Österäng Gamlegården 2

533 97, Götene

Österäng Gamlegården 2

533 97, Götene

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Österäng Gamlegården 2 bor många i villor som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 30-talet.

Sekelskifteshusen varierar i stil beroende på materialval. Stenhusen har ofta putsade fasader med detaljer i vitt trä medan trähusen bjuder på snickarglädje. Trettiotalshusen karaktäriseras av sin minimalistiska och kubformade stil med enkla takkonstruktioner och låg taklutning.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

Vanliga intressen är krukväxter, lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter, trav och galopp, energisparande, kungligheter, sticka och handarbeta och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

-46%

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 14 685 kr, vilket är 46% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 522 920 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Götene

För de som är folkbokförda på Österäng Gamlegården 2 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21.77%

 (+0.12)

11.48%

 (+0.20)

0.242%

 (0.00)

Summa

33.492%

 (+0.32)

Hög medelålder i området

Medelåldern i området är 56 år, vilket är högre än medelåldern i Götene kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (27%) är lägre än i resten av kommunen.

+46%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,8% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 46% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen i Forshem

20% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Peugeot i området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

5 848 meter från adressen ligger Hällekis Förskola.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (761 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Klagnabergen, ligger mindre än en minuts gångväg (19 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Hotell & Pensionat, Partihandel, Snickare, Mekaniska Verkstäder och Åkerier.

Hotell & Pensionat

Partihandel

Snickare

Mekaniska Verkstäder

Åkerier

Arbetsmarknaden i Götene

Jobb i närheten

Just nu finns det 30 lediga jobb i Götene, vilket motsvarar 15% av alla lediga jobb i Västra Götalands län. Bland annat söker man:

- Truckförare

- Automationselektriker

- Produktionschef, tillverkning

- Lärare i förskoleklass

- Konstruktör, tillverkningsindustri

Exempel på företag som anställer just nu:

- Premier Service Sverige AB

- Manpower

- Badenoch & Clark

- Götene kommun , Ljungsbackenskolan

- MVV International AB

15%
Västra Götalands län Götene

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Forshem

Rattfylleri - Mariestad

Rapporterat tisdagen den 17 juli kl 07:06

På Hamngatan stoppar polis en personbil för kontroll.

Föraren, en man i 30-årsåldern blåser positivt i sållningsinstrument och tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri.

Sammanfattning kväll och natt - Västra götalands län

Rapporterat söndagen den 15 juli kl 07:57

En relativt lugn sommarnatt, inga större händelser. Presstalesman under söndagen är Stefan Gustafsson.

Kl 22.34 Mariestad, trafikolycka personskada Två personbilar kolliderar på E20, Leksberg. Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till platsen. Olyckan har inträffat i höjd med Haggården. Vägen helt stängd i båda riktningar. När polis anländer konstateras att sex personer är skadade, fyra av dessa körs från platsen i ambulans till sjukhus. Ingen uppges vara livshotande skadad. Kl 00.38 kan vägen öppnas för trafik igen.   01.27 Munkedal, misstänkt drograttfylleri, narkotikabrott mm En polispatrull försöker stoppa en personbil i centrala Munkedal, bilen stannar dock inte utan polisen inleder ett förföljande. Färden går mot Uddevalla. Under färden beslutar vakthavande befäl om att man får använda spikmatta, det blir dock aldrig aktuellt. Färden går via gamla vägen mot Hogstorp och vid Klevavägen så kör den misstänkta bilen av vägen. Tre personer lämnar bilen, en kan säkras omgående och ytterligare en något senare. Den tredje återfinns inte trots att polisen sökt med hund i området. Polisen söker igenom den misstänkta bilen som inte är stulen. I bilen finner man en relativt stor mängd misstänkt narkotika. Denna beslagtogs tillsammans med den misstänkta bilen. Föraren, en man av bilen misstänks för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt narkotikabrott. Den andra personen, en kvinna som varit i bilen kan dock inte knytas till något brott enligt polis på plats. Hon får lämna platsen. Inga kända personskador. Kl 01.27 Göteborg, rån  En polispatrull stoppas av en person som uppges blivit rånad i Haga.Ooffret kan dock peka ut de två personer som utfört gärningen och dessa kan gripas. Man finner även annat gods på de två gripna som möjligen kan sättas i samband med ytterligare brott, ej fastställt. Inga personskador. Kl 01.31 Lidköping, misstänkt mordbrand Räddningstjänst och polis kallas till en fastighet i Gillstad där det brinner i ett garage. Branden har troligen börjat i en båt som stått intill den brinnande garaget. Inga kända personskador. Polisen upprättar anmälan om mordbrand då man fastställa orsaken till branden(rutin). Platsen avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning. Kl 03.22 Göteborg, misstänkt mordbrand  Räddningstjänsten larmas till ett s.k korttidsboende vid Victor Hasselblads gata. Det brinner i en lägenhet som dock snabbt kan släckas. Boendet utrymt. Den som bor i lägenheten kan gripas misstänkt för mordbrand. Den misstänkte är själv lindrigt skadad. Bostaden avspärrad.   Kl 06.09 Göteborg, rån En polispatrull stoppas av en man som uppger att han blivit rånad på sin klocka vid Kungsportsplatsen. Han blir stoppas av tre yngre män som visat intresse för hans klocka, plötsligt springer de från platsen och då är klockan borta. När då offret springer i kapp dem och konfronterar dem så får han ett slag i ansiktet. De tre  misstänkta försvinner från platsen. Inga kända personskador. Ingen gripen.           

Narkotikabrott - Lidköping

Rapporterat torsdagen den 5 juli kl 07:12

En polispatrull har kontrollerat en person i östra hamnen och han misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk.

55%
Sverige Forshem

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se