Alsjövägen 23 Västra Götalands län, Gråbo - hitta.se

Alsjövägen 23

443 72 Gråbo, Lerum Västra Götalands län

Adress i Gråbo i Gråbo i Västra Götalands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Alsjövägen 23.

Hitta hit

En villa byggd 2007

På adressen finns en villa byggd 2007. Huset är 180 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Gråbo.

Värderingen är 25 444 kr/m²

Villan på Alsjövägen 23 värderas till ca 4 580 000 kr (25 444 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

4 580 000 kr

Bolån i Gråbo - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Gråbo. Vår snittränta är 1,47%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!* Avser 3 års bunden ränta (mars 2020). Effektiv ränta för ett lån på 1 miljon kronor är i detta fallet 1,48%. Beräkningen baseras på löptid på 50 år, rak amortering och e-låneavi. Totalt belopp att betala: 1 368 113 kr, första avbetalningen är 2 892 kr och totalt 600 avbetalningar. Bolåneränta du får hos oss på Nordea är alltid individuell, och kan därför skilja sig från den genomsnittliga räntan.
Bolån i Gråbo

Tomten är ca 1506 kvadratmeter

Tomten, HJÄLLSNÄS 12:85, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten HJÄLLSNÄS 12:85 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Gråbo

Boendemiljön i Gråbo

Området kring Alsjövägen 23 består till 60% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 40- och kring millennieskiftet.

Fyrtiotalshusen är ofta byggda i ett plan plus källare och går att känna igen då de ofta har mindre fönster. Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 8.39%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 5,241 kr. Räkna på kostnaden här

Samla dina lån

Wikipediafoton från närområdet

Alsjön, Lerums kommun
Alsjön (Stora Lundby socken, Västergötland)

Människorna i Gråbo

Människorna i Gråbo

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Gråbo bor 44% kvinnor och 55% män. Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Gråbo har 24% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 44% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (28%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 46% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 38% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 66%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 131 kr, vilket är 4% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 4 326 133 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+4%

Här i Lerum betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Alsjövägen 23 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,65(-1,00)

11,48(0,20)

0,242(0,00)

Summa

32,372(-0,80)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 23,1% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 42% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+42%

Bilägande

Man kör gärna Fiat och Hyundai i området.

Fiat
Hyundai

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Gråbo

i Gråbo pågår och planeras det för 205 lägenheter och snittpriset är 31 080 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 14 objekt till salu i Björboholm

Just nu finns det 5 hyreslägenheter att byta till i närheten av Alsjövägen. Snitthyran är 6 701 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

2 531 meter från adressen ligger Montessorivillorna Villa Montessori Gråbo.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (135 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (11 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Gråbo

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat tisdagen den 7 april kl 08:07

God morgon, dagen presstalesperson heter Ulla Brehm och i kväll arbetar Stefan Gustafsson.

00.26 Lerum, brand Vittnen ser ungdomar springa från en pizzeria som börjat brinna på Gråbovägen efter att dom eldat i en intilliggande papperskorg. Räddningstjänst till plats för släckning, på plats finns även idrottshall med mera. Polis på plats kan hålla förhör med vittnen, spaning i området är utan resultat. Brottsplatsen kommer spärras av så snart det är möjligt. En anmälan om mordbrand skrivs. 01.01 Göteborg, personrån En man i 18-årsåldern blir av två okända män i 20-åldern rånad på sin jacka på Paternostergatan. Brottet sker när målsägaren går från hållplats Ekedal. Männen hotade med ett knogjärn utan att använda det. Polis spanar i området utan resultat, en anmälan skrivs. 01.18 Göteborg, misshandel På Masthuggstorget blir en man slagen av två män, båda visar pistolliknande föremål och är hotfulla. Männen lämnar platsen i en personbil. Den skadade mannen har skador i huvudet och polispatrullen kör honom till sjukhus. En anmälan gällande misshandel skrivs.   01.42 Lidköping, skadegörelse genom brand Vid Rörstrandsbron brinner en moped av okänd anledning. Polis till platsen, ingen gripen. En anmälan skrivs. 03.54 Ale, stöld genom inbrott Flera larm går i en butik på Kapellvägen, polis kan på plats konstatera inbrott genom att rutor krossats till butiken. Ett vittne har sett en personbil lämna platsen i samband med inbrottet. En platsundersökning görs och en anmälan skrivs. Ingen gripen i nuläget.  

Rattfylleri

Rapporterat måndagen den 6 april kl 08:06

På Gråbovägen har en registrerad lastbil kört av vägen.

Föraren som är en man i 40-årsåldern körs med ambulans till sjukhus, han klagar på smärtor i en arm. Tillfälligt stopp i trafiken, bärgare på väg till platsen. En anmälan om rattfylleri skrivs. Tillägg: Föraren misstänks även för grov olovlig körning.

Misshandel

Rapporterat söndagen den 29 mars kl 12:29

Polis och ambulans skickas till Björboholm efter samtal om misshandel.

En man uppger att han blivit skuren av en man som befinner sig kvar på platsen. Mannen tillses av ambulans, och hans skada, i foten, uppges vara lindrig. Han plåstras om av ambulans. 12.26 Polis upprättar anmälningar gällande olaga hot samt misshandel.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
44%
SverigeGråbo

Brott jämfört med riket