusplatsen

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se