facebook_pixelTellusgatan 18 Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se

Tellusgatan 18

415 68 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress på Bergsjön i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Tellusgatan 18.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1967

Fastigheten på Tellusgatan 18 är ett flerfamiljshus byggt 1967.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön på Bergsjön

Boendemiljön på Bergsjön

I området kring Tellusgatan 18 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (28%).

Wikipediafoton från närområdet

Stjärnbildsgatan
Kvadrantgatan
Merkuriusgatan
Bergsjön

Människorna på Bergsjön

Människorna på Bergsjön

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

På Bergsjön bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 40 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (30%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 21% har gymnasieutbildning och 24% har endast grundskoleutbildning. 4% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 36%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 16 035 kr, vilket är 41% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 567 879 kronor i lån.

-41%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Tellusgatan 18 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 61,1% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 116% fler röster än riksgenomsnittet.

S+116%

Bilägande

Man kör gärna Fiat och Volvo i området.

Fiat
Volvo

Bostadsmarknaden på Bergsjön

Bergsjön pågår och planeras det för 193 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Bergsjön

Just nu finns det 98 hyreslägenheter att byta till i närheten av Tellusgatan. Snitthyran är 5 160 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor och två grundskolor i närheten

30 meter från adressen ligger Förskolan Nymånen.

Närmaste grundskola är Bergsjöskolan (285 meter), som är en kommunal skola med ca 398 elever i årskurserna 1-9. Här har 79% av lärarna lärarexamen och det går nio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Asien Livs på Bergsjödalen 52.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tio minuters gångväg (1004 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (106 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Bergsjön

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Räddningsinsats

Rapporterat måndagen den 23 november kl 10:29

Vi får larm om en gasbehållare på en hållplats i Hammarkullen. Behållaren var tom och insatsen är nu avslutad. Trafiken rullar som vanligt.

Vi får larm via SOS. En person har iakttagit någon form av gasbehållare på perrongen. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. Perrongen spärras av i samband med att räddningstjänsten kontrollerar behållaren och spårvagnstrafiken stängs tillfälligt av. En initial bedömning på plats gör gällande att det handlar om en tom behållare med helium. En patrull tar med sig flaskan från platsen och trafiken är nu spårvagnstrafiken är nu igång igen. I nuläget finns ingen misstanke om brott.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 07:08

Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

01:05 Skadegörelse, Göteborg. En bil har utsatts för skadegörelse på Oluff Nilssons väg genom brand. Räddningstjänst och polis beordrades till platsen. Det fanns spridningsrisk till övriga bilar på platsen. Inga gripna i samband med insatsen, anmälan om skadegörelse upprättades.   01:34 Skadegörelse, Göteborg . Backa kyrka i Hisingsbacka blev under natten utsatt för skadegörelse genom att någon tänt eld på dörren till kyrkan dessutom skall en sten ha slängts in genom en ruta på fastigheten. Polis skrev anmälan om skadegörelse, ingen gripen för gärningen. 06:03 Narkotikabrott, Göteborg. Polis fick larm om en påverkad man som irrade runt på Västra Andersgårdsgatan. Mannen beskrevs av anmälare som helt frånvarande, har sprang runt utan skor och gapsde. Polis som kom till platsen kunde lokalisera mannen och han omhändertogs och misstänktes för narkotikabrott.  

Mord/dråp

Rapporterat torsdagen den 12 november kl 03:18

På Transportgatan har en man hittats avliden.

Mannen, som är i 75-årsåldern, hittades av förbipasserande vid en pendelparkering på Transportgatan. Mannen har skador som gör att polisen inte kan utesluta att ett brott har begåtts. En förundersökning om mord har inletts och platsen har spärrats av för en teknisk undersökning. 18.30 Den tekniska undersökningen på plats är klar och avspärrningarna är hävda. Mannens husbil som stod på parkeringen är tagen i beslag och skall också genomgå en teknisk undersökning.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
245%
SverigeBergsjön

Brott jämfört med riket