facebook_pixelVeckogatan 2B Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Veckogatan 2B

415 34 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Kortedala i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Veckogatan 2B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1954

Fastigheten på Veckogatan 2B är ett flerfamiljshus byggt 1954.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Kortedala

Boendemiljön i Kortedala

I området kring Veckogatan 2 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (40%).

Wikipediafoton från närområdet

Kortedala
Citytorget
Allhelgonakyrkan, Göteborg
Kortedala församling

Människorna i Kortedala

Människorna i Kortedala

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Kortedala bor 59% kvinnor och 41% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (18%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 32% som högutbildade. 32% har gymnasieutbildning och 16% har endast grundskoleutbildning. 14% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 51%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 052 kr, vilket är 37% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 658 919 kronor i lån.

-37%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Veckogatan 2B gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 38,8% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 244% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+244%

Bostadsmarknaden i Kortedala

i Kortedala pågår och planeras det för 278 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Kortedala

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Veckogatan. Snitthyran är 6 452 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

1 021 meter från adressen ligger Lill-Martina Waldorfförskola.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Ovrells på Förstamajgatan 5.

Lockas man av restaurangbesök finns Kanonen och Bana Pizzeria Handelsbolag i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters cykelväg (1579 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (15 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, tre minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kortedala

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat fredagen den 7 maj kl 06:34

Dagens prestalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

00.55 Göteborg, stöld. Ett vittne ser hur två män står och bryter bort koppar från en kyrka på Sankt Pauli Kyrkoplan varför polis larmas till platsen. Man kan ganska omgående gripa de båda personerna som har bland annat en kofot i handen och koppar på en kärra som de hade med sig. Männen får följa med in till stationen för vidare utredning. 01.13 Lidköping, mordbrand. En sommarstuga brinner i området Trässberg varför räddningstjänst, ambulans samt polis larmas till platsen. Inga personer befann sig i sommarstugan och det är oklart hur branden startat. Ägaren underrättad om händelsen och en anmälan är upprättad. 01.48 Göteborg, drograttfylleri m.m. En patrull stannar och kontrollerar en bil på Bäckebolsvägen och där påvisar föraren tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. Man hittar även misstänkt narkotika på passageraren som tas i beslag för analys varför han misstänks för innehav.

Våld/hot mot tjänsteman

Rapporterat torsdagen den 6 maj kl 10:49

En person gripen för hot mot tjänsteman i samband med en fordonskontroll. Ytterligare en person medförd misstänkt för drograttfylleri.

En patrull stoppar en bil på Hjällbovägen. Föraren vägrar hörsamma poliserna och i samband med detta blir det stökigt. Föraren grips för hot/förgripelse mot tjänsteman. Flera andra personer ansluter till platsen och uppträder aggressivt mot polisen. De lämnar efter en stund. En person försöker lämna platsen i en bil, men blir senare stoppad av polis och medtagen för kontroll misstänkt för drograttfylleri.

Rån

Rapporterat torsdagen den 6 maj kl 10:47

Vi får in ett larm om en man som har blivit misshandlad och rånad på sin bil.

Ambulans och polis larmas till Hjällbo under kvällen, där en man uppger att han har blivit misshandlad och bestulen på sin bil. Ett flertal gärningspersonerna ska ha kommit i egen bil och enligt uppgift slagit mannen, för att sedan råna honom på hans bil. Inga gärningspersoner kvar på platsen när polis kommer fram. Mannen förd till sjukhus med ambulans med oklart skadeläge. En anmälan om rån är upprättad.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
245%
SverigeKortedala

Brott jämfört med riket