facebook_pixelVeckogatan 2B Västra Götalands län, Göteborg - hitta.se
Hitta.se

Veckogatan 2B

415 34 Göteborg, Göteborg Västra Götalands län

Adress i Kortedala i Göteborg i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Veckogatan 2B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1954

Fastigheten på Veckogatan 2B är ett flerfamiljshus byggt 1954.

Bolån i Göteborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Göteborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Göteborg

Boendemiljön i Kortedala

Boendemiljön i Kortedala

I området kring Veckogatan 2 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (40%).

Wikipediafoton från närområdet

Kortedala distrikt
Kortedala församling
Vårfrukyrkan, Göteborg
Siriusgatan

Människorna i Kortedala

Människorna i Kortedala

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Kortedala bor 59% kvinnor och 41% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Göteborgs kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (18%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 32% som högutbildade. 32% har gymnasieutbildning och 16% har endast grundskoleutbildning. 14% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 51%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 052 kr, vilket är 37% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 658 919 kronor i lån.

-37%

Skatteläget i Göteborg

För de som är folkbokförda på Veckogatan 2B gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,12% (-0,53)

11,48% (0,20)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 38,8% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 244% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+244%

Bostadsmarknaden i Kortedala

i Kortedala pågår och planeras det för 238 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Östra Göteborg

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Veckogatan. Snitthyran är 6 959 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

1 021 meter från adressen ligger Lill-Martina Waldorfförskola.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Ovrells på Förstamajgatan 5.

Lockas man av restaurangbesök finns Kanonen och Bana Pizzeria Handelsbolag i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters cykelväg (1579 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (15 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, tre minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kortedala

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Knivlagen

Rapporterat torsdagen den 15 april kl 05:43

Vi får in ett larm om en man med kniv. Inga personskador. En person omhändertagen.

I samband med ett verbalt bråk vid en hållplats på Beväringsgatan visar en man en kniv och uppträder enligt uppgift aggressivt. Tre personer ska vara inblandade i bråket. Polis åker till platsen. Personerna har lämnat, men en patrull kan kort efter säkra en person i anslutning till platsen. Han medger att han har kniv på sig. Mannen omhändertas för berusning och en anmälan grovt brott mot knivlagen samt narkotikabrott eget bruk är upprättad.

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat tisdagen den 13 april kl 06:26

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

22.46 Göteborg, brand Larm om brand i lägenhet på Sandspåret i Hjällbo. Det visar sig vara olja på spisen som börjat brinna och räddningstjänsten kan snabbt släcka branden. En boende i lägenheten får brännskador på ena handen och plåstras om på plats av ambulansen. Anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. 01.01 Mark, rattfylleri m.m. På Näsgatan i Kinna stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 40-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan och får följa med för provtagning. Bilen visar sig också vara stulen så mannen rapporteras för tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri samt grov olovlig körning. 01.12 Skövde, trafikolycka På riksväg 49 i Våmb har en tankbil med släp fått sladd och kört in i ett vajerräcke. Vägen avstängd i båda riktningarna under bärgningsarbetet. Vid 04-tiden öppnades vägen åter för trafik. Inga personskador och inga misstankar om brott. Det var mycket halt på platsen. 01.16 Göteborg, bilbrand På Mejramgatan i Lövgärdet har en bil börjat att brinna. Branden är troligtvis anlagd men inga personer finns kvar när polis och räddningstjänst kommer fram. Ytterligare en bil som stod parkerad intill fick mindre brännskador. En anmälan om skadegörelse genom brand skrivs.

Rån väpnat

Rapporterat måndagen den 12 april kl 01:35

Man eventuellt rånad i Bergsjön.

En polispatrull under patrullering påträffat en man sittande vid Merkuriusgatan. Mannen har skador på händerna som ser ut att vara knivskador. När man talar med mannen så framkommer uppgifter som pekar på att han blivit utsatt för ett rån. Mannen är i 20-årsåldern. En polispatrull kör mannen till sjukhus. Skador på händerna som troligen är knivskador, oklart skadeläge i övrigt. Offret uppger för polisen att han blivit rånad på sin telefon av två okända gärningsmän. Han uppger vidare att han sprungit ikapp gärningsmännen och lyckas återta sin telefon och då blir han knivskuren. Offret uppges vara chockad och har svårt för att lämna detaljer kring händelsen. Anmälan upprättas med rubricering grovt rån.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
245%
SverigeKortedala

Brott jämfört med riket